Megszeretni a pacalt
június 4. – 16:07
–
Ács Bori
Meg lehet szeretni a pacalt? Hogyan nem lesz büdös? Miért készül belőle pörkölt, ha valójában nem is pirul, miért kell mellé köröm, és mi az az abálás? Minden körmös pacalos kérdést megválaszolunk.
A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír
június 2. – 07:13
–
Ács Bori
Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?
Nem akarok marhapörköltes lángost enni – Osváth Zsolt lángosozóját teszteltük
május 27. – 19:56
–
Ács Bori
A Nagyi lángosba nemcsak minden magyar giccset öntöttek egybe, de több olyan főételt is egymásra pakoltak, amiknek nincs keresnivalójuk egymás közelében. Étteremteszt.
The best part of this way of life is the freedom – self-sustaining farms in Hungary
More and more people are choosing to move to a farm, keep animals and grow almost everything they need. Their goal is a more sustainable, unrestricted life in communities based on trust.
A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban
május 26. – 13:17
–
Ács Bori
A fasiszta propaganda sok mindent el akart törölni, még a tészta intézményét is. Bár ez nem sikerült, a kísérlet körüli botrányok eredménye egy minden addiginál különlegesebb tésztaszósz lett.
Ebben az életmódban a szabadság a legjobb – önfenntartó tanyák Magyarországon
Egyre többen döntenek úgy, hogy tanyára költöznek, állatokat tartanak, és szinte mindent megtermelnek, amire szükségük van. A céljuk korlátok nélküli és fenntarthatóbb élet, bizalmon alapuló...
Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján
május 25. – 17:22
–
Ács Bori
A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól...
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
május 25. – 09:23
–
Ács Bori
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
május 20. – 12:30
–
Ács Bori
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...
A világon először kapott Michelin-csillagot mexikói tacós
május 17. – 14:10
–
Ács Bori
Egy szelet frissen sült marhahús egy tortillán, lime és só. Ezt az ételt készítik egy apró tacostandban már több mint fél évszázada Mexikóvárosban.