Tompos Márton Vitézyről: Jó program, vállalhatatlan jelölt

2024. június 9. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Meglepődnék, ha az 5 százalékunk nem lenne meg. Az, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin milyen munkát tett le az asztalra, predesztinál minket arra, hogy legalább egy képviselővel menjünk tovább” – nyilatkozta a Telexnek Tompos Márton, a Momentum alelnöke a párt budapesti eredményváróján. Azt várja, a Fővárosi Közgyűlésnél is megugorják az 5 százalékot, de szerinte az átszavazások miatt az eredmény teljesen kiszámíthatatlan.

Fotó: Ránki Dániel / Telex
Fotó: Ránki Dániel / Telex

Az elnökség esetleges felelősségéről azt mondja, nem beszéltek arról konkrétumokban, hogy ez mit fog jelenteni. A Telexnek Donáth Anna két hete azt nyilatkozta, vállalni fogja a felelősséget, Tompos szerint Donáthnak kell majd eldöntenie, hogy neki ez mit jelent. „Ha két képviselőnk lesz, akkor is lehet majd azt mondani, hogy ne induljon újra, és ha nulla képviselőnk van, akkor is lehet azt mondani, hogy induljon újra.”

Ugyanebben az interjúban Vitézy Dávid és Karácsony Gergely programjára utalva Donáth Anna azt mondta, egyik program jobb, mint a másik, örülne, ha mindkettő megvalósulhatna. Tompos Vitézyről és programjáról az eredményvárón azt nyilatkozta, „jó program, vállalhatatlan jelölt, akit biztosan nem támogatnánk soha”. „Azt, hogy Vitézy mennyire ért szakmai szinten a városvezetés egy részéhez, senki sem fogja elvitatni, de ez a városvezetéshez nem elég. Arra pedig, hogy a Fidesz még be is állt mögé, végképp azt mondjuk, hogy köszönjük, nem.” Szerinte Vitézy eddigi pozíciói, fideszes múltja kérdéseket vet fel, de Szentkirályi visszalépése előtt „úgy voltunk vele, hogy küzdjenek meg egymással Karácsonnyal”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!