Gasztro
Megsütöttük az internet kedvenc süteményét, a fahéjas-pudingos rudat
A magyar internet legkedvencebb receptje – sőt, legkedvencebb dolga mind közül – egy kicsit értelmetlen sütemény. Megsütöttük, majd igyekeztünk értelmet csiholni bele.
Ha egy receptben rengeteg sajt van, azzal baj nem lehet
Egy sajtos, krémes mártásban sülne a tészta, ha amerikai sajtos makaróni lenne, de helyette karfiol kerül alá, ami még az eredetinél is jobb.
Szegény országnak nincsenek híres sajtjai
Miért az olcsó trappista még mindig a legnépszerűbb hazai sajtféle, miért olyan bonyolult és drága művelet a sajtkészítés, miként teszi minden hely levegője egyedivé saját sajtjait? Hogyan lesz...
Ha már úgyis salátán kell élni, tegyünk bele sült krumplit is
Januárban mindenki salátázik, a mai trendek szerint viszont a salátákba bekerül a hűtőszekrény teljes tartalma. Hogyan lehet az észszerűség határain belül szép, izgalmas és laktató salátákat...
Bezár a Most Kortárs Bisztró
A tulajdonosok nem indokolták meg, miért húzzák le a rolót.
„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt...
A péknének semmi köze a csülökhöz
A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves...
Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell
A gravlax az egyik legszebb ünnepi étel, receptje olyan egyszerű, hogy karácsonyi csodának tűnik, hiszen csak só, cukor meg némi fűszer kerül a halra, várni kell pár napot, és kész.