
Ács Bori
Nem lehet egy betűjellel összefoglalni, hogy egy élelmiszer jó vagy rossz
Több élelmiszer csomagolásán látható egy színes betűjel, ami elvileg irányt mutat, hogy mennyire egészséges. Ha viszont megpróbáljuk a rendszert átlátni, ellentmondásokba botlunk. Táplálóbb a cukros...
Meghan hercegné a gagyi cukormázba is virágszirmot szór
A Szeretettel, Meghan az ex-hercegné új életmódműsora a Netflixen. Képzelt barátokkal, kínos beszélgetések közben szaggat szív alakú szendvicseket bolti kenyérből, majd megszórja őket...
Létezik két alapanyagos, pár perces házizsemle-recept?
Megint egy TikTok-divatreceptet tesztelünk, megnézzük, hazudik-e, és ha igen, miben. Azt is megmutatjuk, hogyan lehet tényleg hasznos egy pár alapanyagos, pár perces zsemlerecept.
Ne egyél fehérjeport, egyél valódi ételeket!
Dietetikus segítségével jártuk körbe, szükség van-e fehérjével dúsított termékekre akkor, ha tudatosan táplálkozunk és nem vagyunk sportolók. Röviden: nincs, de a tudatosság valóban fontos.
A skandináv képviselőfánk, amit úgy kell enni, mintha nem lenne holnap
A semla egy krémmel-habbal töltött briós, amit kifejezetten ezekben a napokban, a böjtidőszak előtt kell enni utolsó dorbézolásképp. Miért nincs köze a képviselőfánkhoz és hogyan készíthetjük el...
Feldolgozott helyett házit: a legegyszerűbb müzliszelet
A müzliszelet egy olyan müzli, amit akkor eszünk, amikor nincs idő leülni és kanalazni. Másra nincs szükség, csak gabonákra, magokra, gyümölcsre és valamire, ami ezeket összefogja.
A legdurvább angol konfliktus: krém a lekvárra, vagy lekvár a krémre?
A halászlé passzírozásának, a müzli és a tej sorrendjének, vagy a lecsópaprika felvágásának vitája semmi ahhoz képest, amiben a cornwalliak és a devoniak nem értenek egyet, már évszázadok óta.
Hopp, itt egy jó gulyásleves!
Mindig panaszkodunk, hogy nehéz jó gulyást, pörköltet, magyar fogásokat találni a hazai éttermekben, most itt egy példa, hogy nem lehetetlen. Kovács Renátó gulyáslevesét próbáltuk ki a Hildában.
Dolák-Saly Róbert pesszimista gondolatokat mond, de optimistán cselekszik
Konyhafilozófia, folyton akadályoztatott zenei karrier, tragikus gyerekkori traumák és a mai humor durvulása is szóba kerültek Veiszer Alinda e heti interjújában a zenész-humoristával.
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még...