Gerendai Károly vette meg és nyitja újra a Kádár Étkezdét

2024. június 5. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Gerendai Károly, Sziget Fesztivál egyik alapítója vásárolta meg, és nyitja újra a Kádár étkezdét – írja az Index.

Az ikonikus pesti kifőzde a Covid idején zárt be, és utána már nem nyitott ki. Az évek alatt több híres magyar művész járt rendszeresen a Kádárba ebédelni, például Kabos Gyula, Honthy Hanna, Gobbi Hilda, de olyan külföldi sztárok is megfordultak egy ebédre, mint például Sylvester Stallone.

A lap szerint Gerendai az épületét és a márkát is megvásárolta, és némi felújítás után szeretné újra megnyitni az étkezdét. Gerendai elmondása szerint egy napon belül döntött arról, hogy megveszi az éttermet, mert szerinte „a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni”.

Bár Gerendai két másik étterme már Michelin-csillagot is kapott, a Kádárt nem akarja fine dining felé mozdítani, inkább korábbi koncepciót folytatva működnének. „A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni” – mondta a vállalkozó.

A kifőzde korábbi berendezése és étlapja is marad, valamint Takács Lajos séf is a régi receptúrákat fogja használni. Az is tervben van, hogy a régi felszolgálók közül is felvesznek embereket. Változtatnak viszont a nyitvatartáson: már nem csak ebédidőben fog üzemelni az étkezde, hanem kipróbálják a vacsoráztatást is.

A nyitást korábbra tervezték, de vannak bizonyos átalakítások (például a megváltozott Nébih-előírások miatt), ami miatt a konyhai felújítás csak nemrég kezdődött meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!