MSZP társelnöke: Amikor az MSZP-t megpróbálják elföldelni, mindig a Fidesz győz

2024. június 9. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely eredményváróján még nem hemzsegnek a politikusok, a főpolgármester és csapata forrásaink szerint a Városházán, Karácsony irodájában várja az eredményeket.

Az eredményvárón viszont megjelent Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki azt mondta, hogy az EP-választás eredménye csak később várható, így az MSZP eredményvárója előtt idejött Karácsony Gergellyel ünnepelni. Az MSZP esélyeiről azt mondta, a pártot megpróbálják lesajnálni és a földbe döngölni, de a párt határozott szociáldemokrata értékrendje és erős vidéki hálózata miatt ez nem fog sikerülni. Azt is elmondta, hogy

meggyőződése, hogy az MSZP erősödni fog az önkormányzati választásokon, több helyet szereznek majd a párt politikusai, mint korábban.

A Telex kérdésére, hogy mit gondol a Párbeszéd politikusának, Tordai Bencének a távozásáról, Komjáthi azt mondta, Tordai egy ízig-vérig zöld politikus, akinek sok sikert kíván a továbbiakban. Sajnálatát fejezte ki, hogy a teljes ellenzéki összefogás nem jött létre az önkormányzati választásokra, ehhez talán hamarabb kellett volna elkezdeni tárgyalni. Szerinte a teljes kiegyezésre lett volna, lenne szükség, amihez segíthetne az, hogy a liberális pártokban is vannak baloldali meggyőződésű politikusok.

Amikor viszont az MSZP-t megpróbálják más pártok elföldelni, akkor mindig a Fidesz győz.

A kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az EP-választáson, azt felelte, hogy annak eredménye még kérdéses, de biztos, hogy lesz szociáldemokrata képviselő az Európai Parlamentben.

Komjáthi Imre – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Komjáthi Imre – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!