Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
A Mákvirág lett idén Magyarország Tortája
A mákos-feketeribizlis-fekete szezámos tortára augusztus 19-től lehet rárepülni.
Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele
Idén nyáron is körbejárta egy gasztrozsűri a Balatont, hogy kiválassza az ételt, amit hekk helyett kéne ennünk.
Meghalt Roberto Linguanotto, a tiramisut megalkotó cukrászmester
„Velencei finomságunkat egyedivé és utánozhatatlanná tette” – írta róla Veneto tartomány elnöke.
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!
Hőségben minden étel megromlik: így vásárolj, tárolj, főzz biztonságosan
A Nébih tanácsai a legbiztonságosabb kánikulai bevásárláshoz, ételtároláshoz és főzéshez. Hűtőtáska, sok jégakku, kis adagok, hideg hűtő, jeges vízfürdő.
A parizerfagyit nem kérte senki, de néha kell valami hülyeség is
A tatabányai Roberto Cukrászda sajátos extrémsportot űz: majdnem mindenből fagyit csinálnak. Odamentünk, és megkóstoltuk, hogy milyen a lecsó-, parizer- vagy a krumplipüréfagyi.
Egy osztrák tartomány vezetése szerint veszélyben a bécsi szelet
Alsó-Ausztriában ezért 10 ezer euróval támogatják az éttermeket, ahol lehet kapni rántott húst.
Mi értelme a gyümölcslevesnek?
A leves meleg, és főzni kell. Gyümölcsből édesség készül. Akkor miért létezik a gyümölcsleves, ami hideg, édes, és az étkezés elején van? Lehetséges válaszok és egy nyers, jeges meggyleves és...
A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!
Olvasónk szerint évek óta zsugorodnak a burgerek, gasztrooknyomozóként vetettük magunkat a témára.
Kövess minket Facebookon is!