Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti

2024. szeptember 13. – 10:46

Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
Kép: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nemsokára folytatódik a Telex gasztronómia rovatának podcastja, az Ízfokozó, amelyben az első évadtól némiképp eltérően, de ugyanolyan mélységekben és szenvedéllyel fogunk gasztroelméletről, történetről, élelmiszeriparról, ízekről és állagokról beszélgetni hétköznapi és vendéglátós szemszögből. A műsorvezető társam változatlanul Keve Márton, szakács lesz, két dolog viszont változik.

Egyrészt már láthatóak is leszünk, nem csak hallhatóak, másrészt ezt kihasználva amikor csak lehet, meg is mutatjuk azokat az ételeket, alapanyagokat, amikről beszélgetünk.

A második résztől vendégeink is lesznek. Olyan szakértőket, vendéglátósokat, cukrászokat, pékeket, agrármérnököket, szakácsokat hívunk meg, akik mind azon dolgoznak, hogy a saját területükön igazi változást hozzanak létre. Jobb kenyeret, süteményeket, ételeket, zöldséget vagy éppen egy magasabb minőségű vendéglátást szeretnének létrehozni. Nem csak azt mesélik el, mik a munkáik legnagyobb kihívásai, de segítenek egy-egy témát, gasztronómiai, vendéglátóipari vagy élelmiszeripari kérdést velünk együtt körbejárni, megérteni annak problémáit és megmutatni a jobb alternatívákat vagy kiutakat.

Lesz szó

  • a ramenről a budapesti ramenforradalom kapcsán;
  • a brit gasztronómiáról, vendéglátásról és annak hatásairól;
  • a kenyérről és a hazai kenyérhelyzet szakadékairól, a zöldségekről, szezonalitásról és termelőkről;
  • a magyar cukrászat jelenéről;
  • arról, hogy milyen a jó éttermi szerviz és kiszolgálás;
  • a mai magyar konyháról;
  • és még sok minden másról.

Az első adás szombaton, szeptember 14-én kerül ki a Telexre, a Telex Podcast Youtube-csatornára és a többi, megszokott felületre, ahol hallgatható, de látható is lesz.

Akinek még új ez az egész, pörgesse végig az első évadot, amelyben gasztroelméleti témákat elemeztünk, beszélgettünk umamiról, élelmiszeriparról és gyorsételekről, fúzióról, a szakácsélet nehézségeiről, nátrium-glutamátról és arról, hogyan kell értelmezni egy étlapot:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!