Tóth Gergely

RSS

Tíz év titokzatos rabság után bukkant fel Kadhafi fia, és bejelentkezett apja örökségére

Szaif al-Iszlám Kadhafit évekkel ezelőtt halálra ítélték és a hágai nemzetközi bíróság is körözi. Dizájnöltönyös technokratából szakállas-turbános sivatagi sejkké vált, és bár a decemberi líbiai elnökválasztásról kizárták, a polgárháború nyomorában megcsömörlött emberek élén akar visszatérni a hatalomba.

Elbukhatta a Fidesz a legolcsóbb képviselői mandátumot

A Farkas Flórián-féle Lungo Drom vereséget szenvedett a roma nemzetiségi listáról szóló szavazáson. Márpedig a kedvezményes nemzetiségi mandátumnak óriási értéke lehet 2022-ben. A romák nagyon készülnek rá, hogy ezúttal a németek mellett nekik is legyen parlamenti képviselőjük.

Gulyás: A kormány bölcs és felelős döntése, hogy nem vesz részt az uniós vakcinabeszerzés második körében

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bizottsági meghallgatásán azt is leszögezte: a tavaszi választások előtt többet már nem módosítanak a szabályokon.

Terítéken az ellenzéki összefogás legkényesebb kérdése

Alakul, de az idén aligha áll össze az ellenzék közös választási listája. Márki-Zay Péter a pártokra bízza a döntést, de nem szeretne vállalhatatlan neveket látni a listán. Az első öt hely már foglalt, a legnagyobb kérdés azonban az, hogy lesz-e hetedik frakció. Miközben a pártok azon vitatkoznak, milyen számítás szerint osszák fel a listát, a DK volt képviselője komoly ütést vihet be. Összeszedtünk mindent, amit a közös listáról tudunk.

Orbán szerint a 2015-ös menekültválságnál is nagyobb migrációs fenyegetésre kell felkészülnünk. Tényleg ez látszik?

A kormánypropaganda újratárazta a migránsszórót, a miniszterelnök apokaliptikus fenyegetést vizionált. Belarusztól Afganisztánon át Burkina Fasóig körbenéztünk, hogy látszik-e bármi jele egy újabb, milliós menekülthullámnak Európa felé.

Nyolc párttal is jól muzsikálhat a szivárványkormányzás

Egyetlen képviselős többséggel is sikerült a sokszínű izraeli kényszerkoalíciónak ellenállnia a járvány, a nemzetbiztonsági válságok és a 12 év után megbukott Netanjahu vezette ellenzék együttes szorításának. Az elmúlt évek legkomolyabb reformcsomagját is átvitték. Így működik a soktagú kormányzás Izraelben.

A parlament döntött: egy időben tarthatják meg a parlamenti választást és a kormány által kiírt népszavazást

A költségkímélő döntésről teljes volt az egyetértés, de Orbán leglojálisabb ellenzéki politikusa egy sor fontos részletszabályt is hozzácsapott a kezdeményezéshez.

Szikora Róbert Lezsák Sándorral közösen írt musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről

Az R-Go énekese már a hetvenes évek óta tervezi a darabot, most kap is rá a kormánytól csaknem félmilliárd forintot.

Iránt sejtik az iraki miniszterelnök elleni dróntámadás hátterében

A kormányfő rezidenciájába iráni robbanószerkezettel felszerelt iráni drón csapódott. A háttérben a Teherán által támogatott helyi milíciák sérelmei állhatnak.

Palesztin jogvédők telefonján is megtalálták a Pegasus kémszoftvert

A vizsgálatot megrendelő ír emberi jogi szervezet felelőst nem nevezett meg, de utalt arra, hogy Izrael figyelhette meg a jogvédőket.

Kiszivárgott, mennyi ideig lehetünk nyugodtak, ha megkaptuk a harmadik Pfizert

Egy, még nem publikált izraeli kutatás szerint az emlékeztető oltás dupla annyi időre biztosít védettséget, mint az első kettő összesen.

Leütötték, de a meccs még csak akkor kezdődött

Két kemény visszavágóval, és egy Év Meccse-esélyes rangadóval rukkolt elő a UFC a hagyományosan bombaerős New York-i gáláján.

„Úgy kell tervezni a sírt, hogy ne legyen róla mit ellopni” – nincs ellenszere a fosztogatásnak a Farkasréti temetőben

A rendőrség és a temető az együttérző szavakon túl keveset tudnak tenni a károsultakért. Nehéz azonosítani, kik a hozzátartozók, és kik azok, akik arra várnak, hogy ellopjanak valamit a sírról.

Húszévnyi próbálkozás után, 42 évesen ért fel a UFC csúcsára

Glover Teixeira a legidősebb bunyós, akit valaha UFC-bajnokká avattak. Habib legjobb tanítványa, egy Covid-összeomlásból visszatért tehetség és egy újabb orosz bajnoki öv a UFC abu-dzabi szupergáláján.

A középkor valójában nem volt egy hetero-fajvédő-keresztény aranykor, de a szélsőjobbot ez nem érdekli

Miért vonzódnak Káslertől Putyinig, az amerikai fajvédőktől az Iszlám Államig annyian a középkorhoz? Mi az a központi üzenet, ami a középkormániából sugárzik, és miért hamis? Körüljárjuk a legfélreértettebb korszak teremtéstörténetét, hamis mítoszait és erényeit.

Orbán: Agglegények lettünk

Miután az Európai Néppártot ott kellett hagynia a Fidesznek, új szövetségesek után kell néznie. A magyar miniszterelnök fogadta a francia Nemzeti Tömörülés Budapestre látogató vezetőjét, Marine Le Pent, aki azt üzente a Brüsszel előtt harcolóknak: Tartsatok ki!

Miért mondják Márki-Zayra, hogy ő a magyar Trump?

Megugrott a magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje iránt a nemzetközi érdeklődés, elkezdődött a trumpozás. Összeszedtük a hasonlóságokat és különbségeket, ráadásul találtunk egy másik politikust, akiére sokkal inkább hasonlít Márki-Zay eddigi karrierje.

A cseh államfő nem képes ellátni a tisztségéből eredő feladatait

Erről a Miloš Zemant ápoló kórház hivatalosan is tájékoztatta a cseh felsőház elnökét. Holnap kezdődnek meg a tárgyalások az államfői jogkörök ideiglenes átruházásának lehetőségeiről.

„Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” névvel folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése

Kocsi Máté szerint erre a kreatív húzásra azért van szükség, mert az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének sem módjában, sem szándékában nem áll a gyurcsányizmustól mentesíteni a politikát.

A spanyol miniszterelnök megígérte, hogy törvényen kívül helyezi a prostitúciót

A 300 ezer szexmunkás országában 1995 óta legális, de szabályozatlan a prostitúció.

Miután dolgozóinak többségét az elmúlt években kémkedés miatt kiutasították, megszűnik a NATO mellett működő orosz képviselet

Szergej Lavrov külügyminiszter szerint az újabb 8 orosz diplomatát érintő kiutasítás miatt működésképtelenné vált a misszió. Új viharfelhők gyülekeznek az amúgy is borús diplomáciai horizonton.

Meghalt Colin Powell, az Egyesült Államok első fekete külügyminisztere

Az első öbölháború katonai vezetője az immunrendszert gyengítő súlyos rákbetegséggel küzdött, végül a koronavírus szövődményei végeztek vele.

Izraelnek kémkedő palesztinokat ítélt halálra a Hamász

A Gázai övezetet ellenőrző terrorszervezet szerint a két férfi célzott likvidáláshoz szükséges fontos információkat akart megosztani az izraeliekkel.

Koccanás után a levegőbe repült az autó, a másik jármű csak kikerülte, és továbbhajtott

Cserbenhagyás-gyanús baleset az M1–M7 bevezető szakaszán.

Csütörtökig késő nyári meleg is lehet

Pénteken azután jön az igazi, zord ősz.

Márki-Zay Péter: hétgyerekes vendégmunkásból Orbán Viktor kihívója

Független hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltként elsőként törte meg a NER centrális erőterét, de még idén tavasszal sem tartotta magát esélyesnek a miniszterelnök-jelöltségre. Portrénk az előválasztást 56,7 százalékos eredménnyel megnyert Márki-Zay Péterről.

Végleges az előválasztás eredménye, itt vannak a fontosabb pontok röviden

A szavazatok 74 százalékát dolgozták fel eddig, Márki-Zay Péter már nem csak Budapesten erősebb Dobrev Kláránál.

Öt leütéssel, óriási fordulatokkal zárult le a boksztörténelem legnagyobb nehézsúlyú trilógiája

Tyson Fury és Deontay Wilder is megjárta a poklot, az elképesztő küzdelemre egy óriási jobbhorog tett pontot. 126 és 108 kilós, kétméter feletti bunyósok csaptak össze.

A börtönbe zárandó fideszesektől a meleg fideszesekig – Márki-Zay Péter, a két lábon járó idézetgyűjtemény

És a Jobbikba való zsidóktól és cigányoktól a testi fenyítésig. Összegyűjtöttük a Karácsony Gergellyel szemben talpon maradt önjáró hódmezővásárhelyi miniszterelnök-jelölt verbális gyöngyszemeit.