Milyen egy
újságíró munkája ?

Megmutatjuk!

Jelentkezzen ingyenes, diákoknak szóló workshopunkra!

Amennyiben tanárként szívesen hozna teljesen díjmentesen az ország bármely pontjáról vagy a határon túlról 15–25 évesekből álló, körülbelül 15-20 fős diákcsoportokat egy egész napos vagy két félnapos, médiaműveltséget fejlesztő workshopra a következő két évben a budapesti Telex Akadémiára, töltse ki az alábbi kérdőívet, és hamarosan felkeressük, hogy minden részletet megbeszéljünk! Jelentkezem

Jelentkezzen ingyenes tanárképzéseinkre!

A program keretében az Idea Alapítvány Szűrj okosan! InfoGrund a digitális világban elnevezésű akkreditált tanárképzései indulnak 2023-tól. A képzés a kritikai médiaműveltség fejlesztéséhez szükséges ismereteket és oktatásmódszertani alapokat kínál elsősorban 9–12. évfolyamon tanító pedagógusoknak. A képzésre az alábbi linken lehet jelentkezni. Jelentkezem

Mi a Telex Akadémia?

Miért lesz valami hír? Hogy lehet megkülönböztetni a hírt az álhírtől? Hogyan érdemes ellenőrizni az információkat? Hogyan lehet információkat eljuttatni minél nagyobb közönséghez? Rengeteg ilyen kérdés van a médiáról, mi, telexesek is rengeteg ilyen kérdést kapunk, a válaszokat azonban az iskolában nem igazán tanítják, és a különböző egyetemi képzéseken sincs mindig válasz.

Ezért újabb fontos lépés történik a Telex életében: elindul az oktatóközpontunk, a Telex Akadémia, ahol a következő években különböző képzéseket kínálunk majd az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről.

Az oktatóközpont terve egyidős a Telexszel, rengeteg ötletünk van: az egészen gyakorlatias, mindennapi médiás készségek elsajátításától a mesterkurzusokon át a médiatudatosságot erősítő műhelyfoglalkozásokig sokféle képzést kínálunk majd a következő években a Telex Akadémián. Tulajdonképpen mindent, ami az oktatás és a média határterületeire illeszkedik. Lesznek ingyenes és fizetős képzéseink is.

Gyakran ismételt kérdések