RSS
Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Valaki megette Ross szendvicsét, ami az utolsó kapaszkodója volt összeomló életének. A hálaadási maradékokból készült húsos, áfonyalekváros, édesburgonyás szendvics fontos szerepet kapott a...
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.
A tulajdonos-szakács Feke Zoltán azt írja: nem akar panaszkodni, és nem fog burkolónak állni.
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.
Julia Child, aki a titkosszolgálatnak is dolgozott, könyveiben és főzőműsoraiban feminista jelszavak nélkül változtatta meg a nők konyhai szerepét. Receptjei nem puccosak, vagy bonyolultak, és nála...