Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
szeptember 13. – 10:46
–
Ács Bori
Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
szeptember 8. – 13:30
–
Ács Bori
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle...
Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!
szeptember 4. – 11:34
–
Ács Bori
Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.
Egy csomag zabpehely, ötféle szuper tízórai
szeptember 2. – 17:00
–
Ács Bori
Az iskolakezdéssel ismét itt vannak a félálomban kenyérkenegetős reggelek. Amikor épp nem szendvics, akkor mi? Erre a kérdésre mutatunk megoldásokat, méghozzá egy kulcsalapanyagból.
Mogyoróvajastól a dinnyésig: megfőztük a Telex-olvasók legvadabb lecsóit
augusztus 31. – 14:02
–
Ács Bori
Arra kértük az olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk legmerészebb lecsóikat. A beérkezett receptekből sokat kipróbáltunk a nagy magyar lecsóbéke jegyében. Egészen meglepő ötletek is remekül sültek el.
Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?
augusztus 26. – 21:28
–
Ács Bori
Az első és a tizedik Kenyérlelke fesztivál között eltelt években a gasztroforradalom legpozitívabb hájpjává nőtte ki magát a kovászos kenyér mozgalma. Hogyan lettek lelkes házi pékekből pékségek, és...
Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad
augusztus 23. – 12:50
–
Ács Bori
A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a...
A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér
augusztus 20. – 10:05
–
Ács Bori
A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás...
Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával
augusztus 15. – 11:32
–
Ács Bori
Ács Bori és Keve Marci a Telex 4. szülinapi buliján két bogrács alá gyújt majd be a Dürer Kertben szeptember 1-én vasárnap.
Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?
augusztus 10. – 09:50
–
Ács Bori
A Dobrumba új, laza műfajt hozott a budapesti vendéglátásba, ami addig nem volt. Hét év után a harmadik, meglepő módon hazai ételeket kínáló helyüket nyitják. A tulajdonosokkal beszélgettünk.