Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás

A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.

A kétméteres, hangos nő, aki megváltoztatta a nők konyhai szerepét

Julia Child, aki a titkosszolgálatnak is dolgozott, könyveiben és főzőműsoraiban feminista jelszavak nélkül változtatta meg a nők konyhai szerepét. Receptjei nem puccosak, vagy bonyolultak, és nála...

Önmagunkkal foglalkozni a legnehezebb feladat

Az érzelmi öngondoskodás olyasmi, amire nem sokan szánunk időt és energiát, pedig rengeteg lelki probléma megelőzhető vele a kiégéstől a depresszión át az olyan hétköznapi szorongásokig, amelyeket...

Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?

Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.

Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?

Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.

Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható

Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.

Rácz Jenő luxusagymenéseivel ünnepli az újranyitást az első magyar Meki

Hogy kerül a tévés sztárszakács a gyorsétterembe, és miért libamájjal, kaviárral teli luxussal nyit újra a 35 éves Régi Posta utcai McDonald's?

Megfőztük a hétfogásos ebédmenüt, ami megrengette az MSZP-t

Egy 2003-as menü 1983 stílusában, boltban nem beszerezhető alapanyagokból, a fényűzésérzet és a hagyománytisztelet furcsa kombinációjával. Küzdelmeink halak, őzgerincformák és borjúsültek között.

Gluténmentes varázsmag rejtélyes ízekkel: miért együnk hajdinát?

Finom, egészséges, ősi magyar alapanyag, amely nálunk nem maradt meg, pedig jó alternatívája az olykor kissé elunt köreteknek, sőt a lisztje palacsintának is jó.

Kövess minket Facebookon is!