Karácsony szerint Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság, Vitézy szerint nem lehet végeredményt hirdetni még, a Fidesz 11, a Tisza Párt 7 képviselőt küld az EP-be

Karácsony szerint Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság, Vitézy szerint nem lehet végeredményt hirdetni még, a Fidesz 11, a Tisza Párt 7 képviselőt küld az EP-be
Karácsony Gergely az eredményváró rendezvényen – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Vasárnap este 7 órakor véget ért az egy napon tartott európai parlamenti és önkormányzati választás. Ilyen még nem volt Magyarországon.
  • Este 11 óra után az EP-listára leadott szavazatokat is elkezdték közölni: majdnem 100%-os feldolgozottságnál a Fidesz 44,61 százalékon, a Tisza Párt 29,69 százalékon áll.
  • 100 százalékos feldolgozottságnál Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást 324 szavazat többséggel, Vitézy Dávid szerint újraszámolják a szavazatokat.
  • Szintén nagyon szoros lehet a végeredmény a fővárosi listás szavazáson, a Fidesz és a Tisza Párt listája között.
  • Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter nagy fölénnyel őrizte meg polgármesteri helyét.
  • Az eddig fideszes vezetésű XII. kerületben tarolt a Kutyapárt.
  • Győrben ellenzéki polgármester lesz, Miskolcon fordított a Fidesz, Szolnokon vesztett a fideszes városvezető.
  • Este fél 7-kor 56,09 százalékos volt a részvételi arány, ami rekordnak számít az eddigi EP- és önkormányzati választásokon.
  • Két rövid cikkben összefoglaltuk az önkormányzati választások lényeges eredményeit és azt, mi látható az EP-választások adataiból.

20,83 százalékos feldolgozottságnál a független, de fideszes támogatással induló polgármester, Bese Ferenc 48 százalékkal vezet a XXIII. kerületben. Besének kapóra jött, hogy nem alakult ki vele szemben ellenzéki egység, így ha minden így marad, második ciklusát kezdheti meg a Fidesz segítésgével.

Soroksár egyike annak az öt budapesti kerületnek, ahol 2019-ben a győztes polgármesterjelölt sem érte el az 50 százalékot. Akkor az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós mindössze 214 szavazattal kapott ki a hivatalosan független, de fideszes támogatással induló Bese Ferenctől. Bese akkor ezzel együtt is jelentősen, 19 százalékponttal jobb eredményt ért el, mint a kormánypárt kerületi politikusai.

Bereczkit másfél évvel a választás után kizárták az ellenzéki frakcióból, miután képviselőtársai szerint lepaktált a Fidesszel, és a Jobbikból is kilépett azóta. Most függetlenként, de az LMP támogatásával és listáján indult, a szintén párttámogatással független Besével szemben. A többi párt viszont ezúttal nem állt be mögé: a Momentum Ritter Ottót indította harmadik jelöltnek, és a DK, a Párbeszéd és a Jobbik is beállt mögé. Ez egyelőre nem jött be: Ritter 27,59, míg Bereczki 17,89 százalékon áll.

Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) 2006 óta Szolnok polgármestere, de egyelőre vesztésre állt a közös ellenzéki jelöltnek tekinthető Györfi Mihállyal szemben. 34,29 százalékos feldolgozottságnál 258 szavazattal vezet Györfi. Öt évvel ezelőtt is nagyon szoros volt itt a verseny, csak 250 voks döntött Szalay javára. A város ritka kivétel, hiszen munkáspárti polgármesterjelöltje is van, Bencsik Mihály a hétszereplős versenyben az utolsó, még az egy százalékot sem érte el eddig.

22 százalékos feldolgozottságnál magabiztos különbséggel vezet a XVI. kerületben Kovács Péter 2006 óta regnáló fideszes polgármester. Ilyen alacsony feldolgozottságnál ő a szavazatok 55 százalékát, kihívója, az ellenzéki pártok által támogatott Csizmadia Ferenc 36 százalékát tudhatja magáénak. A civil és a mi hazánkos jelölt is 4-5 százalék között van.

Orbán Viktor és Kovács Péter kampányolnak – Fotó: MTI
Orbán Viktor és Kovács Péter kampányolnak – Fotó: MTI

A XVI. kerület régi jobboldali bástyának számít, a kerületet 2006 óta a fideszes Kovács Péter vezeti, aki eddig mindig nagy többséggel nyert. 2019-ben a teljes ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjét verte meg, most a szintén teljes összefogás jelöltjeként induló Csizmadia Ferenccel versenyzett.

Bár egyelőre elég alacsony, 1,48 százalékos feldolgozottságnál járnak. Ennek megfelelően még nagyon kezdeti adatok vannak, eszerint Vitézy Dávid vezet nagyjából 500 szavazattal, de fontos, hogy ebből még semmilyen következtetést nem lehet levonni.

36,07 százalékos feldolgozottságnál Szabados Ákos polgármester 49,93 százalékkal vezet a XX. kerületben. Szabados ismét függetlenként húzhatja be a Fidesznek a kerületet, amelyet 1998 óta vezet, de egészen a 2019-es választásokig még MSZP-s színekben tette. Öt éve, amikor már szintén fideszes támogatottságú függetlenként nyert, hirtelen kisebbségbe került, mert az ő átülése ellenére az ellenzéki pártok az összes egyéni körzetet behúzták, így azt is érdemes lesz figyelni, ezúttal összejön-e a fideszes többség a képviselő-testületben.

Öt éve szoros volt a verseny, amit jelez, hogy a budapesti kerületek közül itt érte el a második legmagasabb szavazati arányt az alulmaradt jelölt, Balog Róbert. Idén azonban nem ő, hanem Fekete Katalin lett a közös ötpárti jelölt, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is beállt mögé. Fekete 34,39 százalékon áll, a mi hazánkos Tóth Zoltán József 8,29 százalékkal a harmadik.

A jelenlegi polgármester, Márki-Zay Péter 82,35 százalékos feldolgozottság mellett is vezet Hódmezővásárhelyen, 55,07 százalékon áll. Fideszes kihívója, Grezsa István csak 37,97 százalékon van, a jelenlegi állás szerint Márki-Zay több mint háromezerrel több szavazót tudott meggyőzni.

2019-hez hasonlóan most is Grezsa Istvánt jelölte a Fidesz–KDNP Hódmezővásárhely polgármesterének, de a 2022-ben nagyot bukó Márki-Zay Péter mögött nem volt most ott a teljes ellenzék, így a verseny nem kétszereplős. Márki-Zaynak nemcsak a fideszes, de egy mi hazánkos és egy független jelölttel is szembe kellett néznie.

„Köz-gyű-lés! Köz-gyű-lés!”

– ironizál a most már tényleg tömegnek nevezhető tömeg, miután 0,15 százalékos feldolgozottságnál az MKKP-nak épp három mandátum is kinéz a Fővárosi Közgyűlésben. A Király utcai eredményvárón váratlanul megjelent Kovács Gergely chippendalesített képmása is, a papírfiguráról többen elismerően jegyezték meg, hogy „na végre, beindult a személyi kultusz!”.

Fotó: Tóth Gergely / Telex
Fotó: Tóth Gergely / Telex

Még nagyon az elején járunk a szavazatok feldolgozásának a budapesti XII. kerültben, de ha így maradnak az arányok, akkor az MKKP jelöltje, Kovács Gergely lesz a következő polgármester az egykori fideszes bástya kerületben, amelyben a korábbi tuti befutó Pokorni Zoltán nem indult újra a székért. Helyette volt helyettese, Fonti Krisztina lett a Fidesz jelöltje, neki az ellenzéki előválasztást simán megnyerő Kováccsal kellett megmérkőznie a polgármesteri pozícióért.

7,2 százalékos feldolgozottságnál a pontos adatok:

  • Kovács Gergely (MKKP): 51,45%
  • Fonti Krisztina (Fidesz): 41,04%

Horváth Jácint, a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik és az Éljen VárosuNk! Egyesület képviselője 32,50 százalékos feldolgozottságnál 291 szavazattal vezet a fideszes Balogh László előtt. Horváth a szavazatok 47,47 százalékát szerezte meg eddig.

Nagykanizsán az előző években a közgyűlés jelentős jogköröket tudott elvenni Balogh polgármestertől, erős volt az ellenzék. Horváth pedig csak a nagykanizsai szavazókörökben nagyon jól teljesített a 2022-es országgyűlési választásokon, várható volt, hogy erős kihívó lesz.

Simonka György volt Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő megnyerte a polgármester-választást Pusztaottlakán. A függetlenként, az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként induló Simonka a szavazatok 69,05 százalékát szerezte meg. Simonka kihívója két független jelölt volt, Szabó Miklós és Kocsis Violetta. Előbbi 16,07 százalékot, utóbbi 14,88 százalékot kapott.

Simonka 2006 és 2014 között egyszer már volt a falu polgármestere, csakhogy azóta éles fordulatot vett a karrierje: ellene és társai ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket. A vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka az eljárásban ártatlannak vallotta magát. Szerinte politikai okból indult ellene eljárás koholt vádak alapján, mert mások érdekeit sértette sikeres forrásszerző tevékenységével.

A települést 2019 óta Pál-Árgyelán Elvira vezette a Fidesz-KDNP színeiben, de ő nem indult újra.

Bár eredetileg úgy volt, hogy Orbán Viktor nem áll ki a nyilvánosság elé az eredmények beérkezése után, a Telex Bálnában tartózkodó helyszíni tudósítója szerint szűk körben mégis beszédet mond a miniszterelnök az este folyamán. A fenti sajtóteremben tartott értékelőre csak az mehet be, akinek sárga színű sajtóbelépője van. Mint a Telex tudósítója elmondta, lapunk újságíróinknak piros színű nyakbaakasztót osztottak, egyedül a helyszínen tartózkodó fotós kollégánk kapott sárga belépőt.

Piros nyakbaakasztóval be lehet jutni a szűk körbe, sárgával nem – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Piros nyakbaakasztóval be lehet jutni a szűk körbe, sárgával nem – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

48,15 százalékos feldolgozás mellett tetemes előnye van Hernádi Ádámnak, a Mol-vezér Hernádi Zsolt unokaöccsének, csaknem kimondható, hogy ő marad a város polgármestere. Az eddigi feldolgozottság mellett övé a szavazatok 69,86 százaléka.

Eddig úgy tűnik, hogy több szavazatot kapott, mint a másik két jelölt összesen, a Mi Hazánk jelöltje 7,54 százalékon, Bádi Gábor 22,97 százalékon áll.

Cseh Katalint Team Katka feliratú pólóval lepték meg társai a Momentum budapesti eredményváróján. A helyszínen lévő momentumosok többsége azt tartja a legreálisabb forgatókönyvnek, hogy egy mandátumot mindenképp szereznek az Európai Parlamentben. Hajnal Miklós kampányfőnök a Telexnek azt nyilatkozta, ebben a szcenárióban továbbra is az a terv, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin félidőben cserélnek.

Fotó: Ránk Dániel / Telex
Fotó: Ránk Dániel / Telex

A szavazatok 9,33 százalékos feldolgozottságnál úgy tűnik, hogy Budapest XVII. kerületében ismét a Fidesz fog győzni. A jelenlegi polgármester, Horváth Tamás 46,44 százalékkal vezet a Tisza Párt jelöltje, Dálnoki Áron (15,53 %) előtt. Az öt ellenzéki párt által támogatott Lukoczki Károly 13,70 százalékkal, a momentumos Gergely Bálint pedig 11,86 százalékkal áll.

A Budai Zöld közösségnek is szeretne tagja maradni, ahol most így háromról négyre nő a független képviselők száma – mondta a Partizán adásában. Szerinte a Párbeszédben 11 évvel ezelőtt a zöld értékvilág képviseletére és a rendszer megdöntésére szövetkeztek egymással, és a Demokratikus Koalícióval való szövetség teljesen szembe megy ezekkel a célokkal. Tordai szerint az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a párbeszéd már szervezetileg sem alkalmas a szerepre, amit kitűzött maga elé.

Tordai hét órakor jelentette be, hogy kilép a Párbeszédből mivel az „matrica lett a DK bukósisakján”, miután a Párbeszéd márciusban meghozta a döntést, hogy az EP-választáson, és a 2026-os országgyűlési választáson is közös listán indul a Demokratikus Koalícióval.

Kaposváron úgy tűnik, hogy Szita Károly regnáló polgármester verhetetlen. A szavazatok közel felének feldolgozottságánál 52 százalékkal vezet, Pintér Attila, a legjobb ellenzéki jelölt 22 százalékot ért el.

Kaposváron 2019-ben Szita Károly fideszes erős ember szintén viszonylag magabiztosan, 56,4 százalékkal nyert. Horváth Ákos Ervin az akkori második most egy civil szervezet színeiben szintén elindul. Szita Károlyt innen már aligha szorongatják meg a megosztott ellenzéki jelöltek, akik összesen öten indultak.

Öt évvel ezelőtt Egerben ellenzéki győzelem született, az eredendően jobbikos Mirkóczki Ádám aztán összeveszett a pártjával és az őt támogató ellenzéki frakcióval is. Mirkóczki most egy civil egyesület jelöltje, de 28,57 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Vágner Ákos vezet 370 vokssal. Egerben nagy a választék, összesen nyolc polgármesterjelöltje van a városnak, hatan közülük 5 százalékosnál jobb eredményt értek el közülük, de aligha szólhatnak bele a Mirkóczki–Vágner-küzdelembe.

A hagyományosan fideszes fellegvárnak számító Debrecenben már a feldolgozás korai szakaszában nagy előnyre tett szert a fideszes Papp László. A kormánypárti Papp 48,7 százalékon áll, a közös ellenzéki jelölt, Mándi László 19,77 százalékon áll, egyelőre jobban áll nála a Civil Fórum Debrecen Egyesület jelöltje, ő 22,86 százalékon van jelenleg.

31,39 százalékos feldolgozásnál egyelőre ezek az eredmények.

Nagyon szoros versenyben egyelőre a regnáló fideszes polgármester Dézsi Csaba András vezet Győrben, neki 33 százaléka van, Pintér Bence ellenzéki jelöltnek 29, Borkai Zsolt korábbi polgármesternek 28 százaléka van. A szavazatok 14 százalékos feldolgozottsága még persze egyáltalán nem biztos végeredmény.

Győrben heten is elindultak a polgármesteri székért. A 2019-es önkormányzati választást annak ellenére Borkai Zsolt tornász, sportvezető és politikus nyerte, hogy addigra már ismert volt az adriai szexbotránya. Ő aztán lemondott, majd egy új választáson Dézsi Csaba András nyert. Most az exfideszes Borkai Zsolt elindult ellene. Az ellenzék megint próbálkozott Glázer Tímeával is, aki 2019-ben a speciális helyzetben sem tudott nyerni, most ő a DK és a Jobbik jelöltje. Pintér Bence győri újságíró pedig a Momentum és az LMP támogatásával indul.

Karácsony Gergely eredményváróján még nem hemzsegnek a politikusok, a főpolgármester és csapata forrásaink szerint a Városházán, Karácsony irodájában várja az eredményeket.

Az eredményvárón viszont megjelent Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki azt mondta, hogy az EP-választás eredménye csak később várható, így az MSZP eredményvárója előtt idejött Karácsony Gergellyel ünnepelni. Az MSZP esélyeiről azt mondta, a pártot megpróbálják lesajnálni és a földbe döngölni, de a párt határozott szociáldemokrata értékrendje és erős vidéki hálózata miatt ez nem fog sikerülni. Azt is elmondta, hogy

meggyőződése, hogy az MSZP erősödni fog az önkormányzati választásokon, több helyet szereznek majd a párt politikusai, mint korábban.

A Telex kérdésére, hogy mit gondol a Párbeszéd politikusának, Tordai Bencének a távozásáról, Komjáthi azt mondta, Tordai egy ízig-vérig zöld politikus, akinek sok sikert kíván a továbbiakban. Sajnálatát fejezte ki, hogy a teljes ellenzéki összefogás nem jött létre az önkormányzati választásokra, ehhez talán hamarabb kellett volna elkezdeni tárgyalni. Szerinte a teljes kiegyezésre lett volna, lenne szükség, amihez segíthetne az, hogy a liberális pártokban is vannak baloldali meggyőződésű politikusok.

Amikor viszont az MSZP-t megpróbálják más pártok elföldelni, akkor mindig a Fidesz győz.

A kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az EP-választáson, azt felelte, hogy annak eredménye még kérdéses, de biztos, hogy lesz szociáldemokrata képviselő az Európai Parlamentben.

Komjáthi Imre – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Komjáthi Imre – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Szekszárdon 33,33 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Berlinger Attila bő ötszáz szavazattal vezet Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd jelöltje előtt. Berlinger a szavazatok 52 százalékát szerezte meg eddig. Öt évvel ezelőtt Bomba szintén megmérette magát az ellenzék jelöltjeként, akkor csak háromszáz szavazattal maradt alul Ács Rezsővel szemben. Ő is fideszes volt, de tavaly a Fidesz és az ellenzék együttes erővel sikerült felmentenie polgármesteri posztjáról.

Negyedik ciklusát kezdheti majd meg a Vas vármegyei Keléden a regnáló polgármester, a fideszes Feiler Ferenc Miklós, miután a szavazatok 52,31 százalékát bezsebelte. A százfős település azért érdekes hely, mert Feiler egyik kihívója a saját fia, a függetlenként induló Feiler Ferenc volt – de ő csak a szavazatok 16,9 százalékát szerezte meg.

A fiatalabb Feiler korábban azt nyilatkozta: édesapja érdemeit elismeri ugyan, de szerinte leszálló ágba került a község, és mivel apja lassan hetvenéves, egy generációváltás is jót tenne.

A „lázadó” Feiler nemcsak az édesapját nem tudta megverni, de még a második helyet sem szerezte meg, miután alulmaradt a szintén függetlenként a polgármesteri székre pályázó Kincses-Horváth Ágnessel szemben. A községben 71 szavazásra jogosult polgár él: Feiler Ferenc Miklósra 34, a fiára 11, míg Kincses-Horváth Ágnesre 20 ember voksolt.

„Nyilvánvaló volt, hogy magas lesz a részvétel, szándékosan egybetolta a két választást a Fidesz. De az, hogy valakinek éppen 11 vagy 12 képviselője lesz, nincs nagy jelentősége. Egynek van jelentősége 2024. június 9-én, és ezt mindenki jól jegyezze meg: hogy megváltozik a magyar politika és a NER helyzete is” – mondta Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Szerinte ez a választás nem a tiszta verseny példája volt, mivel a kormány tízmilliárdokat költött propagandára, és a NER eleve úgy hozta létre a magyar választási szabályokat, hogy egy monolit tömb legyen a Fidesz, mellette legyen Gyurcsány Ferenc 15-20 százalékkal, és közte felaprózódott ellenzék, akiket össze lehet gyurcsányozni.

Azzal kapcsolatban, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe, azt mondta, ez az eredménytől függ: ha lesz elegendő képviselőjük ahhoz, hogy a DK és a Fidesz önállóan ne tudjon döntéseket hozni, akkor előfordulhat. De ezt szerinte nem ő fogja eldönteni egyedül, hanem a pártja. Részletes cikkünket itt olvashatja.

Több mint 20 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes jelölt, Tóth-Szántai József vezet az ellenzéki jelölt, Barkai László előtt. Tóth-Szántai majdnem 38 százalékon, Barkai László kicsit kevesebb mint 23 százalékon áll.

2019-ben Miskolcon még az összellenzéki jelölt, Veres Pál nyert.

Este 7 óra körül megérkezett Magyar Péter a Roude Leiw állóhajóra, ahol hosszú sajtótájékoztatót tartott. Magyar elmondta, hogy bármi is lesz a pontos eredmény, szerinte mindenkinek nyilvánvaló lesz, hogy a Tisza Párt az egyetlen erő, aminek esélye lesz 2026-ban leváltani Orbánt. Azt még nem tudja, hogy ő lesz-e a miniszterelnök-jelölt, átlátható működést és átlátható pártfinanszírozást ígért.

Magyar Péter az újságírói kérdések közben többször is beleszállt a kormánypárti médiamunkásokba, többször is azt mondta, hogy „a propaganda munkatársai akkor is hazudnak, ha kérdeznek”.

Elmondta, hogy a Tisza Párt körülbelül 3500 szavazatszámlálót delegált, több információ is befutott hozzájuk, ami választási csalást bizonyíthat, és több panaszt kaptak amiatt is, hogy külföldön tartózkodó magyarokat nem engedtek szavazni, emiatt az NVI-hez fognak fordulni.

Nyolc óra utánra a Király utcai Gödör előtt már egy júniusi péntek estét idéző tömeg gyűlt össze kutyapárti szimpatizánsokból, és bent a klubban is rázendített Hangácsi Márton egyszálgitáros-énekes. A párt sok mutációban felbukkant szlogenje miatt talán nem haszontalan leszögezni: a sör nincs ingyen, és ki is kell érte állni egy jó húszperces sort. A szimpatizánsok és politikusok nem stresszelnek különösebben, de mindenki a telefonját bújja, néha pedig valaki világgá kiált egy-egy kedvező részeredményt. A legnagyobb üdvrivalgás azonban azt a hírt fogadja, hogy az idén már függetlenként induló Borkai Zsolt vezet Győrben.

Fotó: Tóth Gergely / Telex
Fotó: Tóth Gergely / Telex

Az adatok 14,71 százalékos feldolgozottságánál bő ezer szavazattal vezet Szarvas Péter, aki a Hajrá Békéscsaba nevű szervezet jelöltje volt, és már 2019-ben is ő nyert. A Hajrá Békéscsabát a helyiek lila Fideszként is emlegetik, mert a kormánypárt is beállt Szarvas mögé. Szarvas egyik kihívója, Pap János, aki korábbi városvezetőként 18 év után tért vissza a politikába. Az MSZP–DK–Párbeszéd-Zöldek–Nép Pártján közös jelöltje jelenleg csak a harmadik, még a Patrióta Egyesület Békéscsaba színeiben indult Bodóczi István is előtte van 275 szavazattal.

„Meglepődnék, ha az 5 százalékunk nem lenne meg. Az, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin milyen munkát tett le az asztalra, predesztinál minket arra, hogy legalább egy képviselővel menjünk tovább” – nyilatkozta a Telexnek Tompos Márton, a Momentum alelnöke a párt budapesti eredményváróján. Azt várja, a Fővárosi Közgyűlésnél is megugorják az 5 százalékot, de szerinte az átszavazások miatt az eredmény teljesen kiszámíthatatlan.

Fotó: Ránki Dániel / Telex
Fotó: Ránki Dániel / Telex

Az elnökség esetleges felelősségéről azt mondja, nem beszéltek arról konkrétumokban, hogy ez mit fog jelenteni. A Telexnek Donáth Anna két hete azt nyilatkozta, vállalni fogja a felelősséget, Tompos szerint Donáthnak kell majd eldöntenie, hogy neki ez mit jelent. „Ha két képviselőnk lesz, akkor is lehet majd azt mondani, hogy ne induljon újra, és ha nulla képviselőnk van, akkor is lehet azt mondani, hogy induljon újra.”

Ugyanebben az interjúban Vitézy Dávid és Karácsony Gergely programjára utalva Donáth Anna azt mondta, egyik program jobb, mint a másik, örülne, ha mindkettő megvalósulhatna. Tompos Vitézyről és programjáról az eredményvárón azt nyilatkozta, „jó program, vállalhatatlan jelölt, akit biztosan nem támogatnánk soha”. „Azt, hogy Vitézy mennyire ért szakmai szinten a városvezetés egy részéhez, senki sem fogja elvitatni, de ez a városvezetéshez nem elég. Arra pedig, hogy a Fidesz még be is állt mögé, végképp azt mondjuk, hogy köszönjük, nem.” Szerinte Vitézy eddigi pozíciói, fideszes múltja kérdéseket vet fel, de Szentkirályi visszalépése előtt „úgy voltunk vele, hogy küzdjenek meg egymással Karácsonnyal”.

37,25 százalékos feldolgozottságnál Márki-Zay Péter (52,03 százalék) vezet a fideszes Grezsa Istvánnal (40,96 százalék) szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!