Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?

2024. december 24. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Halászlé, töltött káposzta, rántott ponty és göngyölt minden, meg persze bejgli: van-e élet a hagyományos karácsonyi ételeken túl? Erről beszélgetünk a Telex gasztroműsorának, az Ízfokozónak idei utolsó adásában.

A legnépszerűbb magyar ételek toplistája mentén vesszük át egészen szubjektív nézőpontból a hazai menüket halászlétől mézes krémesig. Miközben arról beszélgetünk, melyiket miért szeretjük vagy utáljuk, azt is elmondjuk, melyik ételt hogyan készítenénk a saját konyhánkban szívünk szerint.

  • Miért göngyölünk baconbe minden pulykát és milyen megoldások léteznek ehelyett?
  • Hogyan lehet megvédeni a sült húsokat a kiszáradástól?
  • Töltsünk-e pulykát a gesztenyepürébe?
  • Hogyan kellene bánni a zsírosabb halakkal?
  • Zsír, zsír, cukor, cukor, kajakóma, miért?
  • Mit tegyünk a zöldségekkel ahelyett, hogy nyakon öntjük őket rengeteg majonézzel?
  • Lehet-e svéd húsgolyót és angol pudingot enni karácsonyi ebédre?
  • Mi az a virslipolip?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!