Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?

2023. április 11. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Indul az Ízfokozó, a gasztronómia rovat podcastja, amelyben gasztroelméletről, történetről, élelmiszeriparról, ízekről és állagokról fogunk beszélgetni hétköznapi és vendéglátós szemszögből. Első adásunk arról szól, milyen körülmények befolyásolják azt, ha egy étel végeredményben ízlik nekünk.

A podcast műfaja remek formát ad azoknak a kérdéseknek, amikről órákon át lehet beszélgetni úgy, hogy újabb és újabb szempontok, kapuk és gondolatok nyílnak meg közben.

Így beszélgetünk az Ízfokozó első évadában Keve Marci szakáccsal, aki nem csak gyakorlatban főz évek óta külföldön és itthon, de legalább annyit gondolkozik, töpreng az ízek, állagok és étkezési élmények elméletén is, mint én.

Mi az a nagymama effekt? Miért lehet imádni egy odaégett palacsinta szélét ugyanúgy, mint egy összetett ízprofillal rendelkező csúcséttermi fogást? Miért esznek az ázsiaiak porcos, rágós állagú ételeket, vagy miért fontos a nyelv és a gasztronómia viszonya? Mi az az umami és mi maga a boldogság?

Az Ízfokozó, a Telex gasztropodcastja keddenként jelentkezik. Ez a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast nevű új YouTube-, Spotify-, Apple- és Google Podcast csatornáinkra kerül fel délután 5-kor. A podcast indulásával egyszerre pedig elindul a Telex Gasztro Facebook- és Insta-oldala is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!