Brückner Gergely

RSS

Ha bitcoinból és társaiból akarna meggazdagodni, most egy kicsit egyszerűsödik a dolga

Alighanem az idei őrült árfolyam-emelkedés is kellett hozzá, mindenesetre 2022-től enyhül a kriptoeszközök utáni adózás Magyarországon. Mindez sokat segít a kriptobefektetőknek, de a fehérítéssel a költségvetés is jól járhat.

De Virág elvtárs, ez az ítélet: Dunaújváros jegyzője is beszállt a Dunaferr-harcba

Május 6-án kellett volna közgyűlést tartania az ISD Dunaferrnek, ám a cég ügyvédje adott egy listát a dunaújvárosi jegyzőnek, aki erre az érintettek meghallgatása nélkül, azonnal kitiltotta a beadványban felsorolt részvényeseket, ügyvédeket, szakszervezeti vezetőket a gyár területéről. Innentől alighanem a politikai szál is felerősödik.

Müller Cecília: A kórokozó nem ismer határokat, de egyelőre még nincs itt az indiai mutáns

Müller Cecília szerint javuló tendenciát mutatnak a Covid-számok, és immár tényleg az egyénen múlik az oltás, mert vakcina van elég. A tisztifőorvos szerint most az alvásra, a testmozgásra, az élménygyűjtésre is érdemes hangsúlyt fektetni.

Mindenki fél a moratórium végétől

Ügyfelek, bankok, követeléskezelők, szabályozók – mindenki nagy izgalommal várja június 30-át, vagyis a második moratórium végét. Hogy fogadják majd az ügyfelek az elszámolásokat? Mennyire tudnak törleszteni azok, akik 15 hónapig ezt halaszthatták? És hogy állnak most azok, akik kénytelenek a „csalánt verni”, vagyis a bankok?

200 milliárd forintot bízott valakikre az állami MFB, de titok, hogy ki a négy szerencsés nyertes

Amikor az állam befektetésre kihelyez előbb 150 milliárd forintot, majd újabb 50 milliárd forintot, alapvető elvárásnak tűnik, hogy legalább azt elárulja, hogy kire bízott ennyi pénzt. Magyarországon ez nem így zajlik. Az MFB a többfordulós Krízis Tőkeprogram győzteseit nem árulja el, így mindenkiben csak erősíti a találgatást, miért kell szégyellni a végeredményt.

Megállíthatatlannak tűnik a tőzsdei drágulás

Bika előttem, bika utánam? Ritkán látni olyan pozitív tőkepiaci összképet, mint május elején. A nagy nemzetközi tőzsdék 15–25 százalékos pluszban zárták az elmúlt hat hónapot, a Covid kirobbanása utáni völgyhöz képest pedig már 40-50 százalékos a plusz. És továbbra is nagy bővülést várnak az elemzők.

A NAV a Pentele Solar-ügyről: Húsz évvel büntethető, egymilliárdos áfacsalás

Az adóhatóság cégnevet nem említő közleménye szerint a csalást napelemes rendszerekkel követték el. Nem kétséges, hogy a Telex.hu által két napja megírt dunaújvárosi intézkedésről lehet szó.

Hernádi Zsolt: A Mol nem politizál, csak az állammal együtt építkezik

Leginkább a Mol alapítványi tulajdonosait veséztük ki a Mol elnök-vezérigazgatójával. Szóba került azért a horvát büntetőügye, az INA eladása, a Kopaszi-gát és a fosszilis cégek nagy tranzíciója is.

Eladó Magyarországon a Commerzbank: indulhat a tülekedés

Furcsa értékesítési folyamatba kezdett a német Commerzbank Magyarországon. A bank deklaráltan elmegy, de ez nem tűnik jól előkészítettnek, a versenytársak azonnal bejelentkeztek a jobb munkavállalókért és az ügyfelekért. Öten-hatan azért vélhetően adnak majd ajánlatot a bank egészére is. De egyáltalán mit ér egy 1 százalékos piaci résszel bíró német bank Magyarországon?

Lerohanta a NAV a Pentele Solart, bajban az ügyfelek, a bankok, a beszállítók

Csak szuperlatívuszokban beszélnek a partnerek és az egykori munkavállalók a dunaújvárosi Pentele Solar csoportról. A megbízható, jól fizető cég a hazai nappanelek tetőre szereléséből közel 7 százalékos piaci szeletet hasított ki. Tele voltak munkával, de vélhetően a sok sem volt elég, mert április 20-án a NAV rajtaütött a cégcsoporton.

TGM az ATV bojkottjára szólított fel a Spirit FM miatt

Németh S. Szilárd vezérigazgató szerint a rádiót a tartalma alapján ítéljék meg a hallgatók.

Felszámolják a befőttcéget, amin milliárdokat bukott az állam és a piarista rend

A befőttvállalkozó lázálma hatalmas veszteségekbe torkollott, de a történet kulcsszereplői máig meg vannak győződve arról, hogy az előzetesben ülő B. Ede csak jót akart.

KSH: Tíz százalékkal nőtt a hazai lakáshitel-állomány

Tavaly év végén a magyarországi lakáshitel-állomány 4004 milliárd forint volt, 10 százalékkal, mintegy 373 milliárd forinttal több az előző évinél.

Nézőpont: Nagyot nőtt a Fidesz támogatottsága

A közvéleménykutató intézet szerint hat százalékpontra nőtt a teljes felnőtt népességen belül a kormánypárt (40 százalék) előnye a baloldallal (34 százalék) szemben.

Eszelős ütemben drágulnak a kriptodevizák

Új fundamentális oka valójában nincsen a kriptodevizák folyamatos felértékelődésének. Leginkább az állhat a háttérben, hogy egyre több a híd a kriptók és a klasszikus pénzek között, ám előbbi anonimitást is kínál.

A botrány után Jürgen Habermas mégsem fogadja el a 225 ezer eurós dubaji kitüntetését

A 91 éves német filozófus az Egyesült Arab Emírségektől kapott volna díjat, de végül visszakozott.

USA-Kína: elég vészjósló, amikor a nagyhatalmak a háborúról lamentálnak

Az amerikai külügyminiszter szerint Kína egyre ellenségesebb, de a katonai konfrontáció nem szolgálja sem Washington, sem Peking érdekeit.

Aegon-eladás: arról ötletel mindenki, hogy milyen nemzeti bajnok biztosító kell a hazának

A Belügyminisztérium megvétózta az Aegon biztosító eladását, mire most mindenki rohangál, mint pók a falon, és vagy próbálja megmenteni a dealt, vagy valami egészen új elképzelést fogalmaz meg a döntések vélt befolyásolói felé. Magyar tranzakciós piac, 2021.

Már egy oltással is be lehet utazni Horvátországba a fertőzésen átesetteknek

Horvátország a 2021-es nyári szezonban is kitárja kapuit a vendégek előtt, most például könnyített a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken.

Romlik a helyzet Indiában, kínzó vakcinahiány sújtja az országot

India több államából jelentették pénteken, hogy kifogytak a koronavírus elleni oltóanyagból, így az országban elmarad a hét végére tervezett nagyszabású oltási kampány.

A Fradi ingyen várja a nemzet hőseit a Mezőkövesd elleni hazai idényzárásra

A részletes szabályokat a klub honlapja ismerteti, a jogosultaknak is kell védettségi igazolás, de amúgy mehetnek az orvosok, mentősök, gyógyszerészek, katonák, rendőrök és börtönőrök.

Pénzszállítók egyesülnek: három csapat volt, a NER 1, a NER 2 és a NER 3, ketten maradnak

Garancsi István cége vásárolhatja fel a háromszereplős pénzszállító piac legkisebb cégét, a Trezexet. A Gazdasági Versenyhivatal nem fogja vizsgálni ezt a felvásárlást. Mókás esettanulmány a legújabb kori hazai gazdaságból.

Ha egy üzlet beindul: a volt szlovák kormányfő már belebukott az orosz vakcinába, de még mindig tárgyal

Magyarországon tárgyalt Igor Matovic volt szlovák kormányfő, jelenlegi miniszterelnök-helyettes, akinek személyisége és a kormányon belüli konfliktusok nehezítik a szlovák járványkezelést.

Az egyre feszültebb Ukrajnába látogat az amerikai külügyminiszter

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a jövő hétre tervezi kijevi utazását, az ukrán-orosz viszony is egyre kiélezettebb és földgázfronton is mélyek a konfliktusok.

Soha nem látott gazdasági növekedést hozhat ez a negyedév

Valóban kedvezőek a folyamatok, de azért a rekordnövekedés elsősorban a bázishatásnak köszönhető. Tavaly ugyanis az első fertőzések hírére teljesen lefagyott a gazdaság, még az autógyárak is leálltak, most pedig az ipar szinte teljes kapacitással dolgozik. A dübörgésnek azért ára is lehet: a hiány, az infláció és az eladósodottság.

A Dunaferr kisebbségi tulajdonosa: Fékezőerő lehet a magyar államnál, hogy azt hiszi, orosz érdek a bedőlés

A dunaújvárosi ISD Dunaferr áldatlan helyzetéről sok cikket írtunk a közelmúltban, amelyben Nagy Péter, a cég ügyvédje, illetve Mikó István, a társaságot átvenni kívánó magyar ügyvéd is nyilatkozott. A harmadik fő érdekcsoport, vagyis az ukrán kisebbségi tulajdonos, Szergej Taruta volt donyecki kormányzó eddig nem szólalt meg. A Telex.hu-nak most azt mondta, lenne jogszerű megoldása, amellyel gyorsan újra száz százalékra növelné a cég teljesítményét. Ám eddig a cég menedzsmentje, a magyar állam és az orosz VEB képviselői nem álltak szóba vele.

A francia rendőrnő gyilkosa radikális volt, és személyiségzavarokkal küzdött

Francia ügyész: Immár kevésbé vonható kétségbe, hogy a rendőrnő gyilkosa iszlamista radikális volt.

Lemondott az örmény kormányfő: a nép nem bocsátotta meg neki a kapitulációt

Egy hónappal ezelőtti ígéretéhez híven lemondott hivataláról vasárnap az örmény miniszterelnök. Nikol Pasinján ügyvezető kormányfő marad a június 20-ra kitűzött parlamenti választásig.

Nem republikánusoknak való esemény: kiosztották az Arany Málna-díjakat

Mike Lindell amerikai párnagyáros filmben próbálta bizonyítani, hogy elcsalták a 2020-as amerikai elnökválasztást. Na, ez a dokumentumfilm kapta a legrosszabb filmnek járó díjat.