Mogyoróvajastól a dinnyésig: megfőztük a Telex-olvasók legvadabb lecsóit
Arra kértük az olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk legmerészebb lecsóikat. A beérkezett receptekből sokat kipróbáltunk a nagy magyar lecsóbéke jegyében. Egészen meglepő ötletek is remekül sültek el.
Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?
Az első és a tizedik Kenyérlelke fesztivál között eltelt években a gasztroforradalom legpozitívabb hájpjává nőtte ki magát a kovászos kenyér mozgalma. Hogyan lettek lelkes házi pékekből pékségek, és...
Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad
A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a...
A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér
A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás...
Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával
Ács Bori és Keve Marci a Telex 4. szülinapi buliján két bogrács alá gyújt majd be a Dürer Kertben szeptember 1-én vasárnap.
Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?
A Dobrumba új, laza műfajt hozott a budapesti vendéglátásba, ami addig nem volt. Hét év után a harmadik, meglepő módon hazai ételeket kínáló helyüket nyitják. A tulajdonosokkal beszélgettünk.
Tiramisu: a desszert, ami felér egy élénkítőszerrel
Bár az emberiség évszázadok óta szeret piskótákat krémekkel rétegezni, a tiramisu tényleg egyedi. Mégsem valószínű, hogy egy bizonyos ember találta volna fel. Téli és nyári, gyerek- és felnőttbarát...
Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele
Idén nyáron is körbejárta egy gasztrozsűri a Balatont, hogy kiválassza az ételt, amit hekk helyett kéne ennünk.
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!
Kövess minket Facebookon is!