Ettől az árrésstoptól sem leszünk egészségesebbek
Bár jelzésértékű gesztus, hogy zöldségekre is került árrésstop, a decemberi paradicsomtól és szilvától senki nem fog sem ügyesebben spórolni, sem vitamindúsabban táplálkozni. Hogyan kéne zöldségeket...
A korlátlan fogyasztós karácsonyi vásár, amivel magyarok törtek be a bécsi piacra
Bécsben már nemcsak a klasszikus vásárokba mehet el az ember, ugyanis megjelent egy új koncepció, a korlátlan fogyasztásos karácsonyi vásár. Forralt bor, császármorzsa, lángos végtelen mennyiségben,...
Életbölcsességek rövidítve és kliséreceptek – dr. Schwab Richárd szakácskönyvéből főztünk
Az orvos, aki egy országot nevel arra, hogy a mikrobiomját nyers zöldségekkel táplálja, most szakácskönyvvel rukkolt elő. A kötet azonban sem pontos életmód-útmutatással, sem igazán újat mutató...
A tökéletes tojásos szendvics titka
A tojás mint szendvicsbetét bizarrnak tűnik hidegen, ha nincs meg az a nagyon egyszerű módszer, amivel lágy, de előre elkészíthető és jól tárolható szuperlaktató, tápláló tízórai vagy ebéd lesz...
A bolti olyan, mint a brojler csirke, de él még az édes hajdúsági káposzta hagyománya
Hajdúhadházon egykor mindenki káposztát termesztett, mára alig foglalkozik vele valaki. Egy olyan biokertészetben jártunk, ahol állandó fejlesztéssel igyekeznek vegyszer nélkül létrehozni a lehető...
Ez itt húszezer forint az asztalon – megnyíltak a belvárosi karácsonyi vásárok
4900 a dubaji csokis lángos, a rezsicsökkentett forralt bor 1500. Az árak nem vadultak tovább, de az ételek java 5000 forint alatt nem úszható meg.
Kimcshit akarok, de utálom a csípőset, mit tegyek?
Bár szeretünk végletekben gondolkodni, és imádjuk a csípős, erős illatú kimcshiket, ebben a műfajban is sokféle alirányzat létezik. Például a fehér verzió, ami gyerekeknek, érzékenyeknek,...
A tévében nézik a fine diningot, de rántott gombára vágynak
Hogyan látja az utóbbi harminc év hazai gasztronómiáját egy szakács, aki magyar szállodák és kisvendéglők konyháján főzte végig a '80-as-'90-es éveket? Interjú a Budapest Bike Maffia által...
Nem a gulyás a legrégebbi tipikus pásztorétel, hanem a slambuc
Szép romantikus kép, hogy a legősibb ételünk az Alföldön marhákat legeltető pásztor találmánya, a gulyás. Igazából nem az volt a bográcsban, és a mese többi része sem teljesen úgy igaz.
Kevesebb mikroműanyagot enne? Ebben a sorrendben cserélje le a konyhaeszközeit
Egyre többen válnak meg pánikszerűen műanyag konyhai cuccaiktól a potenciálisan a szervezetünkbe jutó részecskék miatt. Megpróbáltuk kideríteni, mi történik ezekkel a műanyag tárgyakkal használat...













