Mondj egy jó éttermet!
2023. május 30. – 17:03
Egyszerű kérdésnek tűnik, mégis szörnyen nehéz rá válaszolni, ha tanácsot kérnek tőlünk, hogyan válasszanak éttermet. A döntéshez három lépést vissza kell lépni önmagunk felé, és még akkor sem lesz egyszerű. A legfrissebb gasztropodcastban a hazai étteremválasztékról és az étteremválasztáshoz kapcsolódó önismereti kérdésekről beszélgetünk.
Csárda, kockás terítős étterem, pho levesező, bisztró – melyiket válasszuk, ha randizunk és hová menjünk, ha a nagycsaláddal indulunk ballagási ünnepségre?
Az Ízfokozó eheti adásában az étteremválasztás nehézségeiről beszélgetünk, és arról, miért olyan fontos pár dolgot eldönteni indulás előtt. Ennek kapcsán végigvesszük, hányféle hely közül válogathatunk itthon, és miért fontos, hogy az ízlésünket, hangulatunkat és az adott élethelyzetet az étteremhez igazítsuk.
Szó lesz még az adásban a következőkről:
- első kisvendéglős étteremélményeink a bugaci húsgombóclevestől a krokettig
- mikor megyünk csak a helyszín miatt egy étterembe akkor is, ha az étel nem jó
- milyen igényeket elégít ki az olyan hely ahol annyit eszel, amennyit akarsz?
- mire következtethetünk a „bisztró” kifejezésből
- jó minőségű büfék, menzák és ebédmenük hiánya
- miért nincs jó fasírtos szendvics és melegszendvics?
- milyen találmány az ananászos gyros?
Az előző Ízfokozók tartalmából:
- Mit jelent az, hogy finom?
- Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?
- Hogyan lesz egy receptből megfőzhető étel?
- A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké
- Az élelmiszeripar nem a nagymamánk, aki sütögeti a rántott húst
- A junkfood felemelkedése és bukása: miért bélyegzünk meg ételeket?
- Méreg vagy varázsszer a nátrium-glutamát?
Az Ízfokozó, a Telex gasztropodcastja keddenként jelentkezik. Ez a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast nevű új YouTube-, Spotify-, Apple- és Google Podcast-csatornáinkra kerül fel délután 5-kor. A podcast indulásával egyszerre pedig elindul a Telex Gasztro Facebook- és Insta-oldala is.