Mi történik azokkal a csecsemőkkel, akik egy repülőgépen születnek?

Ilyesmi nemcsak filmekben fordul elő, de a valóságban nem jár vele élethosszig tartó ingyen repjegy, és különleges állampolgárság is csak néha.

Optikai csalódás az oka annak, hogy a repülőgépek néha mozdulatlannak tűnnek az égen

Futótűzként terjed a TikTokon egy videó, amelyen az látszik, hogy egy repülőgép mozdulatlanul lebeg a levegőben. Ez nem hiba a mátrixban, egyszerű optikai csalódás.

Halálra lehet-e nevetni magunkat?

Nagyon-nagyon ritkán, de tényleg előfordulnak ilyen esetek az ókortól a 21. századig. Óvatosan a vígjátéknézéssel!

A világ legbizarrabb tévés vetélkedőjében egy haldokló nő veséje volt a fődíj

Hatalmas volt a botrány, aztán kiderült, hogy egy gigantikus átverés az egész, de a célját elérte: a nézők tízezrével jelentkeztek szervdonornak. A történet vége egy Emmy-díj és törvénymódosítás lett.

Szívszaggató tragédia árnyékában született meg 35 éve a magyar sakk legendás olimpiai aranya

A magyar női csapat nagyszerűen kezdett az 1988-as sakkolimpián, amikor Mádl Ildikó vőlegénye halálos balesetet szenvedett. A 19 éves Mádl még a sokkhatás alatt állva, a szintén sakkozó párjának...

Miért van olyan sok helyen pont egymás mellett az Aldi és a Lidl?

Józan paraszti ésszel elég nagy hülyeségnek tűnik, hogy feltűnően sokszor egymás tőszomszédságában nyitnak üzletet a konkurens cégek. Ebben az esetben viszont a józan paraszti észnek nincs igaza, a...

Nikola Tesla már 1926-ban megjósolta a mobiltelefont

A 20. század egyik legismertebb feltalálója 58 évvel előzte meg a Motorola első hordozható telefonját – bár ahhoz még külön táska kellett, hogy az ember cipelhesse magával.

Az ember, aki forgatott egy 10 órás filmet a festék száradásáról, csak hogy a korhatárbizottságot...

Később készült egy 14 órás rendezői változat is belőle. A hivatalos korhatár-besorolása egyébként U, azaz bárki megnézheti, csak minek.

Mussolini unokájából kis híján popsztár lett Japánban

Az olasz fasiszta diktátor unokája nemcsak politizál, de modellkedett és filmszerepeket is vállalt korábban. A nyolcvanas években Japánban felvett egy egészen egyedi poplemezt, ami azóta a gyűjtők...

Teller Ede elkezdte tervezni a világ legpusztítóbb bombáját, aztán a fiókjában maradt

1961-ben a szovjetek bevetették minden idők legkegyetlenebb bombáját, aminek a Cár nevet adták. Tervben volt az amerikai válasz is, de szerencsére a tesztig sem jutottak el.

Kövess minket Facebookon is!