Nyilas Gergely

RSS

Miért tartja magát alkalmas miniszternek Varga Judit a Völner-ügy után?

Az igazságügyi bizottság előtt beszélt arról a miniszterjelölt, hogy mi testesíti meg az alaptörvényben az Isten-haza-család hármasának eszméjét. Az ellenzéktől beosztottja korrupciós ügye miatti felelősségére kérdeztek rá.

Semjén: Az ukrajnai menekült oda megy, ahová akar

A miniszterelnök-helyettes az igazságógyi bizottságnál beszélt az állam és az egyház viszonyáról. Szóba került a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az állam közötti vita.

Palkovics: Az energia színénél már fontosabb, hogy egyáltalán legyen

A fenntarthatósági bizottság hallgatta meg a Technológiai és Ipari Minisztérium leendő vezetőjét. Palkovics szerint a Paks jelenlegi blokkjainak üzemidejét meg kell hosszabbítani, a bővítést meg kell valósítani.

Palkovics: Magyarország nem összeszerelő ország

A Technológiai és Ipari Minisztérium leendő vezetője beszélt a parlament gazdasági bizottsága előtt. Az ellenzéki Mellár Tamás szerint a beszámoló a szocialista gazdaság visszaépítését idézi.

Rogán Antal szerint 2019 óta nőtt a szállodák száma Magyarországon

A polgári titkosszolgálatok felügyeletével megerősített Rogán Antal a gazdasági bizottság előtt is beszámolt az újonnan alakuló Orbán-kormányban tervezett szerepéről.

Pintér Sándor: Nem fogadom el a polgári engedetlenséget

A belügyminiszter a tárcájához a közoktatást is megkapta, amelyet részben szervezési és rendfenntartási feladatnak tekint. Szerinte érdemes nagyobb teret adni az egyházi iskoláknak. A pedagógusfizetést emelné, ha lesz rá pénz.

Nagy Márton: Az euró bevezetése rövid- és középtávon nem kérdés, hosszú távon meg ki tudja

Önálló, önellátó gazdaságot vizionál az ötödik Orbán kormány gazdaságfejlesztésért felelős miniszterjelöltje. Nagy Márton a magyar tulajdon arányának növelését, így a profit itthon tartását célozza meg.

32 év után kivonul a McDonald's Oroszországból

A gyorsétteremlánc megjelenése a demokratizálódó Szovjetunió egyik jelképe volt, távozása pedig annak, hogy a háborút indító Oroszország elszigetelődik a világtól.

Az orosz államé lett a Renault oroszországi érdekeltsége

A szankciók miatt a francia cég leállította a gyártást, Oroszország a visszavásárlási jogával élve megszerezte az Avtovaz és a Renault Rosszija részvényeit.

The Hungarian government's objections could delay EU sanctions on Russian oil

According to the diplomats who spoke with Bloomberg, due to the Hungarian government’s determined refusal of their quick introduction, more and more member countries think that the 6th EU sanction package against Russia should be reconsidered.

Szijjártó bedobott egy számot, amennyiért talán nem akadályozná a magyar kormány az orosz olajat érintő EU-s szankciókat

A Bloombergnek nyilatkozó diplomaták szerint egyre több olyan ország van, amely a magyar kormány által felvetett vétó nyomán az EU-s szankciók újragondolását javasolja.

Magyarországon egyre kevesebben tartják agressziónak az Ukrajna elleni orosz inváziót

A kormánypárti médiumok propagandája beérni látszik, Magyarországon minden negyedik megkérdezett Oroszország védekezésének tartja a nemzetközi szerződések felrúgásával megindított orosz támadást.

Létezett az igazi magyar tenger, amit elvettek tőlünk?

A magyar királyoknak volt hozzáférésük a tengerhez, de magyarok lakta része nem volt az Adriának. Fiume helyzete különleges volt, de jogi státuszát sosem rendezték. Három tengere sem volt az országnak, pedig négy is lehetett volna.

Hajnalonként felriadsz, hogy érted jöttek, mert újságíró vagy

Százával jöttek el Oroszországból az újságírók is, miután az állam a háborúnak nem nevezhető háború ürügyén újabb eszközt kapott a kezébe, hogy leszámoljon a sajtóval. Oroszországot elhagyó újságírókkal beszéltünk arról, hogyan látják saját jövőjüket, és az országét, amelyben az Ukrajna ellen február 24-én megindított háborúval új időszámítás kezdődött, bár a sajtó ellehetetlenítésének folyamata jóval hosszabb volt.

A Nyugat elleni, újabb Nagy Honvédő Háborúvá lett az ukrajnai invázió Putyin ünnepi beszédében

Hivatalosan nem hirdetett háborút, de minden korábbinál háborúsabb beszédet mondott az orosz elnök a Vörös téren. Putyin szerint az ellenség a neonácizmus és a NATO, amely kikényszerítette az oroszok megelőző csapását Ukrajnában, amelynek nevét nem is mondta ki. Olvassa el a teljes beszédet magyarul!

A ritmikus gimnasztika sztárja, akinél közelebb talán senki sincs Putyinhoz

Alina Kabajeva a városi folklór szerint az orosz elnök titkos felesége, sőt, három gyermeke anyja. Az bizonyos, hogy az elnök kiemelt figyelmet szentel a ritmikus gimnasztika egykori olimpiai bajnokának, aki ellen már az EU is szankciókat tervez.

A kormánymédia kiakadt a Blahára kitett zebrákon, pedig azokat Tarlós is javasolta

Az Origo névtelen szerzőjének írása ellen a VEKE is kikelt, de a közlekedési egyesület odaszúrt Karácsonynak is.

A mérleg fosztotta meg az övétől az UFC világbajnokát

Charles Oliveira is meglepődött, hogy súlya meghaladta a 70 kilót.

Észak-Korea megint elindított egy rakétát

A rakétakísérlet egy tengeralattjáróról indulhatott és a Japán-tengerben ért véget.

Nagyot buktak Boris Johnsonék a helyhatósági választásokon

A konzervatívok 500 mandátumot veszítettek országosan.

Eladta a Chelsea-t Abramovics, az amerikai vevő befagyasztott számlára utal 2,5 milliárd fontot

A részvényeken felül 1,7 milliárdot invesztál a londoni klubba Todd Boehly. Az orosz tulajdonos az Ukrajna ellen indított orosz invázió nyomán hozott szankciók miatt kényszerült az eladásra.

Oroszosított útjelző táblák, aknamentesítő tanfolyamok – a háború 72. napja képekben

Szétlőtt Álom és villamosroncsok az orosz–ukrán háború képein a május 9-i győzelem napjához közeledve.

22 halott a havannai gázrobbanásban, sokan rekedhettek a romok alatt

Egy szálloda is összeomlott egy iskola is megsérült a kubai fővárosban péntek reggel.

Hat évet kapott Belaruszban az állami gépeltérítéssel elfogott ellenzéki barátnője

Szofija Szapegát lázadás szításával vádolták. Barátjából, Raman Prataszevicsből a fogság alatt Lukasenko állami propagandistája lett.

74 napja ömlik a Sajóba a lezárt bánya szennyvize

Február végén is ismertek voltak az adatok, mégis zavartalanul ömlik a folyóba naponta 2,4 tonna vas-oxidos víz a Sajó szlovákiai szakaszán.

Hét minisztériumi gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget érintő korrupciós nyomozásnak

További 12 gyanúsított gazdálkodó szervnél dolgozott, közölte a legfőbb ügyész.

Kétmillió feletti fizetés után nyugdíjba menne a közmédia vezérigazgatója

Az MTVA szerint Dobos Menyhért érdemei elvitathatatlanok a közszolgálat ethoszának alakításában.

Itt már senki sem tartja testvérnek az oroszokat

Tartanak az újabb orosz támadástól Ukrajna nagyvárosaiban, de a háború harmadik hónapjára a kelet-ukrajnai offenzíván kívül beálltak a frontvonalak. Harkivban az oroszok célja egyértelműen a polgári infrastruktúra megsemmisítése, Mikolajivban három hete nincs vezetékes víz. Május 9-ét többen fontos mérföldkőnek tartják a Telexnek négy ukrajnai városból beszámoló helyiek közül.

Ezer munkahelyet ajánl fel a főváros a Tungsramból elküldött 1600 dolgozónak

Az újpesti részlegből 400 embert bocsát el a cég ősszel, a kerület polgármestere szerint azonban találnak helyet az új munkakeresőknek.