Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
A Tanta manufaktúrában tényleg mindent kézzel készítenek
Sáling Gergő és olasz felesége, Sara másfél éve váltottak egy nagyot és alapítottak egy pékséget, ahol olasz-magyar sütemények, kovászos kenyér és friss tészta is készül, és az első mozdulattól az...
Pár perces megoldások erdei gombára, a pörköltön túl
október 20. – 12:01
–
Ács Bori
Az erdei gombák annyira erős ízűek és illatúak, hogy éppen azzal lehet elrontani őket, ha túlgondoljuk, túlkészítjük őket. Elég pár alapanyag és pár pillanat a tökéletességhez.
Mindenki azt hiszi, róla van szó és senki se tudja, hogy erről szó sincsen
október 12. – 18:26
–
Ács Bori
Nem értjük egymást és valójában nem is érdekel minket a másik, csak tárgyakat rakosgatunk és üres mondatokat mondunk. Hajdu Szabolcs filmtrilógiájának záróepizódját, az Egy százalék indiánt láttuk.
A legrosszabb magyar szakácskönyv
október 12. – 10:10
–
Ács Bori
Hogyan okozhatott egyetlen szakácskönyv helyrehozhatatlan károkat a hazai gasztronómiában? A Venesz-receptek logikátlan, főzhetetlen mexikói gulyásai és száraz libamájai.
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
október 5. – 11:22
–
Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Főzés főzés nélkül: a nyers vegán egész nap a konyhában nassol
október 3. – 11:17
–
Ács Bori
Hogyan lehet pusztán kezeletlen zöldségekkel és gyümölcsökkel bűvészmutatványokat végezni a konyhában? Az emberkísérlethez készített konyhai útmutató (részleges) nyers vegánizmushoz.
Ideges? Boldogtalan? Süssön húst vagy gyúrjon tésztát!
október 2. – 04:45
–
Ács Bori
Tényleg segít egy stresszes hét után lerakni a feszültséget az, ha feldobunk egy óriási húst a grillre, vagy begyúrunk egy adag aranygaluskát? Létezik meditáció a főzésben? A tudománynak erre is van...
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
szeptember 28. – 09:52
–
Ács Bori
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.