Ács Bori
Ács Bori

RSS

Végre itthon is terem a régi magyar konyha kedvence: a gyömbér

Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy olyan alapfűszer legyen, mint a só és a bors, sőt. A 17. századi magyar receptek leggyakrabban használt ízesítője már annyira népszerű, hogy itthon is...

Szabad-e lisztet tenni a pörköltbe?

Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...

Így lesz finom az újramelegített ételmaradék

Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.

A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték

Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.

Ross hálaadási maradékokból készült szendvicse sokkal több mint csak egy szendvics

Valaki megette Ross szendvicsét, ami az utolsó kapaszkodója volt összeomló életének. A hálaadási maradékokból készült húsos, áfonyalekváros, édesburgonyás szendvics fontos szerepet kapott a...

Hungarian chef among the world's top 100 chefs for first time

Szilárd Tóth, chef of the Budapest restaurant Salt has been ranked 93rd among the 100 best chefs in the world, on a list put together by the industry's professionals.

Először került magyar szakács a világ száz legjobb séfje közé

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.

A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be

A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.

Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás

A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.

Kövess minket Facebookon is!