Gasztro

RSS

Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel

Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.

Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon

Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...

Emma Stone-nak és Mark Ruffalónak nagyon bejött a magyarországi Meki

A Marvel-filmek Hulkjaként ismert színész el volt ájulva attól, hogy milyen friss nálunk a Meki.

Teljes a lelki béke: feltornyozott malacdarabok mögött szürcsöl kávét Németh Szilárd

Bárcsak minden nap így telne: hagymás vér, kávé, orjaleves!

Szombat este bezár az ikonikus, két Michelin-csillaggal büszkélkedő londoni Le Gavroche

56 év nyitvatartás után a tulajdonos a tengerre viszi a konyhát.

Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?

Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...

A kaszinótojás lelkünk őszinte tükre

Miért kapott ciki stigmát és hogyan lehet újra menő a kaszinótojás? Hogyan kell majonézt csinálni házilag, és hogyan lesz finom a franciasaláta, a kaszinótojások hivatalos ágya?

Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban

Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.

Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt

A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...

5 tipp, hogyan éld túl a karácsonyi zabálást

Karácsonykor elkerülhetetlen, hogy letoljuk a halászlevet, a töltött káposztát, a rántott húst, a bejglit, a sütikét, na meg egyet koccintsunk már, ha így összegyűltünk! Aztán jön az izzadás,...

Kövess minket Facebookon is!