Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható

Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.

Rácz Jenő luxusagymenéseivel ünnepli az újranyitást az első magyar Meki

Hogy kerül a tévés sztárszakács a gyorsétterembe, és miért libamájjal, kaviárral teli luxussal nyit újra a 35 éves Régi Posta utcai McDonald's?

Megfőztük a hétfogásos ebédmenüt, ami megrengette az MSZP-t

Egy 2003-as menü 1983 stílusában, boltban nem beszerezhető alapanyagokból, a fényűzésérzet és a hagyománytisztelet furcsa kombinációjával. Küzdelmeink halak, őzgerincformák és borjúsültek között.

Gluténmentes varázsmag rejtélyes ízekkel: miért együnk hajdinát?

Finom, egészséges, ősi magyar alapanyag, amely nálunk nem maradt meg, pedig jó alternatívája az olykor kissé elunt köreteknek, sőt a lisztje palacsintának is jó.

Amitől minden étel és ital funky lesz

Fermentálás a kovászos uborkán messze túl: ropogósok, fűszerek, krémek és buborékos, frissítő italok. Az erjesztés legmenőbb irányzatai és ügyes alkalmazása egy kísérleti vacsorán keresztül.

Barna vaj, mandula, szilva: puccos sütemény kezdőknek

Nem mindig kellenek bonyolult konyhatechnikák a szép és finom végeredményhez, ez a torta például negyedórányi munkát igényel, és a szuperszezonját élő szilvát használja fel.

Emberemlékezet óta tévedésben él az egész ország: semmi értelme a szódának a palacsintatésztában

Önök kérték: kinyomoztuk az évszázad konyhakémiai rejtélyét, hogy miért kell szóda a palacsintatésztába, változtat-e bármit a végeredményen az a pár buborék. Tudta, hogy csak a magyarok használnak...

Még nem vagyunk készen a kínai kelt simogató buddhista szerzetesnő-szakácsra

Csong Gvan, a Chef's Table című sorozatból ismert szerzetesnő budapesti látogatásán arról tanított, hogyan találhatjuk meg magunkat a főzésben, és miként kapcsolódhatunk az alapanyagokhoz.

A tegnapi rizsmaradék nyers tojástól lesz mai szuperebéd

Persze nem nyersen esszük meg a tojást, hiszen a rizs hője megfőzi nekünk. Ötperces, szép, olcsó és egyszerű ebéd maradékmentéssel, ami tényleg mindent megad, amire szükségünk van.

A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani

Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.

Kövess minket Facebookon is!