Gasztro
A világ legjobb cukrásza és a világ feltehetően legjobb csokoládétortája
Nina Métayer elmondása szerint „kicsit maximalista”, a Deutsche Welle stábjának pedig megmutatta, hogyan készül speciális csokoládétortája.
Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni harmincféle növényt egy héten
Januárban az volt a célunk, hogy megegyünk minimum harmincféle növényt hetente. Volt, akinek meg sem kellett magát erőltetnie, más pedig a számolgatást bukta el. A növénypontszámlálás változatosabbá...
Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát
Azon a pár közismert sörön kívül, amit tömegek fogyasztanak, többszázféle ízű, állagú, illatú sör létezik, a különleges sörök néha akár teljes ízprofilt is le tudnak fedni. Rebák Tibor sörfőzővel...
A világ legjobb sörkorcsolyája kicsit bizarr
Ecetes uborka, cékla, paprika, káposzta, oké, de ecetes tojás? Furcsán hangzik, de egyáltalán nem az, húsz perc aktív és három nap passzív idő kell neki, és a legklasszabb sörkorcsolya lesz belőle.
Ha annyit eszem, mint ő, én is sovány leszek?
Több millió olyan videó van a neten, amiken azt látjuk, ki mit és mennyit eszik, ez pedig inkább rossz, mint jó hatással van nézői táplálkozására. Miért léteznek és hogyan működnek a „mit eszem egy...
Tizenharmadik lett Magyarország az idei Bocuse d'Oron, a legjobb tál különdíjával
Őzgerincet, gyümölcsös köretet, töltött tésztát is kellett készíteni.
Nem az adalékanyagoktól lesz egészséges a vegán január
Egyre nagyobb a boltok vegántermék-választéka, de vajon azért éri meg növényi alapúan táplálkozni, hogy adalékanyagokat együnk? Mi van a vegán sajtban, a növényi felvágottban és a zsírtalan zsírban?...
Feldolgozott helyett házit: csokipehely helyett csokimüzli
Népszerű, de sokszorosan feldolgozott, drága bolti termékek egészségesebben, finomabban, otthon. Elsőként a csokipelyheket váltjuk fel ropogós, magos, zabos házi müzlivel.
Kegyetlen sóvárgás, de megéri: így szoktam le a cukorról
Ha gyerekként süteményekkel tömnek minket, az súlyos cukorfüggőséget alakíthat ki. A leszokásban pedig nemcsak az elhatározás fontos, de a szenvedély kialakulásának okai is. Kollégánk személyes...
Hogyan lehet csökkenteni a cukrot sütés-főzésnél, és hogyan nem?
A cukor nem csak az ízért, az állagért is felel sütéskor, ennek ellenére lehet olyan édességeket készíteni, amikben nagyon kevés vagy semennyi cukor sincs. Tippek cukorlejövéshez.