Olyan jó az elefántok orra, hogy még kenyai törzseket is meg tudnak különböztetni egymástól

Nem egyszerű megmondani, melyik állat szaglása a legjobb, de hosszú orrukkal az afrikai elefántok egész biztosan dobogósak.

A Méregkommandó öt éven át saját magán tesztelte a tartósítószerek hatását

„Csak a bátrak merik megenni az ételt” – így szólt az 1902-ben alapított Méregkommandó mottója, amelynek 12 férfi volt a tagja. A önjelölt kísérleti nyulakra egy Perry nevű szakács főzött, akinek...

A történelem legbékésebb háborúiban senki nem sérült meg

1810-ben a svédek nem akartak harcolni az angolokkal, mégis hadat üzentek nekik. A leghosszabb háború is vértelen volt, de a 20. században is találunk ilyen konfliktust.

Vett magának egy szigetet, hogy megcsinálja belőle a világ legkisebb nemzeti parkját

A Seychelle-szigetek egyik legkisebb szigetét 1962-ben vásárolta meg egy brit újságíró pár ezer fontért. Egy társával négy évtizeden át dolgoztak azon, hogy a Moyenne-sziget ma már hivatalosan is...

És azt tudta, hogy nem kellene vízzel öblögetni fogmosás után?

A briteknél évek óta hivatalos ajánlás a fogkrém szájban tartása, mondván, az öblögetés megakadályozza, hogy a fluorid kifejtse a hatását. Sok bizonyíték nincs erre, de ártani nem árt.

Amikor a foci-Eb-n pénzfeldobás döntötte el, hogy ki jut a döntőbe

Sokan azt mondják, a fociban a tizenegyespárbaj olyan, mint a rulett. Na de akkor mit mondjunk az elődjére, a fej vagy írás alapon eldőlő meccsekre?

A csontkovácskezelések ötlete egy szellemtől származik

Ezt nem átvitt értelemben kell érteni: a kiropraktika atyja, Daniel David Palmer, saját állítása szerint egy 50 évvel korábban élt orvos, dr. Jim Atkinson szellemétől kapta a csontkovácseljárás...

A világháború miatt lett tele a Dolomitok vidéke csodás gesztenyeligetekkel

Az antik idők szuperélelmiszere, ami a hosszú teleken teljes falvakat mentett meg az éhhaláltól, ma gasztrofesztiválok sztárja.

Tényleg érdemes másfél órával eltolni a reggeli kávézást?

Évek óta népszerű az elmélet, hogy jobban járunk, ha felkelés után nem állunk neki egyből kávét inni. Ebben van is igazság, de bajunk attól sem lesz, ha nem bírunk várni.

Százéves a Mount Everest legnagyobb talánya

Mallory és Irvine talán már 29 évvel korábban feljutott a Föld legmagasabb csúcsára, mint a hivatalos világelső, de a két mászó odaveszett, és a fényképezőgépük sem került elő azóta sem. Mallory...

Kövess minket Facebookon is!