Szalonnával, juhtúróval vagy éppen szilvalekvárral – hogyan fedezzük fel magunknak a puliszkát
Hogyan lehetséges, hogy ma alig ismerünk egy ételt, amit az újkorban még naponta többször ettek elődeink? Megnéztük, hányféleképpen és milyen trükkökkel lehet igazán finom a puliszka.
A varázshatású növény, amitől félünk, pedig ingyen van, és finom: miért együnk csalánt?
A legfinomabb gyomnövény a legrosszabb reklámmal. Ideje újraértelmezni a csalánt: ingyen van, egészséges, és ezekkel a receptekkel gasztronómiai értelemben is igen értékes.
Valójában senki nem tudja, hogyan kell megfőzni egy tojást
Adható egyáltalán tuti recept főtt tojásra, tükörtojásra vagy buggyantottra? Nem biztos, de működő módszerek igen – ezek váltak be nekünk.
Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?
Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?
Mitől megy mennybe a malac, ami egész éjjel sül a parázson?
A DP BBQ-ban a zöldségek legalább olyan gondos odafigyelést kapnak, mint a húsok, együtt pedig olyan emlékezetes élményt adnak, ami sokakhoz eljut. Sajben Csaba szakáccsal beszélgettünk.
Kirándulás a bakonyi medvehagyma-mennyországba
Különleges gasztro- és túraajánlónk a Burok-völgy őserdejébe és környékére vezet, majd recepteket kínálunk az úton szedett növény elkészítésére is.
Rántással sűrített víz, némi zöldséggel: mik az iskolai menzaebédek főzési hibái?
Menzákról kapott ebédmintákat elemeztünk, majd megfőztünk pár tipikus közétkeztetési alapételt otthon, hogy lássuk a konkrét bajokat.
Sok pénzből rendeztünk szakácsversenyt: a siker szép, de van-e gyakorlati haszna a Bocuse D'Ornak?
Megpróbáltuk megérteni, miről szól a fényűző Bocuse D'Or, és mi a jelentősége.
Hogyan lehet egy iskolai menza igazán jó? Lehet egyáltalán?
A válasz mindenképpen igen. Csak pénz kell hozzá, jó nyersanyagok, meg az, hogy bevonják a gyerekeket az ételek alakításába. Egy ingyenes és egy fizetős iskola jó hírű menzáit néztük meg közelről az...
Második lett Magyarország a Bocuse D’Or szakácsverseny európai döntőjén
A magyar csapat a Budapesten megrendezett döntőn Dánia mögött és Norvégia előtt végzett „Magyar Tavasz” és „Őz Budapest” tányérjaikkal.
Kövess minket Facebookon is!