Ács Bori
Ács Bori

RSS

Sokan nem is gondoljuk, hogy a menstruációra pozitívan is lehet gondolni

A mai harmincas-negyvenes generáció már talán nem kőkeményen tabusított menstruációs tudattal nőtt fel, fiatal nőket kérdezve mégis az derül ki, hogy napjainkban is rengeteg rossz érzés, undor,...

Saláták a kánikula túléléséhez: a legpompásabb görög saláta

37 fokban nem diétás célokból, hanem túlélési ösztönből eszünk salátákat vacsorára. Miért a görög épp a műfaj egyik óriása, hogyan ronthatjuk el, és mitől lesz minden főétkezésnél jobb?

Lesz-e még finom torta a cukrászdákban ilyen alapanyagárak mellett?

Vendégként néha nehéz felfogni, mi kerülhet 2000 forintba egy szelet süteményen, ezért cukrászokkal beszélgettünk arról, miért lesz lassan teljesen lehetetlen egy kézzel készített, jó minőségű...

Kipróbáltuk, fogyhatunk-e úgy, hogy közben jó ételeket főzünk

Változatosan, sokfélét, szabadon főzni az egyik legjobb dolog a világon – de vajon összeegyeztethető ez egy nyári kalóriakorlátozós diétával? Emberkísérletben próbáltuk ki, élvezetesebb-e sok...

Hogyan lett a csipszadóból müzliadó?

Szakértőkkel próbáltuk megérteni, miért terjeszti ki a kormány a tizenegy éves népegészségügyi termékadót most szinte minden cukros és édesítőszeres termékre. A részletek homályosak, szakmai...

Cseresznyekompót: cukorszirupos rémálom, vagy a legjobb gyümölcsbefőtt?

Cukorszirupos, színtelen és íztelen gumidarabok, vagy gyümölcsízű, szeretni való dolog-e a kompót?

Idén izgalmas lesz az uborkaszezon

Mitől lesz a legjobb az uborkasaláta öntete? Mi történik, ha nem szeleteljük, hanem egyszerűen agyonverjük egy sodrófával? És miért kéne az italunkba tenni?

Készítsünk forradalmi, fermentált szénsavas üdítőket házilag!

Csak gyümölcs, víz, idő, és bumm: lesz egy csomó buborékunk, amit mi magunk erjesztettünk, alig van benne cukor, de tele van probiotikummal, le is hűt, és fel is ébreszt.

Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak

Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.

Egzotikus alapanyagokból, mindenmentes ételek – kipróbáltuk Hosszú Katinka éttermét

A világ minden tájáról származó, egzotikus alapanyagokból készült, mindenmentes, egészséges ételeket kínál az úszónő étterme a belvárosban, a superfood jegyében. Dietetikai és fenntarthatósági...

Kövess minket Facebookon is!