Nem a gulyás a legrégebbi tipikus pásztorétel, hanem a slambuc
Szép romantikus kép, hogy a legősibb ételünk az Alföldön marhákat legeltető pásztor találmánya, a gulyás. Igazából nem az volt a bográcsban, és a mese többi része sem teljesen úgy igaz.
Kevesebb mikroműanyagot enne? Ebben a sorrendben cserélje le a konyhaeszközeit
Egyre többen válnak meg pánikszerűen műanyag konyhai cuccaiktól a potenciálisan a szervezetünkbe jutó részecskék miatt. Megpróbáltuk kideríteni, mi történik ezekkel a műanyag tárgyakkal használat...
Egyféle almát eszünk, pedig százféle közül is válogathatnánk
Sok gyümölcs sokkal többféle ízű, illatú és állagú lehet, mint amennyit ismerünk. A boltokban gyakran mindenből egy-kétfélét lehet kapni, pedig több százféle alma és sokféle mandula is terem...
A szuflépalacsintáért való sorban állás elviselhetetlen könnyűsége
Mindennel megrakott, abszurd, figyelemfelhívó és a TikTokon rengeteg lájkot vonzó ételek lepték el Budapest belvárosát is az utóbbi években, de vajon van-e értelme megőrülni és három órát várni...
Megint egy rántott húsozó: megkóstoltuk a Popeyes szendvicsét
Sokan várták Amerika egyik legnépszerűbb rántott húsozója, a Popeyes budapesti nyitását, ezért kipróbáltuk, milyen a louisianai ropogós kabátos húsos buci a Westend aljában.
Miért esznek az amerikaiak ennyi szószt?
Iszonyú mennyiségű szósz fogy az Egyesült Államokban, a Bloomberg utánajárt, miért.
Kik kaptak Michelin-csillagot 2025-ben? Ugyanazok, akik tavaly
Mindenki megtartotta előző évi csillagát és elismeréseit, még mindig kettő kétcsillagos és nyolc egycsillagos étterem van Magyarországon.
Yo8vagyat, a magyar punk fine dining műfajteremtője
Vida Vera a nulláról tanulta ki a legmenőbb fine dining technikákat, ezekkel főz, és mesél el történeteket egy összművészeti élményen keresztül. A yo8vagyat vacsorákon volt már Kálvária téri...
Miért imádjuk, ahogy Stanley Tucci eszik?
Az amerikai színész valami rég elveszett dolgot hoz vissza a gasztronómiai ismeretterjesztés világába. Klisémentesen és személyességgel kapcsol az olasz konyha kevésbé ismert oldalához. Könyv- és...
Mi lehet még a töltött káposztánál is jobb? A töltike!
Levélbe tölteléket tekerni ősi konyhai módszer. Nemcsak káposztalevélből lehet húsos-rizses csomagokat gyártani, de mindenféle levélből, például szőlőből is, és ez egyáltalán nem kizárólag balkáni...













