Mi értelme a gyümölcslevesnek?
A leves meleg, és főzni kell. Gyümölcsből édesség készül. Akkor miért létezik a gyümölcsleves, ami hideg, édes, és az étkezés elején van? Lehetséges válaszok és egy nyers, jeges meggyleves és...
A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend
Kijött A mackó harmadik évada, ami mostanra annyira legendássá vált, hogy mindent megtehet, még erőltetett és csendes is lehet, ha közben beszélgetni is úgy tud, mint senki más. Szpojleres kritika.
Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?
Minek annyi evőeszköz az asztalra, ha az emberiség évezredeken át megvolt nélkülük, és a tíz ujjunk szinte mindenféle étel elfogyasztására alkalmas? Talán meglepő, de ennek legfőbb oka nem a higiénia.
Ön készíti a nyár legvadabb lecsóját? Küldje el, és mi megfőzzük!
Merne kurkumát és olajos halat tenni a lecsóba? Biztos benne, hogy senki más nem készíti úgy a lecsóját, ahogy ön? Küldje el nekünk a receptet, és mi megfőzzük a legvagányabb verziót!
A fagyasztott gyümölcs találkozása a reszelővel
Az egyetlen desszert, aminek értelme van 35 fok felett a szilánkos, jeges gyümölcs. Hogyan lesz kanalas jégkásás desszert belőle és hogyan a gyümölcslevekből? Mivel kell kombinálni, hogy izgalmas...
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Miért kerül 2000 forintba egy töltött croissant?
Pékek és pékségek beszámolói alapján járjuk körbe, milyen körülmények és tényezők építik fel egy prémium minőségű croissant árát.
Egyre jobb a magyar fagyi, de meg is kell fizetni az árát
Kenve vagy gombócolva? Vanília- vagy hekkízű? Sok vagy jó? Válaszokat kaptunk a legégetőbb fagyis kérdéseinkre, és arra, miért ennyire más még mindig az olasz, mint a magyar fagylaltozás.
Requiem egy ramenért
A héten bezár Budapest egyik legkülönlegesebb étterme, az Enso, ahol nemcsak nagyon jó rament ettünk, de vitatkozni is mindig tudtunk róla, és gyakran mozdított ki minket a megszokásainkból....
Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk
A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív...
Kövess minket Facebookon is!