Telex

RSS

A háború miatt bedugult a Duna-delta, orosz és kínai bombázók köszöntötték Joe Bident, 200 halott egy épületrom alatt

Oroszország bejelentette, hogy a kínai gazdasági kapcsolatait fejlesztené, orosz veteránok pedig elégedetlenek a hadsereg teljesítményével. Tudósításunk az orosz-ukrán háború 90. napjáról.

Zelenszkij szerint 1873 oktatási intézmény semmisült meg, Szeverodonyecknél egy hidat támadtak az oroszok

Percről percre az orosz–ukrán háború 87. napjáról.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az Azov ezred utolsó, 531 főből álló csoportja is megadta magát

Az Azov ezred vezetője pénteken bejelentette, hogy letették a fegyvert Mariupolban. A sakkvilágbajnok Garri Kaszparovot külföldi ügynöknek nyilvánították Oroszországban. Percről percre az orosz–ukrán háború 86. napjáról.

Elveszik a közpénzből fenntartott irodáját az orosz gázcégbe beülő volt német kancellártól

Az iroda személyzete már márciusban felmondott, miután Schröder nem volt hajlandó szakítani Oroszországgal. Itt követjük az orosz-ukrán háború eseményeit percről percre.

Az oroszok hivatalosan is elismerték a hadműveletek hibáit és nehézségeit, egy orosz katona bevallotta a bíróságon, hogy civilt ölt

Biden amerikai elnök azt mondta, hogy minden rendben lesz a finnek és a svédek NATO-csatlakozási kérelmével. 959 védő adta meg magát az oroszok szerint Mariupolban.

Elkezdték kihozni a mariupoli acélmű védőit, orosz területre vitték őket

Kihozhatják az Azovsztal acélműben megsebesült katonákat. Az ukrán erők Harkivnál elérték az orosz határt. Kijev és a NATO is Ukrajna győzelmét vetíti előre – a háború 82. napja percről percre.

Ukrajna megnyerheti a háborút a NATO főtitkára szerint, Zelenszkij csődnek nevezte az oroszok hadműveletét

Az orosz-ukrán háború 81. napjának hírei percről percre.

Oroszország felfüggeszti az áramexportot Finnországba

Nem tört előre az orosz hadsereg az Ukrajna elleni invázióban, az eddig elfoglalt területeken erősít. Az ukrán elnök szerint viszont Oroszország stratégiai vereséget szenvedett, csak Moszkva nem látja be – a háború 79. napja percről percre.

Az orosz adminisztráció Oroszországhoz csatolná Herszont, újabb robbanások Mariupolban

Zelenszkij kedd éjjeli beszédében azt mondta, hogy részletes tervezet készült az orosz energiaszektor szankcionálására, amelyet már el is kezdtek megvalósítani. Kövesse percről percre közvetítésünket a háború 77. napján!

Vitalij Klicsko szerint 70 millió euróba fog kerülni a háborús károk helyreállítása Kijevben

Hétfőn két hotelt és egy bevásárlóközpontot is rakétatalálat ért Odesszában. Percről percre közvetítésünk a háború 76. napjáról.

Háború- és Putyin-ellenes szalagcímek jelentek meg az egyik legnagyobb orosz hírportálon

Percről percre az orosz–ukrán háború 75. napjáról.

Minden nőt, gyermeket és időst evakuáltak az Azovsztal acélműből, a tervek szerint a sebesültekkel és az orvosokkal folytatják

Az Egyesült Államok újabb, 150 millió dollár értékű fegyveres segélycsomagot küld Ukrajnának. Az ukránok nem zárják ki, hogy újabb támadás érheti Kijevet. Percről percre az orosz–ukrán háború 73. napjáról.

Pénteken csak 50 civilt sikerült kimenteni a mariupoli Azovsztalból, az ukránok szerint az oroszok megsértették a tűzszünetet

Bizonyíthatóak az orosz háborús bűnök az Amnesty szerint, Putyin barátnőjére is szankció jöhet. Percről percre a háborúról.

Újabb humanitárius konvoj közeledik Mariupol felé, egy kárpátmelléki városban három napos rakétázásra készülnek

Hetvenegyedik napja tart az orosz invázió, a háború eseményeit itt követjük percről percre.

Veszélyben a sajtószabadság: a The Economist kisfilmben mutatja be a Telex történetét

A rangos londoni lap több különösen veszélyeztetett szerkesztőséget mutat be a sajtószabadság világnapján, köztük a Telexet is.

Kárpátalját rakétatalálat érte, a kijevi magyar nagykövetség szerint rágalom, hogy Magyarországnak szóltak az ukrajnai támadásról

Megindult a civilek evakuálása a mariupoli acélgyárból, Izrael is megkezdheti az ukránoknak szánt fegyverszállítást, Oroszország elcsalt választásokkal csatolhatja magához Donyecket és Luhanszkot. Az orosz-ukrán háború 69. napjának legfontosabb hírei.

Egy ukrán tisztségviselő szerint Putyin előre figyelmeztette a magyar hatóságokat, hogy invázióra készül

Megint atomháborúról fantáziálnak az orosz köztévén. Percről percre tudósításunk az orosz-ukrán háborúról.

Csak egy kör volt, egy telexes kör az Ultrabalatonon

Miközben egyéniben pályacsúcsok dőltek, a Telex csapata 13 fős váltóban 20 óra 50 perc 46 másodperc alatt teljesítette a 211 km-es távot. Bónusz Grafitember-rajz a susnyásban keresett csipről!

Először sikerült humanitárius folyosót nyitni a mariupoli acélgyárban

Zelenszkij szerint már nagyjából 100 civilt sikerült evakuálni az acélgyárból. Újabb orosz katonai létesítmény gyulladt ki Belgorodban, miközben légvédelmi sziréna miatt menekülni kényszerült Angelina Jolie Lvivben. Az orosz-ukrán háború 67. napja percről percre.

Újabb tömegsírt fedeztek fel Kijev környékén, összesen már 900 holttestet találtak tömegsírokban

Az orosz külügyminiszter szerint nem állnak háborúban a NATO-val. Percről percre tudósításunk az orosz-ukrán háborúról.

Gulyás: Ha találunk itt egy olajmezőt, az gyorsan megoldja az orosz függőségi helyzetet

A kormány nem hiszi, hogy a Gazprom leállítaná a gázt, mert mi fizetünk. Az év eleji 5 százalékos mellett további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől. A kormány részéről semmi akadálya a helyreállítási megállapodás aláírásának. Nem számítanak tömeges felmondásokra az egészségügyben. Orbán nem tervez Kijevbe utazni. A benzinárstopnak több az előnye, mint a hátránya. Percről percre követtük a limitált idejű kormányinfót.

Klicsko megerősítette, két rakétát lőttek az oroszok Kijev belvárosára, Biden 33 milliárd dollárt adna Ukrajnának

Percről percre közvetítésünk az orosz-ukrán háború 64. napján.