Fehér János

RSS

Istenkáromlásért egy pakisztáni nőt halálra ítéltek, és még húsz év börtönre is

Anik Atik vádlója szerint a WhatsAppon gyalázta meg Mohamed prófétát. Istenkáromlásért sok esetben halál jár Pakisztánban, de az akasztást általában nem hajtják végre.

Ötezer éves szívószálak bizonyíthatják, hogy az ókorban hatalmas sörivó bulikat tarthattak

Egy észak-kaukázusi lelet utal erre. Nyolc egyméteres arany vagy ezüst sörszívószálat azonosítottak, amelyekkel egy 32 literes edényből lehetett pityizálni.

Szakértők vitatják, hogy egy zsidó jegyző árulta volna el Anne Frank rejtekhelyét a náciknak

Egy nyomozás szerint Arnold van den Bergh hozzáférhetett a rejtőzködő zsidók címlistájához. Más kutatók szerint ez egyelőre inkább csak elmélet.

Ketten szállnak harcba a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért

A hivatalos határidőig csak Gyulay Zsolt, a Hungaroring vezetője, olimpiai bajnok kajakos és Hajdu Balázs ügyvéd, vitorlázó olimpikon jelentkezett a posztra.

Rosszul lett és meghalt egy hétéves fiú egy budapesti benzinkúton

Sokáig, de sikertelenül küzdöttek a mentők az életéért. A rendőrség ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Djoković kiutasítása a világ legjobb teniszezőjének és Ausztráliának is a szégyene

Közel kéthetes vajúdás után küldték haza Ausztráliából a szerb Novak Djokovićot, aki oltás helyett orvosi mentességgel és rosszul kitöltött vízummal próbált meg bejutni az országba. A teniszező anyagilag is bukhat a minimum furcsa manőverei miatt, míg a választóiknak játszó ausztrál politikusok az országuknak okozhattak károkat.

Vas Blanka újra dobogós lett a terepkerékpár-világkupában

A 20 éves bringás a franciaországi futamon lett bronzérmes, egyszer nagy hátrányból még az élre is állt, de két holland végül lerázta magáról.

A sas leszállt, de a fene se tudja, hová

A hétvégén tartják az országos sasszinkront, amikor a Kárpát-medence madarászai megpróbálják összeszámolni, hány sas és más nappali ragadozó tanyázik itt télen. A jászsági pusztán mi is beszálltunk a sasleltározásba, de a ködben mi is eltűntünk, nem csak a madarak.

A magyar egészségügyet is rossz színben tüntethetik fel Kásler bemondott járványadatai

Az egészségügyért felelős miniszter számai alapján úgy tűnhet, hogy a negyedik hullámban minden második ember meghalt, aki koronavírus miatt kórházba került, és súlyos betegek még az intenzívre sem jutottak el. Persze nem ilyen tragikus a helyzet, a miniszter mondhatott rossz számot.

Az Alföld fantompárducának nyomába eredtünk, de csak a dublőreit találtuk meg

Szolnokon a sűrű fűben láttak ólálkodni fekete párducot, Újszászon furcsa lábnyomok okoztak riadalmat. A hóban forró nyomok és hűlt helyek után eredtünk: vajon alföldivé vált a kiskunhalasi párduc? Leopárdnak nézett kutyák és macskák övezték utunkat, és a végére már a T-rexek és velociraptorok előbukkanása is felmerült.

A rezsibajnok átgondolatlanul szórja a pénzt, évtizedekre energiacsapdába kerülhetnek a felújított lakások

Dől a kormánytámogatás a lakóépületek felújítására is, de az ingyenpénzért nem kötelező semmiféle energetikai fejlesztést végezni, így sokszor megmaradnak az elavult, nagy energaigényű fűtési rendszerek is. Pedig a 2050-re vállalt karbonsemlegesség miatt Magyarországon is legalább 100 ezer lakást kéne energiahatékonnyá tenni felújítással. Ha most toporgunk, később óriásiakat kell ugrani.

Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan, nagy rendőri akció indult emiatt Budán

A Budai Vár közelébe kivonult a Készenléti Rendőrség és a TEK is.

Kirándulóhajókat temetett maga alá egy brazíliai kanyon leomló sziklafala, legalább heten meghaltak

Az első jelentések szerint a heves esőzések miatt szakadt le pillanatok alatt egy hatalmas sziklatömb. Sok a sérült és az eltűnt személy.

Djoković azt állítja, hogy az ausztrál belügyminisztérium korábban karanténmentes beutazást garantált neki

A menekültszállón várakozó teniszező dokumentumokkal bizonyítaná be azt, hogy a vízumát nem kötötték oltottsági státuszához.

A német bíróság életfogytiglanira ítélte azt a férfit, aki levágta férfi áldozatának nemi szervét azért, hogy megegye

Stefan R. ellen gyilkosság és kannibalizmus a vád. Egy netes társkeresőn csalta tőrbe áldozatát.

Kinyitották a 11 milliárd dolláros űrtávcső aranyszemét, ezzel befejeződött a kicsomagolása

A James Webb űrteleszkóp utolsó lényeges eleme, a 6,5 méteres, aranyozott tükre is a helyére került.

Szoboszlai Dominik újra gólt lőtt a Bundesligában, gólpasszt is adott

Az RB Leipzig csatára bő két hónap után talált be újra, és csapatával 4-1-re verte a Mainzot.

Követ rágcsáló kőnyúl lett a rejtélyes Hold-kunyhóból: csak közelebb kellett mennie a holdjárónak

Egy hónapja izgalmas képet rögzített a Jütu-2 a Hold árnyékos oldalán, közelebbről viszont már más formát mutat a törmelék.

A menekültszállón dekkoló Djokovićból politikai játékszer lett, nem keresztre feszített Krisztus

A világ legjobb teniszezője, Novak Djoković nem tudott belépni Ausztráliába, mert nincs beoltva koronavírus ellen, a szervezők által elfogadott orvosi mentességet pedig nem ismerik el a hatóságok. Az ügy hullámára ausztrál politikusok is felültek, de Szerbiában is forrnak az indulatok, a játékos apja pedig már ott tart, hogy a fia az új Krisztus.

Négysánc: a zsűri is kellett hozzá, hogy ne jöjjön össze a síugrás történelmi Grand Slame

A legendás Négysánc a viharos szél miatt Háromsánccá változott, így az utolsó helyszínen dupláztak a síugrók. A japán Kobajasi Rjójú nyert az első három versenyen, ő lehetett volna az első, aki másodszorra hoz négyből négy győzelmet.

Száz éve veszett nyoma a Habsburgok elátkozott gyémántjának

A Medici-gyémántnak nevezett kő tulajdonosai közül sokan erőszakos halált haltak háromszáz év alatt, de a sárga színű gyémánt önmagában is érdekes. Az utolsó magyar király 1918-ban csempésztette ki Bécsből a 137 karátos követ, és azóta csak pletykák terjednek róla.

A tetoválóművészek mostantól nem álmodnak olyan könnyen színes tintákról

Az Európai Unió januártól több mint négyezer, tetoválásban használt festékanyagot tiltott be allergiát vagy rákot kiváltó hatásuk miatt. Vannak helyettesítő festékek, de drágák, nem elég élénk a színük, és hogy mennyire jók, az csak öt év múlva derül ki a bőrön. A tetoválók szerint nem megalapozott a döntés, és uniós szinten nagyon nehéz helyzetbe hozza az iparágat.

Visszavonták Djoković vízumát, nem engedték be Ausztráliába a világelső teniszezőt

A szerb teniszező most arra vár, hogy kitoloncolják az országból, ezzel veszélybe került indulása az Australian Openen.

A darts punkja maratoni meccs végén lett újra világbajnok

A skót Peter Wright 2020 után tudott újra nyerni. A döntőben az angol Michael Smith sokáig nyomás alatt tartotta, de 4-5 után Wright szárnyalni kezdett, és 7-5-re nyerte meg a meccset.

A kormányközeli Nézőpont Intézet szerint a magyarok többsége optimistán tekint 2022-re

A közvélemény-kutató úgy véli, hogy a járvány már kevésbé határozza meg a várakozásokat, mint egy évvel korábban.

Tizenhárom nappal fejműtétje után edzésbe állt Szalai Ádám

A Mainz futballistájánál kisebb autóbalesete után, de nem azzal összefüggésben találtak súlyosabb elváltozást az orvosok.

Vas Blanka világkupa-4. hellyel indította az évet terepkerékpárban

A falszerű emelkedőkkel tűzdelt hollandiai pályán látványos előzéseket is bemutatott az újra formába lendülő kerékpáros.

A rettegett náci orvosnak, Mengelének nézték a magyar írót, aki a Micimackó latin fordításával lett sztár Amerikában

Lénárd Sándor háromszor is hazát váltott, a nácik elől is menekült, Brazíliában mégis megpróbálták rásütni, hogy ő Mengele, a zsidókat gyilkoló orvos. Egy furcsa ötlet nyomán latinra fordította a Micimackót, ami óriási meglepetésre bestseller lett Amerikában.

Estünk-keltünk, biciklivel szédültünk bele a BÚÉK-ba

A terepkerékpár (ciklokrossz) itthon is egyre népszerűbb, és a téli ünnepi időszakban már itthon is rendeznek versenyt az alapvetően sárhoz és hideghez kötődő műfajban. Egy korábbi magyar bajnok telexeseknek is megmutatta egy Magyar Kupa-futam előtt, hogy hogyan kell felugrani a biciklire futásból, taknyolás nélkül leküzdeni a homokágyat vagy a sáros rézsűt. Na, ez nem mindig sikerült.

Kulcsár Krisztiánt bizalmi szavazással lemondatták a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról

Rendkívüli közgyűlésen szavazott a MOB-tagság Kulcsár Krisztián elnökről, akit egyhangúlag elfogadott döntések után kezdtek támadni a szervezeten belülről. Az elnök 18 támogató és 24 ellenszavazat után bejelentette távozását.