Nem a gulyás a legrégebbi tipikus pásztorétel, hanem a slambuc
Nem a gulyás a legrégebbi tipikus pásztorétel, hanem a slambuc
Szép romantikus kép, hogy a legősibb ételünk az Alföldön marhákat legeltető pásztor találmánya, a gulyás. Igazából nem az volt a bográcsban, és a mese többi része sem teljesen úgy igaz.
Kevesebb mikroműanyagot enne? Ebben a sorrendben cserélje le a konyhaeszközeit
Kevesebb mikroműanyagot enne? Ebben a sorrendben cserélje le a konyhaeszközeit
Egyre többen válnak meg pánikszerűen műanyag konyhai cuccaiktól a potenciálisan a szervezetünkbe jutó részecskék miatt. Megpróbáltuk kideríteni, mi történik ezekkel a műanyag tárgyakkal használat...
Egyféle almát eszünk, pedig százféle közül is válogathatnánk
Egyféle almát eszünk, pedig százféle közül is válogathatnánk
Sok gyümölcs sokkal többféle ízű, illatú és állagú lehet, mint amennyit ismerünk. A boltokban gyakran mindenből egy-kétfélét lehet kapni, pedig több százféle alma és sokféle mandula is terem...
A szuflépalacsintáért való sorban állás elviselhetetlen könnyűsége
A szuflépalacsintáért való sorban állás elviselhetetlen könnyűsége
Mindennel megrakott, abszurd, figyelemfelhívó és a TikTokon rengeteg lájkot vonzó ételek lepték el Budapest belvárosát is az utóbbi években, de vajon van-e értelme megőrülni és három órát várni...
Megint egy rántott húsozó: megkóstoltuk a Popeyes szendvicsét
Megint egy rántott húsozó: megkóstoltuk a Popeyes szendvicsét
Sokan várták Amerika egyik legnépszerűbb rántott húsozója, a Popeyes budapesti nyitását, ezért kipróbáltuk, milyen a louisianai ropogós kabátos húsos buci a Westend aljában.
Miért esznek az amerikaiak ennyi szószt?
Miért esznek az amerikaiak ennyi szószt?
Iszonyú mennyiségű szósz fogy az Egyesült Államokban, a Bloomberg utánajárt, miért.
Kik kaptak Michelin-csillagot 2025-ben? Ugyanazok, akik tavaly
Kik kaptak Michelin-csillagot 2025-ben? Ugyanazok, akik tavaly
Mindenki megtartotta előző évi csillagát és elismeréseit, még mindig kettő kétcsillagos és nyolc egycsillagos étterem van Magyarországon.
Yo8vagyat, a magyar punk fine dining műfajteremtője
Yo8vagyat, a magyar punk fine dining műfajteremtője
Vida Vera a nulláról tanulta ki a legmenőbb fine dining technikákat, ezekkel főz, és mesél el történeteket egy összművészeti élményen keresztül. A yo8vagyat vacsorákon volt már Kálvária téri...
Miért imádjuk, ahogy Stanley Tucci eszik?
Miért imádjuk, ahogy Stanley Tucci eszik?
Az amerikai színész valami rég elveszett dolgot hoz vissza a gasztronómiai ismeretterjesztés világába. Klisémentesen és személyességgel kapcsol az olasz konyha kevésbé ismert oldalához. Könyv- és...
Mi lehet még a töltött káposztánál is jobb? A töltike!
Mi lehet még a töltött káposztánál is jobb? A töltike!
Levélbe tölteléket tekerni ősi konyhai módszer. Nemcsak káposztalevélből lehet húsos-rizses csomagokat gyártani, de mindenféle levélből, például szőlőből is, és ez egyáltalán nem kizárólag balkáni...
Kövess minket Facebookon is!