Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában
A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.
Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?
Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?
Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs
A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan...
A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén
Az Elfelejtett magyar konyha öt ételét dolgozta fel a Madhouse Bistro konyhája, olyan, a könyv nyomán készült kevésbé ismert fogásokat lehet kipróbálni, mint a Levelensült, a Bálmos és a Tárkonyos.
Miért rontja el a kiszállítós doboz a pizzát?
A friss pizza egyszerre nyúlik és ropog, a sajt olvadt, a közepe szaftos, a széle kissé kormos. Miért válik papírízű, plöttyedt szomorúsággá mégis, ha dobozba kerül, hogy házhoz szállítsák?
Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!
Tudja, mi az a boszorkánypogácsa, katakönyöke és nyögvenyelő? Egy olyan szakácskönyvet készítettünk el, aminek ötletgazdája Jókai Mór volt, de a kivitelezés 162 évet csúszott.
Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek – avagy a tökéletes maceszgombóc titka
Nem csak mi szeretünk gombóccal enni mindenféle levest, ez a szenvedély univerzális. De hogyan lesz a maceszgombóc és hazai rokona, a grízgombóc tökéletesen lágy?
Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt
Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.
A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet
Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...
Kövess minket Facebookon is!