Meleg van, szomjasak vagyunk, mit igyunk, ami nem unalmas?
Nehéz meginni a napi sok litert tisztán vízből, de csak kicsit kell kreatívnak lenni ahhoz, hogy kicselezzük a saját kedvetlenségünket. Milyen a jó limonádé, jegestea, melyik a finom ízesített víz,...
A madártej úgy jó, ahogy van
A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?
Étteremajánló: a kedvenc indiai helyünk nem trendi, csak tökéletes
A Pándzsáb Tandoori nem felel meg a menő helyekről alkotott tipikus képnek, mégis tudja, amit itthon nagyon kevesen: a megbízható, minden alkalommal jó ételeket és tisztességes kiszolgálást.
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban
A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...
A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?
A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.
Így készül nyári pite bármilyen gyümölcsből
Pitét szinte mindenféle nyári gyümölcsből lehet sütni, és érdemes is, mert ez az a sütemény, amitől mindenki mindig boldog lesz.
Drága müzli, kóla és fagyasztott pizza helyett olcsó házi módszerek
Milyen lesz a házi pizza, ha lefagyasztom, tudok-e gabonapelyhet gyártani otthon, és karamellszirupból jó lesz-e a kóla? A picit sósabb, vagy alig cukrozott/édesített termékeket júliustól akkor is...
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Kövess minket Facebookon is!