Magyar Péter: Mindegy, hogy valakinek 11 vagy 12 mandátuma lesz, a lényeg, hogy mától megváltozik a magyar politika

2024. június 9. – 21:10

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter az urnazárás után sajtótájékoztatót tartott a Tisza Párt eredményváróján, ahol azt mondta, szerinte ez a választás nem a tiszta verseny példája volt, mivel a kormány tízmilliárdokat költött propagandára. Kérdéses szerinte, hogy az Állami Számvevőszék pártfinanszírozási szempontból megvizsgálja-e majd, hogy honnan volt ez a pénz. Magyar szerint ezzel szemben ők kirakták a honlapjukra az április 6-i Kossuth téri rendezvényük költségeinek elszámolását, ahogy a Hősök téri tüntetését is nyilvánossá teszik majd. Ezzel szemben sem a Fidesz pártrendezvényeiről, sem állami rendezvényekről nem láthattunk ilyet, pedig mint mondta, nekik „jellemzően sok százmilliós költéseik vannak, de annak a harmadát-felét ellopják.”

Magyar szerint az, hogy valakinek éppen 11 vagy 12 képviselője lesz, nincs nagy jelentősége. Egynek van jelentősége, hogy „2024. június 9-én megváltozik a magyar politika és a NER helyzete is.” Hozzátette, hogy a NER úgy hozta létre a magyar választási szabályokat, hogy egy monolit tömb legyen a Fidesz, mellette legyen Gyurcsány Ferenc 15-20 százalékkal, valamint egy felaprózódott ellenzék, akiket össze lehet Gyurcsányozni. A Tisza Pártot viszont nem lehet össze Gyurcsányozni, akár maga Gyurcsány, akár Rogán Antal vagy Orbán Viktor akarja ezt megtenni, és szerinte akik ezt a kormányt le akarják váltani, azok a Tisza Pártra fognak szavazni a következő országgyűlési választáson.

„Lesz egy olyan programunk, amely ki fogja vezetni ezt az országot a mocsárból, amelybe a propaganda segítségével Gyurcsány, Orbán és a családja vezette azt” – fogalmazott Magyar, majd hozzátette, hogy szerinte az Orbán család vagyonosodásával az oknyomozó újságíróknak kellene foglalkoznia.

Azzal kapcsolatban, hogy beül-e a fővárosi közgyűlésbe, azt mondta, ez az eredménytől függ: ha lesz elegendő képviselőjük ahhoz, hogy a DK és a Fidesz önállóan ne tudjon döntéseket hozni, akkor előfordulhat. De ezt szerinte nem ő fogja eldönteni egyedül, hanem a pártja. Az Európa Parlamenti választásokkal kapcsolatban ismét Deutsch Tamás és Gyürk András teljesítményét kritizálta, azt mondta, semmit nem tettek a magyar emberekért, ők azonban be akarják bizonyítani, hogy ezt lehet másképp csinálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!