Felkerült a bagett az UNESCO szellemi világörökségi listájára
2022. november 30. – 15:26
–
Vincze Barbara
A kenyérféle kézműves készítésének módját és fogyasztásának kultúráját vették fel a világörökségi listára, nem magát a bagettet.
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
2022. november 27. – 19:19
–
Ács Bori
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Tej, kávé és tea egyben a foci-vb egyszerre kihagyható és kihagyhatatlan itala
2022. november 25. – 04:59
–
Fehér János
Katarban a mindennapok része a karak nevű ital, amelynek ízvilága nem biztos, hogy mindenkinek bejön, és biztosan nem sörpótlék. Hamburger és hot dog mellett az arabok burekját is megkóstoltuk...
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
2022. november 24. – 05:04
–
Ács Bori
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.
Megéri joghurtot készíteni otthon, csak két alapanyag kell hozzá
2022. november 20. – 17:03
–
Ács Bori
Tej, joghurt, meg egy éjszakányi pihenés meleg helyen. Alapélelmiszereket készítünk otthon, mert így olcsóbb és jobb!
A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni
2022. november 19. – 13:14
–
Ács Bori
Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.
Elronthatatlan receptek a Telexen, kezdőknek: így süss rántottát!
2022. november 15. – 19:12
–
Ács Bori
Indul a Telex főzőiskolája: világosan, egyszerűen leírt receptek, trükkök, technikák, amelyekkel tényleg bárki boldogul: a rántottától a paprikás csirkéig. Hogy kell feltörni egy tojást? Mit jelent...
25-nél is többféleképpen szeretjük az ársapkás krumplit
2022. november 12. – 16:33
–
Ács Bori
Kevés változatosabb alapanyag van a burgonyánál, összeszedtük kedvenc receptjeinket a gombóctól a sült krumplin át a tortilláig.
Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
2022. november 8. – 18:57
–
Ács Bori
Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...
Madeleine: így készül a sütemény, amitől utazhatunk az időben
2022. november 6. – 16:35
–
Ács Bori
Felidézhet egy falat piskóta már elfelejtett emlékeket? Igen, ráadásul világhírű filozófiai regényfolyamot is elindíthat, amelyről aztán pszichológiai jelenséget neveznek el, hogy végül mi megsüssük...