Ha mákos guba kell, de nincs idő

Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.

Meg lehet nyerni egy választást lángossal?

Ha a magyar politikusoknak egyetlen tuti kampányeszközt kellene választaniuk, az, úgy tűnik, a lángos lenne. Miben rejlik az olajos-maszatos lepény vonzereje, amitől azt várják, szimpatikusabbá...

A barcelonai Disfrutar lett idén a világ legjobb étterme

A brit Restaurant magazin listáján taroltak idén a spanyol és latin-amerikai éttermek.

Gerendai Károly vette meg és nyitja újra a Kádár Étkezdét

Szinte csak a nyitvatartás változik.

Megszeretni a pacalt

Meg lehet szeretni a pacalt? Hogyan nem lesz büdös? Miért készül belőle pörkölt, ha valójában nem is pirul, miért kell mellé köröm, és mi az az abálás? Minden körmös pacalos kérdést megválaszolunk.

A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír

Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?

Nem akarok marhapörköltes lángost enni – Osváth Zsolt lángosozóját teszteltük

A Nagyi lángosba nemcsak minden magyar giccset öntöttek egybe, de több olyan főételt is egymásra pakoltak, amiknek nincs keresnivalójuk egymás közelében. Étteremteszt.

A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban

A fasiszta propaganda sok mindent el akart törölni, még a tészta intézményét is. Bár ez nem sikerült, a kísérlet körüli botrányok eredménye egy minden addiginál különlegesebb tésztaszósz lett.

Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján

A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól...

Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept

A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.

Kövess minket Facebookon is!