Étteremajánló: a kedvenc indiai helyünk nem trendi, csak tökéletes
2022. augusztus 7. – 11:53
–
Ács Bori
A Pándzsáb Tandoori nem felel meg a menő helyekről alkotott tipikus képnek, mégis tudja, amit itthon nagyon kevesen: a megbízható, minden alkalommal jó ételeket és tisztességes kiszolgálást.
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
2022. augusztus 3. – 04:58
–
Ács Bori
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban
2022. augusztus 2. – 07:10
–
Ács Bori
A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...
A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
2022. július 31. – 12:28
–
Ács Bori
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Hányféleképpen mondják a világban, hogy töltött paprika?
2022. július 17. – 11:40
–
Ács Bori
A miénk a világ legegyszerűbb töltött paprikája, amit szeretünk is, de jó néha kikacsintani a cifrább verziók irányába. Török és ukrán hatások nyomai az egyik legjobb júliusi ebédünkön.
Így készül nyári pite bármilyen gyümölcsből
2022. július 13. – 04:59
–
Ács Bori
Pitét szinte mindenféle nyári gyümölcsből lehet sütni, és érdemes is, mert ez az a sütemény, amitől mindenki mindig boldog lesz.
Drága müzli, kóla és fagyasztott pizza helyett olcsó házi módszerek
2022. július 10. – 20:58
–
Ács Bori
Milyen lesz a házi pizza, ha lefagyasztom, tudok-e gabonapelyhet gyártani otthon, és karamellszirupból jó lesz-e a kóla? A picit sósabb, vagy alig cukrozott/édesített termékeket júliustól akkor is...
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
2022. július 7. – 05:05
–
Ács Bori
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
2022. július 4. – 17:03
–
Ács Bori
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
A bűnös élvezetből tökéletes felfrissülés lesz a házi jégkásákkal
2022. július 3. – 16:13
–
Ács Bori
Jeget enni bármilyen légkondinál jobb dolog, kerüljön a pohárba tejes-fagylaltos turmix, gyümölcsös-egészséges kása vagy szirupos színes hideg katyvasz formájában. Géppel, kézzel, cukorral,...