Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával

2024. augusztus 15. – 11:32

Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember elsején a Dürer kertben megrendezett Telex szülinapi bulin személyesen is látni lehet, milyen az, amikor nem csak beszélgetünk a főzésről, az ízekről, meg az ételekről, ahogyan a podcastben tettük és tesszük majd, hanem csináljuk is.

Mindketten kilépünk a komfortzónánkból, én azért, mert húsz adagnál többet nem szoktam egyszerre főzni, Keve Marcinak pedig ázsiai helyett a magyar konyha alapeszközével és legfontosabb fogásaiból kell a legtöbbet kihoznia.

Két bogrács alatt fogunk tűzet gyújtani. Mivel szeptember eleje még a legszebb lecsószezonok időszaka lesz, egy hagyományos lecsót fogunk készíteni az egyikben. Hogy le fogjuk-e égetni és húzni egyenként az összes paprika héját, ahogy a topséfek csinálják, vagy teszünk-e bele mazsolát és mandulát, ahogyan Váncsa István szokta a buddhista ürességlecsójánál, az maradjon egyelőre rejtély, főleg, mert még mi sem tudjuk. Abban szinte biztos vagyok, hogy nem fogunk megegyezni benne, hogyan készüljön, szóval paprikacsumák repkedésére és lehet számítani.

A másik lábosban egy megosztóbb étel rotyog majd, amit úgy fogunk elkészíteni, hogy azok számára is kapudroggá váljon, akik eddig ódzkodtak a belsőségektől és végtagoktól. Csülkös pacalt tervezünk, amivel még én is csak barátkozom, de bízom benne, hogy a profi szakács közreműködésével még egy olyan fokozattal lép magasabb gasztronómiai szintre, hogy nem győzik majd a szaftba mártogatni a kenyerüket.

Két kavarás és tunkolás között lehet velünk beszélgetni, sőt, aki még nem szerezte be az első Telex szakácskönyvet, az Elfelejtett magyar konyhát, az megteheti helyben, és dedikáltathatja is.

Szeptember 1-én, vasárnap délután kettőtől a Dürer Kertben minden az idén 4 éves Telexről és olvasóinkról fog szólni. The Qualitons, Makrohang, Sierra Delta, TGM-könyvbemutató, élő Napirajz, filmvetítések, beszélgetések, workshopok, játékok, kocsmakvíz, gyerekprogramok, kiállítás és aukció, meglepetések.

A rendezvény Facebook-eseménye itt található, a belépés ingyenes, de a helyszínen támogatói karszalag vehető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!