Szegény országnak nincsenek híres sajtjai
Miért az olcsó trappista még mindig a legnépszerűbb hazai sajtféle, miért olyan bonyolult és drága művelet a sajtkészítés, miként teszi minden hely levegője egyedivé saját sajtjait? Hogyan lesz...
A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni
2024-ben a zöldséges Ízfokozó adás volt a kedvencünk, amelynek felvétele közben lelkes nyulakként rágtuk a nyers paszternákot. Most elmeséljük, miért is volt nekünk ez olyan fontos.
Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?
Gasztroműsorunk személyes hangvételű karácsonyi különkiadása. Szabad-e elhagyni a halászlevet és hogyan lehet tömény zsír és cukor nélkül, ügyes trükkökkel megúszni a karácsonyi főzést?
A tökéletes éttermi élmény nem az ételen múlik
Adhatnak tökéletes fogásokat egy étteremben, ha nem érezzük jól magunkat és nem kapunk épp olyan vendéglátást, amire szükségünk van és vágyunk, mit sem ér. Erről beszélgetünk az Ízfokozóban Beck...
A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral
Hová tűnt a Rákóczi túrósból a barack és a túró? Gasztroműsorunk, az Ízfokozó legújabb adásában arról beszélgetünk az egyik legmenőbb hazai cukrászséffel, hová tűnt hagyományos sütijeinkből az anyag...
Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!
Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.
Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.
Kenyér helyett nyers lisztet eszünk
Az Ízfokozóban Mester Miklóssal, az első élesztőmentes kovászos kenyérüzem alapítójával beszélünk át minden tévhitet és félreértést arról, milyen és milyennek kellene lennie a kenyérnek.
A legrosszabb magyar szakácskönyv
Hogyan okozhatott egyetlen szakácskönyv helyrehozhatatlan károkat a hazai gasztronómiában? A Venesz-receptek logikátlan, főzhetetlen mexikói gulyásai és száraz libamájai.
Vomberg Frigyes: Ne ordítsak, mikor tönkretesz, neki se lesz semmije, és a vendég sem tér vissza?
A legújabb Ízfokozóban a tévés főzőműsorok zsűrijéből is ismert Vomberg Frigyessel beszélgettünk a hazai vendégek rossz ízléséről, a szakácsképzés kudarcairól és arról, milyen hatással van mindez a...
Kövess minket Facebookon is!