Ács Bori
Ács Bori

RSS

Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít

A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...

Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban

A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...

What does goulash have to do with Hungarian gulyás?

If you don't understand Hungarian, you'll probably never know how to make a real stew, goulash or paprikash, and you'll end up with a floury, carroty, potato stew on your plate. How is Hungarian...

Mission: Impossible — Define goulash

It's like the Matrix: you can't explain it, you have to experience it. But we're going to attempt the impossible, and with the help of living legend István Váncsa, we'll do our best to describe the...

A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!

Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.

Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?

A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.

Így készül nyári pite bármilyen gyümölcsből

Pitét szinte mindenféle nyári gyümölcsből lehet sütni, és érdemes is, mert ez az a sütemény, amitől mindenki mindig boldog lesz.

Drága müzli, kóla és fagyasztott pizza helyett olcsó házi módszerek

Milyen lesz a házi pizza, ha lefagyasztom, tudok-e gabonapelyhet gyártani otthon, és karamellszirupból jó lesz-e a kóla? A picit sósabb, vagy alig cukrozott/édesített termékeket júliustól akkor is...

Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva

Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.

Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül

Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.

Kövess minket Facebookon is!