Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.
Ezt rágják meccsnézéshez!
Csipsz, pattogatott kukorica, popcorn, ropi, hogyan lehet ebbe a sorba sok színes, friss, ropogós zöldséget és gyümölcsöt, magot illeszteni? Egészségesebb nassolnivalók, nem csak meccsnézéshez, de...
Hungarian confectioner's macarons recognised by prestigious French award
Budapest's Chez Dodo has been a favourite with locals for the past ten years. It has now been named one of the top five confectioners in the ranking the French La Liste.
Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést
A Chez Dodo nevű budapesti macaronozó már tíz éve népszerű, most a La Liste francia ranglista legjobb öt cukrászdája közé választották.
The chef with Hungarian roots making palacsinta fashionable in New York
Jeremy Salamon is reimagining traditional Hungarian dishes he learned from his Hungarian Jewish grandmother at his small, increasingly trendy Brooklyn restaurant. We spoke with him about his...
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
Ha mákos guba kell, de nincs idő
Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.
Meg lehet nyerni egy választást lángossal?
Ha a magyar politikusoknak egyetlen tuti kampányeszközt kellene választaniuk, az, úgy tűnik, a lángos lenne. Miben rejlik az olajos-maszatos lepény vonzereje, amitől azt várják, szimpatikusabbá...
Megszeretni a pacalt
Meg lehet szeretni a pacalt? Hogyan nem lesz büdös? Miért készül belőle pörkölt, ha valójában nem is pirul, miért kell mellé köröm, és mi az az abálás? Minden körmös pacalos kérdést megválaszolunk.
A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír
Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?
Kövess minket Facebookon is!