Szeptember helyett csak év végén nyithat a Gerendai-féle Kádár Étkezde

2024. szeptember 25. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

A reméltnél több akadállyal szembesült, ezért a tervekhez képest csúszik a Kádár Étkezde újranyitása, tájékoztatta a Világgazdaságot az új tulajdonos, Gerendai Károly. A vállalkozó korábban szeptemberre ígérte a kezdést, reális esélyt viszont már csak egy év végi nyitásra lát.

A legendás pesti kifőzde a Covid idején zárt be, utána már nem is nyitott ki. A Klauzál téri vendéglátóhelyre az évtizedek alatt olyan híres magyar művészek jártak rendszeresen, mint Kabos Gyula, Honthy Hanna vagy Gobbi Hilda, de Sylvester Stallone is megfordult ott. Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál egyik alapítója, a Costes éttermek tulajdonosa nyár elején vásárolta meg a helyet, egyszerre az ingatlant és a brandet.

A lap azt írja, az első számú akadályt Gerendaiék már megoldották, ehhez meg kellett vásárolni az étkezdével szomszédos lakást, ahol a mai előírásoknak megfelelő konyhát és kiszolgálóegységeket lehet kialakítani. Ehhez pedig új engedélyekre volt szükség, ezeket megakapták, most a pecsétekre várnak. Az újranyitás időpontja az engedélyköteles munkálatok kezdésén múlik, onnan számítva körülbelül két hónap múlva nyithatnak.

Gerendai Károly ígérete szerint az étterem eredeti hangulatában és ízeivel, valamint a korabelihez hasonlóan jó ár-érték arányú kínálattal tér vissza: a Kádár 48 székes vendégtere nem változik, ugyanúgy kockás abroszok és a törzsvendégek fotóival borított falak lesznek. Az étlapon újra megtalálható majd a híres Kádár-féle sólet és a meggy vagy sóskamártásos marhahús is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!