Ács Bori
Ács Bori

RSS

Még nem vagyunk készen a kínai kelt simogató buddhista szerzetesnő-szakácsra

Csong Gvan, a Chef's Table című sorozatból ismert szerzetesnő budapesti látogatásán arról tanított, hogyan találhatjuk meg magunkat a főzésben, és miként kapcsolódhatunk az alapanyagokhoz.

A tegnapi rizsmaradék nyers tojástól lesz mai szuperebéd

Persze nem nyersen esszük meg a tojást, hiszen a rizs hője megfőzi nekünk. Ötperces, szép, olcsó és egyszerű ebéd maradékmentéssel, ami tényleg mindent megad, amire szükségünk van.

A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani

Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.

Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell

A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.

Hogyan kell egy ételt megsózni?

Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...

Amiért egy kis thai curryzőhöz hűségesek lettünk

Fűszeres, szószos ételek, levesek, rizs – néha ennyi elég is ahhoz, hogy magához szoktasson egy hely. De mitől van annyiféle ízük és illatuk a thai curryknek?

Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere

Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?

A hazai fine dining üstökösként hasít el a gumis trappista fölött

A rengeteg közpénzzel támogatott hazai gasztronómiában óriási szakadék vájódott a fine dining és a méregdrága strandlángos közé, amit abszurd szintre mélyít a napokban másodszor megjelenő magyar...

Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag

Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?

Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!

Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...

Kövess minket Facebookon is!