Ács Bori

Ács Bori

Olcsó literes mosószer és kilós szafaládé – mit árul az új orosz diszkont?
Megnéztük, mit lehet kapni a hiperolcsónak beharangozott orosz diszkontban. Az árak valóban alacsonyak, de ismeretlen márkájú szafaládék és kekszek, vodkák, folyékonyszappan-gallonok adják a...
Ettől az árrésstoptól sem leszünk egészségesebbek
Bár jelzésértékű gesztus, hogy zöldségekre is került árrésstop, a decemberi paradicsomtól és szilvától senki nem fog sem ügyesebben spórolni, sem vitamindúsabban táplálkozni. Hogyan kéne zöldségeket...
A korlátlan fogyasztós karácsonyi vásár, amivel magyarok törtek be a bécsi piacra
Bécsben már nemcsak a klasszikus vásárokba mehet el az ember, ugyanis megjelent egy új koncepció, a korlátlan fogyasztásos karácsonyi vásár. Forralt bor, császármorzsa, lángos végtelen mennyiségben,...
Életbölcsességek rövidítve és kliséreceptek – dr. Schwab Richárd szakácskönyvéből főztünk
Az orvos, aki egy országot nevel arra, hogy a mikrobiomját nyers zöldségekkel táplálja, most szakácskönyvvel rukkolt elő. A kötet azonban sem pontos életmód-útmutatással, sem igazán újat mutató...
A tökéletes tojásos szendvics titka
A tojás mint szendvicsbetét bizarrnak tűnik hidegen, ha nincs meg az a nagyon egyszerű módszer, amivel lágy, de előre elkészíthető és jól tárolható szuperlaktató, tápláló tízórai vagy ebéd lesz...
A bolti olyan, mint a brojler csirke, de él még az édes hajdúsági káposzta hagyománya
Hajdúhadházon egykor mindenki káposztát termesztett, mára alig foglalkozik vele valaki. Egy olyan biokertészetben jártunk, ahol állandó fejlesztéssel igyekeznek vegyszer nélkül létrehozni a lehető...
Az ősember nem volt se vegán, se csak húsevő, és kukacot is evett
A húsevés megint egyre menőbb, egyre gyakrabban gyártanak mögé olyan ideológiát, ami az embert ősidők óta húsevő, vadászó lényként képzeli el. Pedig a tudomány már egészen sokat tud arról, mit...
Kimcshit akarok, de utálom a csípőset, mit tegyek?
Bár szeretünk végletekben gondolkodni, és imádjuk a csípős, erős illatú kimcshiket, ebben a műfajban is sokféle alirányzat létezik. Például a fehér verzió, ami gyerekeknek, érzékenyeknek,...
A tévében nézik a fine diningot, de rántott gombára vágynak
Hogyan látja az utóbbi harminc év hazai gasztronómiáját egy szakács, aki magyar szállodák és kisvendéglők konyháján főzte végig a '80-as-'90-es éveket? Interjú a Budapest Bike Maffia által...
Némán nézzük, ahogy szavak nélkül, hörögve ölik egymást az SZFE aulájában
Millió apró és pár súlyosabb ötlettel, nagy hatású fény-, mozgás- és hangjátékkal, de valódi párbeszédek nélkül adja elő ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében a Katona József Színház a Hamletet.
Kövess minket Facebookon is!