Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?
2024. december 24. – 14:34
Halászlé, töltött káposzta, rántott ponty és göngyölt minden, meg persze bejgli: van-e élet a hagyományos karácsonyi ételeken túl? Erről beszélgetünk a Telex gasztroműsorának, az Ízfokozónak idei utolsó adásában.
A legnépszerűbb magyar ételek toplistája mentén vesszük át egészen szubjektív nézőpontból a hazai menüket halászlétől mézes krémesig. Miközben arról beszélgetünk, melyiket miért szeretjük vagy utáljuk, azt is elmondjuk, melyik ételt hogyan készítenénk a saját konyhánkban szívünk szerint.
- Miért göngyölünk baconbe minden pulykát és milyen megoldások léteznek ehelyett?
- Hogyan lehet megvédeni a sült húsokat a kiszáradástól?
- Töltsünk-e pulykát a gesztenyepürébe?
- Hogyan kellene bánni a zsírosabb halakkal?
- Zsír, zsír, cukor, cukor, kajakóma, miért?
- Mit tegyünk a zöldségekkel ahelyett, hogy nyakon öntjük őket rengeteg majonézzel?
- Lehet-e svéd húsgolyót és angol pudingot enni karácsonyi ebédre?
- Mi az a virslipolip?