A szivárványcsaládokban felnövő gyerekek éppolyan boldogok lehetnek, mint más családokban, csak a...
november 15. – 14:51
–
Ács Bori
Négyezernél is több olyan gyerek él Magyarországon, akiket azonos nemű párok nevelnek, ezek a gyerekek joghátrányban vannak, mert csak az egyik szülőjük lehet hivatalos gyámjuk.
Hogyan lehet utálni a mazsolát? Hogyan lehet szeretni a mazsolát?
november 10. – 13:36
–
Ács Bori
Mazsolatagadók és mazsolahívők, imádók és gyűlölők. Emberek, akik sosem fogják megérteni egymást. Miért utálják egyesek és imádják mások az aszalt szőlőszemeket?
Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!
november 9. – 10:02
–
Ács Bori
Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.
Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.
A kókuszgolyót az is szereti, aki nem vallja be
október 31. – 14:29
–
Ács Bori
A kókuszgolyónak rengeteg külföldi rokona van, sőt, szuperegészséges reformverziója is. Most egy dán luxusváltozatot és egy datolyás-mandulás tápláló verziót is készítettünk, háztartási keksz nincs...
Kipróbáltuk, működnek-e a TikTok varázslatos mosogatós trükkjei
október 28. – 11:50
–
Ács Bori
Tojáshéjjal, szódabikarbónával, citrommal és ecettel mentünk neki a legdurvább konyhai kosznak, de még paradicsomot is kentünk az edényekre, hogy kiderüljön, igazak-e a csodák, amelyeket a TikTok...
Kenyér helyett nyers lisztet eszünk
Az Ízfokozóban Mester Miklóssal, az első élesztőmentes kovászos kenyérüzem alapítójával beszélünk át minden tévhitet és félreértést arról, milyen és milyennek kellene lennie a kenyérnek.
Hogyan lett a pékségőrültek zarándokhelye Koppenhága?
október 26. – 11:01
–
Ács Bori
A kovászos kenyér- és magas minőségű pékáruőrület Amerikán át, Koppenhágán keresztül érkezett hozzánk. A Tartine-tól a Hart Bagerin át, kenyerek és krémes briósok, amikért érdemes repülőre ülni.
Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
A Tanta manufaktúrában tényleg mindent kézzel készítenek
Sáling Gergő és olasz felesége, Sara másfél éve váltottak egy nagyot és alapítottak egy pékséget, ahol olasz-magyar sütemények, kovászos kenyér és friss tészta is készül, és az első mozdulattól az...