Legfontosabb

RSS

Új roham indult az Amerikát máig kísértő hármas gyerekgyilkosság tisztázásáért

Az igazságszolgáltatás csúfos kudarca a West Memphis-i hármak eseteként emlegetett arkansasi bűnügy. Ha ártatlanok voltak az eredetileg bűnösnek kikiáltott kamaszfiúk, akkor ok nélkül viselik még mindig, közel harminc év után is a bélyeget és a priuszt. Ha bűnösök, akkor túl kevés volt a 18 év, amit leültek. Új DNS-teszteléstől remélnek most sokan válaszokat és megnyugvást.

Még gyorsabban terjed az omikron új változata, de nincs ok aggodalomra

A BA.2 alvariáns Dániában már kiszorítja az eredeti omikront, de az első adatok alapján közel sem annyival fertőzőbb nála, mint amennyivel az omikron lehagyta a deltát, és úgy tűnik, nem okoz gyakrabban súlyosabb betegséget, mint a világot letaroló rokona. Korábban elterjedt, hogy a tesztek nem mutatják ki, de ez félreértés volt.

A Megafon beperelt minket, de a Telexnek adott igazat a bíróság

Azt akarták, írjuk ki, nem közpénzből működnek. A bíróság szerint azonban megalapozottan juthattunk erre a következtetésre. Kiemelték azt is, hogy az általunk feltárt esetben a közpénz útja túl homályos, pedig fontos lenne, hogy átlátható legyen. Cikkünk ahhoz járul hozzá az elsőfokú bírói döntés szerint, hogy a sajtó gyakorolhassa „őrkutya” szerepét.

Már a hidegháborúig emelte Putyin a tétet

A pszichológiai hadviselésé és a nyomásgyakorlásé a főszerep, de túl sok indulat és túl sok katona vonult fel ahhoz, hogy garantálható legyen a tárgyalásos rendezés a konfliktusban, amely Ukrajnát érinti, valójában azonban az európai biztonságról szól, noha ennek megteremtésében Európának csekély szerepet osztottak. Az amerikaiak írásos válaszai után kiderülhet, hogy Putyin tovább fokozná-e a feszültséget, vagy pedig látszani fog, hogy azért emelte a tétet, hogy legyen miből engedni.

Volt, aki fekete műkörömre harapott a nudliban, máshol viszont imádják az iskolai menzát

Megkérdeztük olvasóinkat az iskolai menzás tapasztalataikról: tíz sztori, tíz példa az iskolás kosztról a szülőktől. A többségében negatív truttyos szülői sztorikra jó pár pozitív, ínycsiklandó is jut. A cikket pedig az olvasóktól érkező menzás kajafotókkal illusztráljuk – ezeket csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Hunatom: nem sokat tudni róla, pedig méretes projektekre készül az orosz mintára elnevezett új paksi cég

Orbán Viktor kormányfő február 1-jén Moszkvába utazik, a Vlagyimir Putyinnal folytatott beszélgetések egyik fő témája Paks 2 lesz. Közben a Hunatom kapcsán magyar–francia–orosz nukleáris tengely építéséről és egy lehetséges paksi vagy dunaújvárosi oktató-kutató reaktor építéséről is szólnak hírek.

Egyre többet tudunk a Völner-ügyről, de szaporodnak a kérdések is, például Rogán Antal szerepéről

Egy éve Schadl György egy jól kereső végrehajtó, Völner Pál pedig egy keveset szereplő, szürke államtitkár volt. Nemcsak a közvélemény, hanem a nyomozó hatóságok szemében is. Most, egy évvel később, ők ketten az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyének főszereplői. Összeszedtük, honnan indult és hol tart most az ügy, és milyen kérdésekre várnánk még a válaszokat. Például Rogán Antaltól.

Tucker Carlson: az amerikai nép nagy fehér gyermeke jönni művelődni Magyarország

A Fox News sztárműsorvezetője a Magyarország és Soros György gigászi csatájáról szóló dokumentumfilmjében ámuldozik a határkerítésen, és azt is megfejtik, mi a milliárdos kriptonitja.

Magyar kutatás igazolja: a kínai vakcina utáni kevés antitest előre jelezte a gyengébb védettséget

Megjelent a magyar tanulmány, amelynek az első változata megmutatta, hogy a Sinopharm-vakcinával oltott idősek negyedénél, a legidősebbek felénél nem mutatható ki semlegesítő antitest. Azóta egy Kásler Miklós által is jegyzett vizsgálatból tudjuk, milyen korosztályban mennyire véd a kínai oltás, így most a kutatók igazolták: az antitestek hiánya pontosan jelezte az alacsonyabb védettséget.

Tűrniük kell, ha az esküvői és a nyaralós fotóikon csámcsog a propaganda

Külföldi nyaralásaikkal támadta a fővárosi közműholding vezetőjét és Márki-Zay tanácsadóját a kormánysajtó, amihez a közösségi médiából vett privát fotóikat használták fel. Hasonló a módszer, mint amikor a momentumos Cseh Katalin esküvői képeit teregették ki. Hiába a lejáratás a céljuk ezeknek a cikknek, simán érvelhetnek azzal a lapok, hogy közügyet tárnak fel. Az Index egykori újságírójának családi nyaralásához viszont semmi közük nem lenne.

Rendszerszintű reform kellene, hogy minél kevesebben haljanak bele az allergiás rohamba

Az allergológus szerint az előretöltött adrenalininjekciók állami támogatása önmagában nem oldja meg, hogy megelőzzük az anafilaxiás sokkba belehalt hétéves kisfiúéhoz hasonló eseteket. Ehhez allergiahálózat kiépítése, országos kockázatfelmérés és észszerű injekcióelosztás kellene.

Hivatalosan is megvan a Fidesz 106 egyéni jelöltje

A választókerületek közel negyedében cserélt a kormánypárt a legutóbbi választáshoz képest. Az esztergomi alpolgármester indul Völner Pál helyett, Mezőtúr polgármestere pedig Boldog István körzetében. Bajkai Istvánt az utolsó pillanatban szedték le, egy volt zuglói önkormányzati képviselő lesz Oláh Lajos ellenfele a VI-VII. kerületben.

Az orosz békeajánlat: vissza 1997-be, lényegében megszűnne Magyarország NATO-tagsága

A Kreml egy NATO-mentes régiót hozna létre Kelet- és Közép-Európában, az egykori szovjet blokk mára NATO-taggá vált országaiból. Az érintettek a szuverenitásuk durva megsértését hányják Moszkva szemére. A Brüsszellel szembeni szuverenitását körömszakadtáig védelmező magyar kormány hallgat, Orbán Viktor jövő héten Moszkvába utazik.

Egy közszereplőre nézve kompromittáló felvételek kerültek elő Schadl György páncélszekrényéből

Az RTL Híradó információi szerint a rendőrség által lefoglalt DVD-kre egy közszereplő nevét írták.

Csollány Szilveszter aranyérmes gyakorlata 21 évvel később is döntős lett volna az olimpián

A jelenlegi magyar válogatottból senki sem tudná megcsinálni azt gyűrűn, amit a 2000-ben olimpiai bajnok tornász. És még sokan mások sem.

Nem tudom elképzelni, hogy lenne összeegyeztethető az Alaptörvény eltörlése az uniós joggal

Minden eddiginél súlyosabb jogvitákba keveredhet Magyarország az Európai Unióval, ha az ellenzék feles többséggel írná felül az alkotmányt – mondja az uniós joggal foglalkozó német alkotmányjogász professzor, Armin von Bogdandy. Bár Magyarországon szerinte megsértik az Unió alapvető értékeit, a kormány jóval „okosabban” jár el jogi kérdésekben, és nem használja úgy a bíróságokat a politikai ellenfelekkel való leszámolásra, mint a lengyel politikai vezetés.

Előre megírtunk egy nekrológot – mert ez a dolgunk

A kormánypropaganda nem leleplezett minket, csak bemutatta, hogy működik a sajtó.

Biden soha nem látott szankciókat is belengetett Putyinnak, de ezek egyre kevésbé elrettentőek

Az Egyesült Államok komoly gazdasági következményekkel fenyegeti Putyint az ukrajnai helyzet miatt. Az ukrán határnál több mint 100 ezer katonát összevonó orosz elnök azonban csak mérsékelten izgulhat emiatt: a múltbéli tapasztalatok alapján az amerikai szankciók egyre ritkábban tudják elérni a várt hatást. A pénzügyi atombomba bevetése nagyot üthetne, viszont az hosszabb távon az USA-nak is gondot okozna.

Van-e arra logikus magyarázat, hogy Völner Pál szabadlábon van?

A DK szerint igen: Orbán Viktor politikai akarata vezeti az ügyészséget. Mi viszont megpróbáltunk egy kicsit árnyaltabb, jogi-nyomozati választ adni a kérdésre, és úgy tűnik, a mentelmi jog lehet az ügy kulcsa. Csak nem úgy, ahogy azt elsőre gondoljuk.

Mintha megnyílt volna az ég, és felrobbanna a világ. Ha lenne hangja a halálnak, ez lenne az

Napokig elérhetetlen volt a külvilág számára Tonga, ahol egy hete volt a 21. század eddigi legnagyobb vulkánkitörése. Helyiek idézik fel, hogyan sikerült megmenekülniük. A katasztrófa a csendes-óceáni szigetek lakóinak négyötödét érintette súlyosan, és az ország az ivóvízellátásban is a külföldiek segítségére szorul. Elképzelhető, hogy a jövőben kisebb jelenségek is okozhatnak ennél nagyobb károkat az éghajlatváltozás miatt. A helyiek azonban nem akarnak klímamenekültek lenni.

A Merkely Béla szereplésével készült, fura oltásnépszerűsítő videó a kormányzati járványkommunikáció állatorvosi lova

A videóban a Semmelweis Egyetem rektora arról beszél, mennyivel csökkentik az oltások a kórházba kerülés kockázatát, de a számolása matematikailag lehetetlen, és nem tudni, milyen adatokra épül, hiszen azokat csak ő ismerhette meg.

Orbánék leszerződtették a Pegasus kémszoftver gyártójának korábbi lobbistáját

George Tuckert amerikai jogi stratégiai tanácsadásra kérték fel nem sokkal azelőtt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter felvetette, hogy külföldi beavatkozás lehet a választásokon. Tucker cége korábban hiába lobbizott az NSO Groupnak, Bidenék szankciós listára tették a Pegasus gyártóját.

Anya éljen, ezt az egy ajándékot kérték karácsonyra

Nem tudni, Magyarországon pontosan hány várandós nő kap oxigént, hányan vannak lélegeztetőgépen, vagy hány császármetszést végeztek, hogy mentsék a magzat és a koronavírusos anya életét. Ahogy azt sem, hányan haltak meg, de a halottak listáján időről időre feltűnik a várandósság az alapbetegségek között. Biszak Gábor harmincegy hetes terhes felesége, Erika az egyik áldozat, harmadik gyereküket az orvosok császármetszéssel mentették meg tavaly tavasszal. Nimród, Johanna és Boróka most már anya nélkül nőnek fel, és a nagyobbak a maguk módján próbálják meg feldolgozni a történteket. Életüket nyolc hónapon keresztül követtük.

Akár a választást is eldöntheti, hogy Orbán Viktor kiáll-e vitázni Márki-Zay Péterrel

Horn Gyulát fiatalon legyőzte, Medgyessy Péter a torkán akadt, Gyurcsány Ferenc pedig 2006-ban lényegében földbe döngölte a jelenlegi kormányfőt. Telex Magyarázó arról, hogy miért nem lesz vita Orbán és Márki-Zay között – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.

Orbán levágott egy disznót, a rajongótábor elalélt a gyönyörűségtől

Az ellenzék téli álmából ébredezik, Novák Katalin bebábozódik, mielőtt magára öltené a köztársasági elnöki pompát, Orbán pedig megmutatja, hogy a disznópörzsölő meg a mulatós zene valójában az előre menés esszenciája. Lassan több a parajelenség a lájkbajnokságban, mint egy évadnyi X-Aktákban.

Mennyivel lesz olcsóbb és unalmasabb a vacsora a fixáras sertéscombtól?

Jön az élelmiszerárstop, dübörög a sikerpropaganda – de ezzel együtt is nagyon drága minden a boltokban. Mennyit fog segíteni a gyakorlatban a pénztárcánkon, hogy hat termék árát befagyasztják? Hogyan spóroljak, ha izgalmas és finom dolgokat akarok főzni?

Még csak nem is a Fideszen múlik, hogy minden bizonnyal nem lesz népszavazás az ellenzéki kérdésekről április 3-án

Hiába állítja az ellenzék, hogy a pénteken leadott aláírások nyomán nincs jogi akadály, a határidők és jogorvoslati idők alapján elkéstek.

Mindenkit meglepett az MMA nehézharckocsija

Francis Ngannou és Ciryl Gane személyében a nehézsúlyú MMA két klasszisa csapott össze, előttük pedig a legkisebb súlycsoport döntője hozott elképesztő háborút a UFC 270 gáláján.

Az emberek ugyanúgy éheznek, de Amerikát már (állítólag) kilőhetné Kim Dzsongun

Kim Dzsongun tíz éve lépett hatalomra Észak-Koreában, ezalatt meglepően nagy elánnal irtotta ki belső ellenzékét, és a rakétafejlesztésben is felülmúlta felmenőit, cserébe a várt gazdasági reformokból semmi sem lett.

Ebből már jól nem jön ki András herceg, aki mögül egyre inkább kihátrál a királyi család

Az eddiginél is nagyobb nyilvános megszégyenülés és sok millió font elvesztése van kilátásban. A szexuális ragadozó Epstein és köre leghangosabb vádlója, Virginia Giuffre annyit máris elért, hogy a brit királyi család a saját jól felfogott érdekében kifaroljon a beperelt András mögül. A királyi család történetében már a peres ügyek is ritkaságnak számítanak, arra pedig nem volt még soha példa, hogy egyiküket szexuális bűncselekménnyel vádolták volna meg.