Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
A Tanta manufaktúrában tényleg mindent kézzel készítenek
Sáling Gergő és olasz felesége, Sara másfél éve váltottak egy nagyot és alapítottak egy pékséget, ahol olasz-magyar sütemények, kovászos kenyér és friss tészta is készül, és az első mozdulattól az...
Pár perces megoldások erdei gombára, a pörköltön túl
Az erdei gombák annyira erős ízűek és illatúak, hogy éppen azzal lehet elrontani őket, ha túlgondoljuk, túlkészítjük őket. Elég pár alapanyag és pár pillanat a tökéletességhez.
Mindenki azt hiszi, róla van szó és senki se tudja, hogy erről szó sincsen
Nem értjük egymást és valójában nem is érdekel minket a másik, csak tárgyakat rakosgatunk és üres mondatokat mondunk. Hajdu Szabolcs filmtrilógiájának záróepizódját, az Egy százalék indiánt láttuk.
A legrosszabb magyar szakácskönyv
Hogyan okozhatott egyetlen szakácskönyv helyrehozhatatlan károkat a hazai gasztronómiában? A Venesz-receptek logikátlan, főzhetetlen mexikói gulyásai és száraz libamájai.
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Főzés főzés nélkül: a nyers vegán egész nap a konyhában nassol
Hogyan lehet pusztán kezeletlen zöldségekkel és gyümölcsökkel bűvészmutatványokat végezni a konyhában? Az emberkísérlethez készített konyhai útmutató (részleges) nyers vegánizmushoz.
Ideges? Boldogtalan? Süssön húst vagy gyúrjon tésztát!
Tényleg segít egy stresszes hét után lerakni a feszültséget az, ha feldobunk egy óriási húst a grillre, vagy begyúrunk egy adag aranygaluskát? Létezik meditáció a főzésben? A tudománynak erre is van...
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.
Kövess minket Facebookon is!