Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?

Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?

Agyat enni nem is annyira bizarr dolog

Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.

David Chang ízfokozós sprével befújt csipsszel hozza vissza a valódi tévés főzést

Mitől lesz szeretni való egy műsor, ahol valaki élőben főz, két másik pedig megeszi? David Chang koszos kötényben, káromkodva készíti tökéletlen ételeit, majd tömi azokat kézzel a szájába, és pont...

Köpd már ki azt a rágót!

A 80-as évek óta a rágózásban semmi szexi nincs, mégis a mai napig sokan fogyasztják. De tényleg soványabbak, nyugodtabbak, fókuszáltabbak leszünk tőle, miközben a fogaink is szebben csillognak?

A gyomrunkban, sőt a beleinkben is vannak ízlelőbimbók

Amikor beleszürcsölünk egy tál levesbe, a nyelvünket elárasztják a zsíros, sós, zöldséges ízek, de ez csak egy hosszú történet kezdete. A gyomrunkban, de még a beleinkben is érzünk ízeket, de miért...

„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...

Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.

A legfinomabb pogácsa titkát kutatják egy kis óbudai pékségben

Tökéletesítettek már croissant-t és svéd kardamomos tekercseket budapesti pékségek, a Pékességben most a pogácsára koncentrálnak. Van csípős és céklás, sőt algás pogácsa is!

18 évesen válaszút elé kerülünk, és sokszor jobb rá se nézni, mi lesz utána – három egykori...

„Állandóan voltak olyan helyzetek, amikor nem engedhettem meg magamnak, hogy gyerekként éljem meg azt a pillanatot, amiben vagyok” – három egykori gyermekotthonos mesélt nekünk a nehézségekről és...

Így lehet működőképes a menza, ahol a gyerekek maguknak szednek

Több itthoni iskolában próbálták sikerrel a svédasztalos menzát. Valóban ez lenne a válasz a közétkeztetés válságára? Bátrabban kóstolnak azok a gyerekek, akik szabadon szedhetnek a tányérjukra?...

Amikor a túrógombócból fánk lesz

Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...

Kövess minket Facebookon is!