Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
2022. július 4. – 17:03
–
Ács Bori
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
A bűnös élvezetből tökéletes felfrissülés lesz a házi jégkásákkal
2022. július 3. – 16:13
–
Ács Bori
Jeget enni bármilyen légkondinál jobb dolog, kerüljön a pohárba tejes-fagylaltos turmix, gyümölcsös-egészséges kása vagy szirupos színes hideg katyvasz formájában. Géppel, kézzel, cukorral,...
Saláták a kánikula túléléséhez: a legpompásabb görög saláta
2022. június 30. – 04:55
–
Ács Bori
37 fokban nem diétás célokból, hanem túlélési ösztönből eszünk salátákat vacsorára. Miért a görög épp a műfaj egyik óriása, hogyan ronthatjuk el, és mitől lesz minden főétkezésnél jobb?
Lesz-e még finom torta a cukrászdákban ilyen alapanyagárak mellett?
2022. június 28. – 16:59
–
Ács Bori
Vendégként néha nehéz felfogni, mi kerülhet 2000 forintba egy szelet süteményen, ezért cukrászokkal beszélgettünk arról, miért lesz lassan teljesen lehetetlen egy kézzel készített, jó minőségű...
Kipróbáltuk, fogyhatunk-e úgy, hogy közben jó ételeket főzünk
2022. június 26. – 16:05
–
Ács Bori
Változatosan, sokfélét, szabadon főzni az egyik legjobb dolog a világon – de vajon összeegyeztethető ez egy nyári kalóriakorlátozós diétával? Emberkísérletben próbáltuk ki, élvezetesebb-e sok...
Hogyan lett a csipszadóból müzliadó?
2022. június 24. – 16:52
–
Ács Bori
Szakértőkkel próbáltuk megérteni, miért terjeszti ki a kormány a tizenegy éves népegészségügyi termékadót most szinte minden cukros és édesítőszeres termékre. A részletek homályosak, szakmai...
Cseresznyekompót: cukorszirupos rémálom, vagy a legjobb gyümölcsbefőtt?
2022. június 22. – 04:58
–
Ács Bori
Cukorszirupos, színtelen és íztelen gumidarabok, vagy gyümölcsízű, szeretni való dolog-e a kompót?
Idén izgalmas lesz az uborkaszezon
2022. június 19. – 15:52
–
Ács Bori
Mitől lesz a legjobb az uborkasaláta öntete? Mi történik, ha nem szeleteljük, hanem egyszerűen agyonverjük egy sodrófával? És miért kéne az italunkba tenni?
Készítsünk forradalmi, fermentált szénsavas üdítőket házilag!
2022. június 16. – 04:58
–
Ács Bori
Csak gyümölcs, víz, idő, és bumm: lesz egy csomó buborékunk, amit mi magunk erjesztettünk, alig van benne cukor, de tele van probiotikummal, le is hűt, és fel is ébreszt.
Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak
2022. június 14. – 05:01
–
Ács Bori
Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.