Így készül kézzel a dubaji csokis, a fügés-diós és a tojáslikőrös szaloncukor Balatongyörökön
december 7. – 13:52
–
Joób Sándor
Vadócz Jenő a műhelyében eredetileg azért kezdett szaloncukrot készíteni, hogy télen is legyen forgalma.
A tökéletes éttermi élmény nem az ételen múlik
Adhatnak tökéletes fogásokat egy étteremben, ha nem érezzük jól magunkat és nem kapunk épp olyan vendéglátást, amire szükségünk van és vágyunk, mit sem ér. Erről beszélgetünk az Ízfokozóban Beck...
Dubaji csokis szaloncukrot dobott piacra egy magyar cukrászda
december 6. – 08:53
–
Kaiser Orsolya
A veresegyházi Sulyán Cukrászda el is kéri a pisztáciával töltött, tejcsokis édesség árát: 250 gramm szaloncukor 5200 forintba kerül.
Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
november 27. – 15:15
–
Ács Bori
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...
Húsgombócos spagetti, az értelmetlen boldogság
november 25. – 11:33
–
Ács Bori
Rengeteg olyan étel létezik, aminek vannak ugyan olasz gyökerei, de valójában Amerikában születtek. Ilyen a húsgombócos spagetti is, ami annak ellenére, hogy a gombócok ide-oda csúszkálnak a...
A tehéntrágya, ez a mi kincsünk, a barna arany! Szagold meg, nem büdös!
november 24. – 16:17
–
Ács Bori
A Horhos-Völgyi Ökobirtok gazdaságát a harmincas éveik elején járó Gulyás Anna és Kaczkó Dániel működteti. A tehenekkel, csirkékkel, libákkal szoros és szeretetteli kapcsolatban vannak. Regeneratív...
Tökéletes Dobos tortát és modern téli fagyit is lehet készíteni ezekből a könyvekből
november 23. – 10:02
–
Ács Bori
Ötvös Zsuzsanna szakácskönyveivel modern, habos-krémes-glazúros kupolás desszerteket, klasszikus Dobos-torták tökéletes verzióit és hipermodern puncskockát is el tud készíteni bárki.
A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral
Hová tűnt a Rákóczi túrósból a barack és a túró? Gasztroműsorunk, az Ízfokozó legújabb adásában arról beszélgetünk az egyik legmenőbb hazai cukrászséffel, hová tűnt hagyományos sütijeinkből az anyag...
Hogyan lehet utálni a mazsolát? Hogyan lehet szeretni a mazsolát?
november 10. – 13:36
–
Ács Bori
Mazsolatagadók és mazsolahívők, imádók és gyűlölők. Emberek, akik sosem fogják megérteni egymást. Miért utálják egyesek és imádják mások az aszalt szőlőszemeket?
Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!
november 9. – 10:02
–
Ács Bori
Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.