Kell-e csokoládé a Túró Rudira?
2022. szeptember 14. – 21:19
–
Ács Bori
A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.
A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült
A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.
A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk
2022. szeptember 9. – 21:00
–
Ács Bori
A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...
Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?
2022. szeptember 7. – 05:02
–
Ács Bori
Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?
Ki éli túl a válságot, és ki zár be?
2022. szeptember 5. – 07:00
–
Ács Bori
A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...
A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni
2022. szeptember 4. – 12:17
–
Ács Bori
A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...
Hatvanöt évig állt nyitva, most az áremelkedések miatt bezár a Budapest Cukrászda
2022. augusztus 31. – 09:01
–
Munk Veronika
Családi vállalkozás volt, a harmadik generáció üzemeltette, most lett végük az áremelkedés és rezsinövekedés miatt.
Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?
2022. augusztus 28. – 14:11
–
Ács Bori
Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....
Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason
2022. augusztus 25. – 04:58
–
Ács Bori
Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
2022. augusztus 20. – 17:41
–
Ács Bori
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...