Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept

A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.

Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet

Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...

A világon először kapott Michelin-csillagot mexikói tacós

Egy szelet frissen sült marhahús egy tortillán, lime és só. Ezt az ételt készítik egy apró tacostandban már több mint fél évszázada Mexikóvárosban.

Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában

A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.

Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?

Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?

Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs

A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan...

A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén

Az Elfelejtett magyar konyha öt ételét dolgozta fel a Madhouse Bistro konyhája, olyan, a könyv nyomán készült kevésbé ismert fogásokat lehet kipróbálni, mint a Levelensült, a Bálmos és a Tárkonyos.

Miért rontja el a kiszállítós doboz a pizzát?

A friss pizza egyszerre nyúlik és ropog, a sajt olvadt, a közepe szaftos, a széle kissé kormos. Miért válik papírízű, plöttyedt szomorúsággá mégis, ha dobozba kerül, hogy házhoz szállítsák?

Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!

Tudja, mi az a boszorkánypogácsa, katakönyöke és nyögvenyelő? Egy olyan szakácskönyvet készítettünk el, aminek ötletgazdája Jókai Mór volt, de a kivitelezés 162 évet csúszott.

Az első friss gyümölcs a hosszú tél után

A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...

Kövess minket Facebookon is!