Ács Bori
Ács Bori

RSS

Ezzel a Pilóta keksz recepttel simán kihúzzuk, amíg nem kapható a boltban

Alapanyaghiány miatt egy darabig gyári Pilóta keksz nélkül maradunk, ezért megcsináltuk itthon: vajjal, kakaóval és némi boldog maszatolással végül sokkal jobb lett, mint az igazi.

Elviselhetetlenül feszült, mégis abbahagyhatatlan sorozat a szakácséletről

Sosem készült még ilyen fájdalmasan valóságos, mégis imádni való sorozat az éttermi konyhák világáról, mint a Bear. Egy szakács történetén keresztül feltárulnak 2022 válságokkal teli hétköznapjai.

Így lehet megúszni napi 800 forint alatt az ebédelést

Még az energiaválságban is megéri magunknak főzni: a legolcsóbb gyorsebédek is féláron kihozhatók a büfékhez és éttermekhez képest. Kiszámoltuk egy egész heti ebédmenü előállítási költségeit,...

Így lesz szexi a száraz kenyér

Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?

Kamasznak lenni durvább, mint a kilencvenes években – megnéztük az új Szívtipró gimit

Nosztalgiára éhes tévézők hiába keresik mindazt, amit tiniként szerettek kedvenc sorozatukban, de kapnak helyette tanmesét a nemiség és egyenjogúság változásairól.

Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?

Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...

Kell-e csokoládé a Túró Rudira?

A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.

A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült

A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.

A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk

A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...

Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?

Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?

Kövess minket Facebookon is!