Tóth Gergely

RSS

Fél évszázados tabu dőlhet meg az USA-ban, ami a tagállamok felében teljes abortusztilalmat jelent

Az év botrányát okozta egy kiszivárgott legfelsőbb bírósági döntéstervezet, mely a testület saját, korszakos döntését felülírva kivenné az alapjogok közül az abortuszt. Ez óriási jogi káosszal és bűnözőnek nem nevezhető emberek tömeges kriminalizálásával jár majd együtt.

Miközben a világ Ukrajnára figyel, Erdoğan suttyomban kiterjesztette a saját háborúját

Törökország a kurdok ellen vívja a maga háborúját: Irak északi részén tartós megszállásra rendezkedik be, Szíriában a nemzetközi sztárrá váló Bayraktar drónok orosz páncélosok helyett szíriai feministákat robbantanak szét.

Lelőtték Ciszjordániában az al-Dzsazíra újságíróját

A feltűnő jelzést és védőfelszerelést viselő Sirín Abu Aklát arcba lőtték. A hírcsatorna és palesztinok az izraeli hadsereget vádolják, Izrael szerint palesztin terroristák voltak a tettesek.

Mik ezek a „balesetek”, amelyek épp az orosz területek érzékeny pontjain történnek?

Kutatólabortól lőszerraktárig több épületet is tüzek, balesetek, robbanások rongáltak meg – akár több ezer kilométerre a fronttól. Kijev kikacsintva hárít, egy szakértő szerint az ukránok sem szupernindzsák, akik Szibériáig mennek sárkányokra vadászni. A támadásoknak, eseteknek inkább lélektani jelentőségük lehet, de az incidensekből mind az ukrán, mind az orosz propaganda tőkét tud kovácsolni.

Csak a mérleg tudta megverni a rekordbajnokot, a nézők közé rúgták az élő mém állkapcsát

Charles Oliveirát a legkeményebb öklű riválisa kétszer a padlóra küldte, de ez neki csak bemelegítés volt. Michael Chandler valószínűleg az év legtöbbet mutatott KO-ját zsákolta be. Ez volt a UFC 274.

Izraelben baltával mészároltak le három embert, hajtóvadászat indult a terroristák után

A három áldozat után összesen 16 gyerek maradt apa nélkül.

Vetési akna és fejlövéses szobor – a háború 71. napja képekben

A nap eseményein kívül a kráterpettyes Azovsztal, egy elgondolkoztató orosz katonai graffiti és néhány, otthonából kirakétázott kutya napi képes összeállításunkban.

Riporterek Határok Nélkül: Magyarországon romlott a sajtószabadság helyzete, a nemzetközi rangsorban mégis hét hellyel ugrott előrébb

Magyarország 180 ország közül a 85. lett a nemzetközi újságíró-szervezet listáján. Az első tíz helyezett közé két balti állam is bekerült.

Egykori védelmi minisztere szerint Trump tűzparancsot akart kiadni a Fehér Ház előtt tüntetőkre

A George Floyd meggyilkolása miatti tiltakozókat lábon akarta lövetni. Vagy ilyesmi.

A Disney genderháborúba sodródott Florida republikánus kormányzójával

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó már antirasszista matekkönyveket is betiltatott, most az iskolai genderlobbi ellen hozott törvényt, mely a tagállam gazdasági óriását is belesodorta a háborúba. Szorgosan pipálja ki az elnökjelöltséghez szükséges ideológiai követelményeket, és igyekszik trumpabb lenni Trumpnál.

Felrobbantottak egy mecsetet a tálib uralom alatt álló Afganisztánban

A felelős feltehetően a még a táliboknál is szélsőségesebb Iszlám Állam helyi „tartománya” lehet.

Két év után idén újra megrendezik az Oktoberfestet

A világ legnagyobb népünnepélyén a járvány előtt évi 6 millió vendég vett részt.

Kapitány Balázs demográfus szerint nagy baj van a magyarországi születésszámokkal

Kapitány Balázs szerint 2022 első negyedéve negatív rekordot hozott, a modernkori statisztikai nyilvántartás bevezetése óta egyszer sem született még 20 ezernél kevesebb gyerek.

Ez a háború még évekig velünk lesz

Putyin a nagy sikerre vár, ennek érdekében a május 9-i győzelem napján behívhatja a tartalékosokat is. Az ukránok már nem túlélni, megnyerni akarják a háborút, a Nyugattól kapott nehézfegyverekkel júniusban akarhatnak ellentámadást indítani a megszállt területeken. A Republikon Intézet szakértői beszélgetésén jártunk.

Ukrajna inváziója négyezer kilométerre, a világ legnagyobb humanitárius válságáig is elért már

Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek végre nem megnyernék, hanem lezárnák a jemeni polgárháborút. Forma–1-es futamra ráindított ballisztikus rakéták és az új európai energiapolitika is segíthet abban, hogy végre lezáruljon ez a borzalmas konfliktus.

Repeszszilánk roncsszemlével – az orosz–ukrán háború 57. napja képekben

Ukrajnában a háború egyszerre jelen és múlt: a véres és fájdalmas harcok mellett az oroszok által kiürített régiókban már spontán emlékművekként emelkednek a kiégett járműhalmok.

Zelenszkij: Megkezdődött Ukrajna belépése az Európai Unióba – Nézze magyar felirattal!

Az ukrán elnök hétfő esti szokásos videóüzenetében az orosz arzenál kimerüléséről és Ukrajna helyreállításáról is beszélt.

A csecsen és a szíriai háború sűrűjében edződött az orosz inváziós erők élére állított tábornok

Az újratervezett orosz invázió élére kinevezett Alekszandr Dvornyikovnak veszett hírét keltik, de valószínűleg gonosz géniusz helyett csak egyike a kíméletlen és rideg szovjet-orosz iskolán felnőtt vezetőknek. A Groznij elleni véres harcokról is ismert hadseregtábornoknak rosszul kiképzett és felszerelt szír milíciák helyett most az ukrán erők krémjével kell szembenéznie.

Biden: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Ukrajnában népirtás zajlik

Az amerikai kormányzatból elsőként mondta ki, hogy Oroszország szisztematikus népirtást hajt végre Ukrajnában.

Oklahomában mostantól csak az anya életének megmentése indokolhatja a terhesség megszakítását

A tagállam republikánus kormányzója által aláírt törvény nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén sem tesz kivételt.

Oktatott az ausztrál király, lerángatták a földre a mitikus csecsen csúcsragadozót

Két címmeccs, mérges orosz klasszisok és vitatott bírói döntések a UFC 273 floridai gáláján.

Rendre a Fidesz rejtélyes peremszavazói döntik el a választásokat

A Political Capital elemzőintézet konferenciáján szakértők értékelték a vasárnapi választást, előkerültek az összellenzéki teljesítményből hiányzó egykori Jobbik-szavazók és a közvélemény-kutatók számára évek óta láthatatlan, de minden választáson döntő szerepet játszó Fidesz-szavazók is. Kiderült, a kormánypárt akár 138 mandátumhoz is juthat.

A szíriai orosz beavatkozás több szempontból is az orosz–ukrán háború főpróbája volt

A városok kivéreztetése, a civil infrastruktúra lerombolása és a menekültek fegyverként való bevetése az Aszad-rezsim megmentésére indított orosz katonai intervencióban állt össze egységes rendszerré. A szíriai polgárháború azt is megmutatta, hogy még az sem jelenti feltétlenül a harmadik világháborút, ha netán az amerikaiak lebombáznak száz oroszt, de azt is, miért lenne fontos mindkét oldalnak vigyáznia a csúcskategóriás fegyvereire.

Nézze meg a bucsai tömegmészárlás után elmondott Zelenszkij-beszédet magyar felirattal!

Az ukrán elnök a Kijev melletti faluban tett látogatását követően újabb szankciókra és fegyverszállítmányokra szólította fel a nyugati hatalmakat.

Orbán szerint a demokrácia

A Fidesz szerint még soha nem volt ilyen erős a demokrácia, mint most. Oké, de mit is jelent a NER-ben az, hogy „demokrácia”?

A tízszeres plakátfölénytől Orbán önkényuralmi opciójáig – így láttatja a nemzetközi média a magyar választásokat

Átnéztük a magyar választásról szóló angol nyelvű hírügynökségi és sajtóbeszámolókat.

Lázár: Ma este visszatértem!

A Márki-Zayt egyéniben legyőző volt kancelláriaminiszter győzelmi beszédében bejelentette a Hódmezővásárhelyen dúló hideg polgárháború végét is.