A barcelonai Disfrutar lett idén a világ legjobb étterme
A brit Restaurant magazin listáján taroltak idén a spanyol és latin-amerikai éttermek.
Gerendai Károly vette meg és nyitja újra a Kádár Étkezdét
Szinte csak a nyitvatartás változik.
Megszeretni a pacalt
Meg lehet szeretni a pacalt? Hogyan nem lesz büdös? Miért készül belőle pörkölt, ha valójában nem is pirul, miért kell mellé köröm, és mi az az abálás? Minden körmös pacalos kérdést megválaszolunk.
A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír
Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?
Nem akarok marhapörköltes lángost enni – Osváth Zsolt lángosozóját teszteltük
A Nagyi lángosba nemcsak minden magyar giccset öntöttek egybe, de több olyan főételt is egymásra pakoltak, amiknek nincs keresnivalójuk egymás közelében. Étteremteszt.
A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban
A fasiszta propaganda sok mindent el akart törölni, még a tészta intézményét is. Bár ez nem sikerült, a kísérlet körüli botrányok eredménye egy minden addiginál különlegesebb tésztaszósz lett.
Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján
A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól...
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel – megvan az év fagylaltja
A helyszín Kecskemét tiszteletére egy külön sárgabarack kategóriában is összecsaptak a fagylaltkülönlegességek.
Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...
Kövess minket Facebookon is!