Requiem egy ramenért
június 27. – 19:45
–
Ács Bori
A héten bezár Budapest egyik legkülönlegesebb étterme, az Enso, ahol nemcsak nagyon jó rament ettünk, de vitatkozni is mindig tudtunk róla, és gyakran mozdított ki minket a megszokásainkból....
Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk
június 24. – 11:42
–
Ács Bori
A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív...
Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
június 23. – 14:39
–
Ács Bori
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.
Ezt rágják meccsnézéshez!
június 19. – 14:43
–
Ács Bori
Csipsz, pattogatott kukorica, popcorn, ropi, hogyan lehet ebbe a sorba sok színes, friss, ropogós zöldséget és gyümölcsöt, magot illeszteni? Egészségesebb nassolnivalók, nem csak meccsnézéshez, de...
Hungarian confectioner's macarons recognised by prestigious French award
Budapest's Chez Dodo has been a favourite with locals for the past ten years. It has now been named one of the top five confectioners in the ranking the French La Liste.
Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést
június 18. – 11:46
–
Ács Bori
A Chez Dodo nevű budapesti macaronozó már tíz éve népszerű, most a La Liste francia ranglista legjobb öt cukrászdája közé választották.
The chef with Hungarian roots making palacsinta fashionable in New York
Jeremy Salamon is reimagining traditional Hungarian dishes he learned from his Hungarian Jewish grandmother at his small, increasingly trendy Brooklyn restaurant. We spoke with him about his...
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
június 16. – 22:53
–
Ács Bori
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
Ha mákos guba kell, de nincs idő
június 14. – 11:03
–
Ács Bori
Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.
Meg lehet nyerni egy választást lángossal?
június 8. – 11:35
–
Ács Bori
Ha a magyar politikusoknak egyetlen tuti kampányeszközt kellene választaniuk, az, úgy tűnik, a lángos lenne. Miben rejlik az olajos-maszatos lepény vonzereje, amitől azt várják, szimpatikusabbá...