A legrosszabb magyar szakácskönyv
október 12. – 10:10
–
Ács Bori
Hogyan okozhatott egyetlen szakácskönyv helyrehozhatatlan károkat a hazai gasztronómiában? A Venesz-receptek logikátlan, főzhetetlen mexikói gulyásai és száraz libamájai.
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
október 5. – 11:22
–
Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Főzés főzés nélkül: a nyers vegán egész nap a konyhában nassol
október 3. – 11:17
–
Ács Bori
Hogyan lehet pusztán kezeletlen zöldségekkel és gyümölcsökkel bűvészmutatványokat végezni a konyhában? Az emberkísérlethez készített konyhai útmutató (részleges) nyers vegánizmushoz.
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
szeptember 28. – 09:52
–
Ács Bori
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.
A brit konyha valójában jó
Két olyan szakáccsal beszélgetünk az Ízfokozó e heti műsorában, akik a brit konyhában váltak igazi szakáccsá, és ott tanulták azt, amit most itthon alkalmaznak. Miért hiszik sokan az angol, illetve...
Szeptember helyett csak év végén nyithat a Gerendai-féle Kádár Étkezde
szeptember 25. – 11:59
–
Patakfalvi Dóra
Azt ígérik, az eredeti hangulatot viszont továbbra is megtartják, és visszatér az étlapra a híres Kádár-féle sólet is.
Már a világ legrégebbi szakácskönyvében is vannak pörköltek
szeptember 20. – 05:14
–
Ács Bori
Az első recepteket ha nem is kőbe, de agyagba vésték, ettől még megfőzni őket elég nagy feladat, a végeredmény pedig néha inkább furcsa, mint jó, megismerhetők viszont belőlük a pörköltek több ezer...
Minden, ami egy jó házi ramenhez kell, egyszerűbben
szeptember 14. – 10:20
–
Ács Bori
Főztünk egy rament, amiben a gyakorlatba ültettünk mindent, amiről az Ízfokozóban szó volt: egy sok helyen csaló, rövidített tésztaleves recept, ami mégis elég jó.
A ramen és a szürcsölés filozófiája
szeptember 14. – 10:04
–
Ács Bori
Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.