Gasztro

RSS

Végre egy jó milánói sertésborda egy pesti kocsmában

Néha csak egyszerű dolgokra vágyunk, egy tisztességes rántott húsos szendvicsre, levesre, salátára. Meg persze rántott húsra tésztával, azaz milánóira, de úgy, hogy az jó legyen. Étteremajánló.

Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!

Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...

A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást

Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...

Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani

Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.

Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt

Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...

Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?

A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.

Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel

Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.

Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon

Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...

Emma Stone-nak és Mark Ruffalónak nagyon bejött a magyarországi Meki

A Marvel-filmek Hulkjaként ismert színész el volt ájulva attól, hogy milyen friss nálunk a Meki.

Teljes a lelki béke: feltornyozott malacdarabok mögött szürcsöl kávét Németh Szilárd

Bárcsak minden nap így telne: hagymás vér, kávé, orjaleves!

Kövess minket Facebookon is!