Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!

Tudja, mi az a boszorkánypogácsa, katakönyöke és nyögvenyelő? Egy olyan szakácskönyvet készítettünk el, aminek ötletgazdája Jókai Mór volt, de a kivitelezés 162 évet csúszott.

Az első friss gyümölcs a hosszú tél után

A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...

Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek – avagy a tökéletes maceszgombóc titka

Nem csak mi szeretünk gombóccal enni mindenféle levest, ez a szenvedély univerzális. De hogyan lesz a maceszgombóc és hazai rokona, a grízgombóc tökéletesen lágy?

Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt

Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.

A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet

Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...

A locsolkodás a magömlés szimbóluma

Sokan nem is tudják, hogy egy ősi termékenységvarázsló szertartás keretein belül spriccelik le kölnivel vagy szódásszifonnal női ismerőseiket és rokonaikat húsvétkor.

Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé

Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.

Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója

Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.

Csak a falba vésett nevük maradt utánuk Auschwitzban

Rajk László műalkotásokban őrizte meg az auschwitzi téglákba vésett magyar neveket, amelyek mögé kutatók egész élettörténeteket találtak. A néhai építész 2004 és 2014 között Auschwitzban készített...

Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?

A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.

Kövess minket Facebookon is!