A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral
2024. november 23. – 10:01
A Telex gasztronómiai műsorának, az Ízfokozónak legújabb epizódjában Keve Marcival desszertekről és süteményekről kérdeztük az egyik legmenőbb cukrászséfet, Ötvös Zsuzsannát, aki több süteményeskönyv szerzője. Az adásban nem csak olcsó átlagcukrászdai mignonokat hasonlítunk össze top desszertekkel, de beszélgetünk a következő témákról is.
- hogyan segíti egy cukrász munkáját a bölcsész múlt?
- lehet-e szabadon alkotni a cukrászatban is, vagy a desszertek mérnökként működnek?
- miért olyan nehéz jó süteményreceptet írni úgy, hogy mindenkinek mindig működjön?
- miért ad sokat az étteremben az azonnali visszajelzés?
- mi a különbség egy cukrászdai pultban lévő sütemény és egy éttermi desszert között?
- hogyan ad óriási szabadságot a cukrásznak a tányérdesszert műfaja?
- hogyan lehet közelebb hozni a ma emberéhez a téli fagyit és a puncskockát?