RSS
A vitatott adalékanyag, amivel kapcsolatban sok tévhit él a köztudatban, pedig mértékkel alkalmazva valóban fokozhatja az ízeket anélkül, hogy kárt okozna.
Menő vagy ciki gyorsételt enni, menő vagy ciki ítélkezni a másik felett az alapján, mit eszik? Hogyan lett a hamburgerből kultusz majd az egészségtelenség szimbóluma, végül pedig csúcsgasztronómiai...
A konzervek, készételek és -italok mind ugyanolyan ízűek, míg a természetes alapanyagok állandóan változnak, hogyan lehet ez, és milyen hatással van ez az életünkre?
Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...
Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?
Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?
Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.