Gasztro

RSS

Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt

Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.

A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet

Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...

Ötödére csökkent ételhulladék és gombapörköltet faló gyerekek: nagy siker a svédasztalos menza

Sándorfalván nézte meg a DW stábja, hogy üzemel a gyakorlatban egy olyan menza, ahol a gyerekek maguknak szedhetnek.

Bezár Hosszú Katinka étterme

A Koool két évig sem húzta.

Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé

Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.

Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója

Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.

Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?

A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.

Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el

Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?

Lehet menő gyorsétel a nokedliből?

Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!

Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?

Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?

Kövess minket Facebookon is!