Így készül kézzel a dubaji csokis, a fügés-diós és a tojáslikőrös szaloncukor Balatongyörökön

2024. december 7. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva


Hiába a dubaji csokis, fügés-diós vagy más különleges töltelékek, az igazi szaloncukor titka az, hogy hogyan bánunk a csokoládéval – mondja Vadócz Jenő, aki fiatal kora ellenére már a magyar szaloncukor-készítők mesterének számít. Egyik kreációja az Év szaloncukra díjat is elnyerte 2023-ban. Jenő a balatongyöröki műhelyében eredetileg azért kezdett szaloncukrot készíteni, hogy télen is legyen forgalma.

Az ötlet bevált: az idén már több mint 800 kilogrammot tudott eladni az ünnepi édességből. A DW Magyar stábjának megmutatta, melyek most a legkeresettebb ízvariációk, és hogy milyen hatással volt az infláció a szaloncukor előállítási költségeire. És hogy mitől lett a dubaji csoki ennyire népszerű? Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!