Ács Bori
Ács Bori

RSS

Így lesz szexi a száraz kenyér

Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?

Kamasznak lenni durvább, mint a kilencvenes években – megnéztük az új Szívtipró gimit

Nosztalgiára éhes tévézők hiába keresik mindazt, amit tiniként szerettek kedvenc sorozatukban, de kapnak helyette tanmesét a nemiség és egyenjogúság változásairól.

Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?

Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...

Kell-e csokoládé a Túró Rudira?

A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.

A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült

A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.

A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk

A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...

Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?

Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?

Ki éli túl a válságot, és ki zár be?

A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...

A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni

A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...

Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?

Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....

Kövess minket Facebookon is!