Gasztro

RSS

Így lehet működőképes a menza, ahol a gyerekek maguknak szednek

Több itthoni iskolában próbálták sikerrel a svédasztalos menzát. Valóban ez lenne a válasz a közétkeztetés válságára? Bátrabban kóstolnak azok a gyerekek, akik szabadon szedhetnek a tányérjukra?...

Amikor a túrógombócból fánk lesz

Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...

A tökéletes űrhajósétel a mákos-édesburgonyás gerslisaláta. Naná, hogy kipróbáltuk!

A szuperélelmiszerek maximumát egy tudományos kutatás alapján olyan alapanyagokból rakták össze, amelyek egy űrhajós igényeit a legjobban kielégítik, és odafenn is termeszthetők.

A legszexibb reggeli: csorogjon az Eggs Benedict!

Két macerásabb és két egyszerűbb elemet kell összeállítani ehhez a reggelihez. Útmutatónk alapján bárki simán el tudja készíteni a buggyantott tojást és a hollandi mártást is, csak egy kicsit kell...

Végre egy jó milánói sertésborda egy pesti kocsmában

Néha csak egyszerű dolgokra vágyunk, egy tisztességes rántott húsos szendvicsre, levesre, salátára. Meg persze rántott húsra tésztával, azaz milánóira, de úgy, hogy az jó legyen. Étteremajánló.

Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!

Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...

A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást

Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...

Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani

Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.

Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt

Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...

Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?

A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.

Kövess minket Facebookon is!