Magyar Péter mond beszédet a Széna téren

ÉLŐ

2024. október 23. – 09:12

frissítve

Magyar Péter mond beszédet a Széna téren
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Cikkünk folyamatosan frissül!

  • Szerdán délután Magyar Péter megemlékezésére megtelt a Bem József tér, ahol Pongrátz Gergely 1956-os harcos unokaöccse is felszólalt. Onnan a Széna térre vonult át a tömeg, ahol hamarosan beszédet mond a Tisza Párt elnöke.
  • A Mi Hazánk Mozgalom a hegyvidéki Turul-szobornál tüntet. Ágyúlövés volt, és egy ölyv is megjelent a téren.
  • Orbán Viktor három év után újra Budapesten, a Millenáris Parkban ünnepelte 1956 évfordulóját. Azzal vádolta az Európai Uniót, hogy bábkormányt akarnak az ország élére állítani, aminek a vezetésére meg is van a kiszemeltjük. Magyar Péter nevét egyszer se mondta ki, de „Manfred Weber kutyájaként”, igazi „aláíró fajtaként” jellemezte.
  • A miniszterelnök beszéde után kivezettek egy férfit, mert megpróbálta megzavarni a rendezvényt. A rendőrök egy tapétavágó kést is találtak nála.
  • Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy Orbán áruló, aki középen áll a gyilkos és az áldozat küzdelmében.

A Bem rakpart teljesen megtelt emberekkel a tér közelében, az úttesten is egyre szorosabban állnak, pedig innen nem is látható a téren felállított színpad, illetve itt hangosítás sincs.

Magyar Péter három óra után nem sokkal a felállított színpadra lépett, arra kérte a rendőrséget, hogy állítsák le a villamosközlekedést a Bem téren. A Tisza Párt elnöke ezután Márai Sándor Mennyből az angyal című versét szavalta el.

Fotó: Bődey János és Melegh Noémi Napsugár / Telex Fotó: Bődey János és Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Bődey János és Melegh Noémi Napsugár / Telex

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt küldött nekünk egy rakat képet arról, milyen cinikus vagy vicces alkotásokkal emlékeztek meg az 1956-os forradalomról. A revolúció egyik fő helyszínén, a VIII. kerületi Corvin közben a kormánypárt és holdudvara oroszbarát nyilatkozatokat tett politikusairól helyeztek ki álemléktáblákat. Az elsőn Orbán Balázs látható „Nyalonc Balu” becenévvel, aki ellentmondásos nyilatkozatokat tett a forradalommal kapcsolatban, amiért utóbb bocsánatot is kellett kérnie.

Akit politikai komisszárnak írnak le, és „aki 1956 októberében a Corvin-közben hősies és gyors fegyverletételével számos orosz szuverenitásharcos és békefenntartó életét mentette meg”. (Alá odaírták angolul, de cirill betűkkel, hogy „ugyanez oroszul”.) A tábla állítója a valószínűleg nem létező „Igazolt Magyar-Orosz Békeharcos Világszövetség”.

Egy másik, emellé kitett táblán Bayer Zsolt, Bencsik András, Békés Márton, Somkuti Bálint és Szijjártó Péter neve is szerepel hasonló indoklással.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Azt is megtudtuk a párt emailjéből, hogy nemcsak Budaörsön festettek az útra, kátyúk köré lyukas zászlót, hanem Székesfehérváron, Kecskeméten, Győrben és Budapest XV. kerületében, Érden pedig egy hajdani korlát lyukas betonpillérei köré mázoltak nemzeti színeket. Íme a kecskeméti alkotás a megadást jelképező fehér zászlóval, valamint az 1956-tal kapcsolatos mondatai miatt Orbán Balázs-stílusú álbankjeggyel.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A Mi Hazánk kezdeményezésére tizenhét hazafias szervezet demonstrál a XII. kerületi Turul-szobor védelmében.

A Mi Hazánk Turul térré nevezné át az Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán lévő területet, ahol a szobor áll. Egy lyukas magyar zászlót tettek ki az emlékműre.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Háromszor posztolt a Facebookon Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az 1956-os nemzeti ünnep alkalmából, szerdán, első posztjában egy Tamási Áron-idézettel emlékezett meg az október 23-i eseményekről, másik két posztjában pedig a miniszterelnök beszédéhez kapcsolódott.

Ezeken kívül egy sztorit is kitett a Millenárison zajló rendezvényről kora délután. Külön posztban ismételte meg a miniszterelnök szavait: „nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot”.

A miniszterelnök politikai igazgatója szeptemberben beszélt a Mandinernek, hogy '56-ból tanulva mi nem szálltunk volna úgy szembe az oroszokkal, mint ahogy azt tették az ukránok. Orbán Balázs úgy fogalmazott, hogy mi „pont ‘56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség”.

Magyar Péter és a tiszások úgy vonulhatnak ma a Bem térről a Széna térre, hogy több közvélemény-kutatás szerint is mindössze pár százalékra van a támogatottságuk a Fideszétől.

A Tisza Párt pár nappal Orbán Balázs mondatai után ráadásul jelképének választotta '56 legismertebb szimbólumát, a lyukas zászlót, pedig az ilyen nemzeti szimbólumokat eddig kisajátították a kormánypártok.

A 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között nem közlekedik rendezvény miatt. Pótlóbusz jár a Nyugati pályaudvar és a Margit híd, budai hídfő között – írja oldalán a BKK. A Margit körút Bem József utca és Széll Kálmán tér közötti szakaszát az autósforgalom elől is lezárták.

A délutáni események érintik a 17-es villamos közlekedését is, ami a Széll Kálmán tér és a Szent Lukács Gyógyfürdő között nem közlekedik. További forgalmi változásokról a BKK felületén olvashatnak.

A XII. kerületi Gesztenyés-kertben tartotta 1956-os megemlékezését Kovács Gergely polgármester. Kovács viccelődéstől mentes beszédet tartott, amiben a kerületi ötvenhatos hősökről is megemlékezett, majd közölte: „Ki számít lokálpatriótának? Úgy gondolom, hogy mindenki, aki helyben akar változást.” A cserkészek jelenlétében lezajlott koszorúzáson Kovács korábbi fideszes választási ellenfele, Fonti Krisztina, valamint a momentumos Hajnal Miklós is ott volt.

A Hvg.hu-nak sikerült a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével is beszélnie. A vitatott, Lázár János építési-közlekedési miniszter által műemléki védettséggel ellátni tervezett Turul-szoborról ezt mondta: „Egy Facebook-posztot elég nehéz jogi útra terelni, meg kell várni, hogy ez most milyen fajta védelem: ha ideiglenes védelem, akkor ezt közigazgatási bíróságon lehet megtámadni, ha pedig rendeletet alkotott, akkor az Alkotmánybíróságon.” A műemléki védelemről és a szoborról érdemes elolvasnia tegnapi cikkünket.

A szoborral kapcsolatban ki fogják kérni a kerületi lakosok véleményét is, ezt az újonnan alakuló részvételi iroda fogja végrehajtani. A radikális szervezetek által a Turul-szoborhoz meghirdetett október 23-i seregszemléről azt mondta: „Nem tudom, mit tudnak abban élvezni, hogy embereknek szomorúságot és fájdalmat okoznak, mert sokaknak vannak olyan emlékeik ebből a korból, ami miatt ez nekik elég fájó. De ha ilyen sokan vannak, hátha elviszik a turult Ásotthalomra.”

Sulyok Tamás köztársasági elnök szerda kora délutánig nem jelent meg nyilvános eseményen. Nem volt ott a Kossuth téren tartott katonai tiszteletadáson sem, amin a korábbi köztársasági elnökök általában részt vettek. Sulyok Facebook-oldalán is csak egy Márai-idézettel, illetve egy lyukas zászlós képpel emlékezett meg október 23-ról.

Bár Magyar Péterék hivatalos eseményének kezdetéig még bő fél óra van, több százan már gyülekeznek a Bem téren. A Duna-parton és a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete előtt is állnak emberek, de a teret még nem zárták le. Nem járható a Bem tér autóval a Margit híd irányából. A környéket érdemes elkerülni, ha valaki nem a Tisza rendezvényére tart.

A téren Molnár Dániel, a Tisza Párt korábbi EP-jelöltje arról beszélt kollégánknak, hogy a fő eseményük a Széna téren lesz, Magyar Péter ott beszél majd, de elképzelhető, hogy a Bem-szobornál is mond néhány mondatot.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

Délután 3-kor kezdődik a Tisza Párt megemlékezése a II. kerületi Széna téren, fél órával a rendezvény előtt kiégett autókkal és „Ruszkik haza” feliratú bódéval idézték fel az '56-os eseményeket:

„Egy új, 21. századi love story, a brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem” – mondta október 23-i beszédében Orbán Viktor Magyar Péter és Manfred Weber (Európai Néppárt) találkozójáról.

A miniszterelnök szokatlanul hosszan foglalkozott a Tisza Párt elnökével, még ha nem is mondta ki a nevét.

A magyar nemzet 1956-ban kettős támadás ellen kelt fel: egyrészt a szovjet birodalom megszállásával szemben, másrészt a marxista ideológia ránk kényszerítésével szemben – mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes szerdán Albertirsán az MTI beszámolója szerint.

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy a nemzet életében ugyanúgy megvannak az ünnepek, mint a családok vagy az egyház életében: olyan kitüntetett napok, amikor a nemzet történetének nagy eseményeire emlékezünk. Az ünnepeken hitet és erőt meríthetünk a nemzet nagyjainak és a nemzet heroikus küzdelmeinek példájából, és levonhatjuk a tanulságokat a történelmünkből. „A történelmi tanulságok útjelző táblák, amikor a nemzet útkereszteződéshez, sorsfordító eseményhez érkezik” – tette hozzá a KDNP elnöke.

Bár a Tisza Párt megemlékezése a Bem téren kezdődik, a rendezvény fő helyszínét a Margit körúton, a Mammut I. és II. környékén alakították ki. Felállítottak egy színpadot, ami fölött két állvány között egy '56-os, lyukas zászlót feszítettek ki.

Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

A környéken több '56-os installációt, többek között kiégett autókat is látni. A színpad előtti részt kordonnal zárták körbe, és még zajlanak az előkészületek.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, újdonsült XII. kerületi polgármester tette ki Facebook-oldalára azt a négy fotót, ami az esti Budaörsön készült. A képek egy úttestre festett magyar zászlót mutatnak, ami a Szabadság út szervizútjára festettek fel

egy kátyú köré.

Ezáltal rekonstruálták az 1956-os, lyukas magyar zászlót is. Kovács nem kommentálta a történteket, amit azért árnyal, hogy láthatóan egy építkezés zajlik az út mellett, valószínűleg a teherforgalom gányolta szét a burkolatot.

Kovács egyébként már polgármesteri minőségében megemlékezett a forradalomról a Gesztenyés kertben, az önkormányzat a déli órákban tartotta meg eseményét.

„Tisztelet a hősöknek, akik harcoltak a magyar nép és Magyarország szuverenitásáért!” – a Szuverenitásvédelmi Hivatal sem feledkezett meg 1956-ról.

A hivatalhoz tartozó Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet főnöke egyébként Horváth József volt III/III-as titkosszolga, biztonságpolitikai kutatója, Somkuti Bálint pedig pár hete a Nyugatot kritizálva arról beszélt egy podcastban, hogy „milyen jó, hogy '56-ban nem segítettek bennünket, mert lehet, hogy mi is úgy jártunk volna, mint az ukránok”.

A város önkormányzatának október 23-i megemlékezése a szokásos módon kora délelőtt az 56-os szobrok, emlékművek és emléktáblák megkoszorúzásával kezdődött. A baloldali és liberális városi politikusok most is közösen vettek részt az önkormányzat által rendezett központi díszünnepségen, ennek első része a városháza előtti zászlófelvonás volt. Ezután a résztvevők a Széchenyi térről átsétáltak a pár percre lévő Rákóczi térre. A Nagy Imre 1956-os mártír miniszterelnök szobra mellett tartott ünnepségen a Szeged Városi Kórusegyesület egyesített kórusa és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar is fellépett.

Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője, Szabó Sándor ünnepi beszédében felidézte 1956 főbb eseményeit, a városban történteket. A szegediek közül sokan büszkék arra, hogy a városból indult el az '56-os forradalom, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Egyesületek Szövetsége, a MEFESZ fogalmazta meg elsőként a követeléseket.

Szabó úgy véli, hogy a 14 éve hatalmon lévők '56 örököseinek mondják magukat, de kiüresítették a parlamenti demokráciát, ellehetetlenítették az önkormányzatokat, támadják a szabad sajtót és a civil szervezeteket, és Szabó szerint az EU legkorruptabb országává züllesztették Magyarországot. Arra is emlékeztetett, hogy a kormány tavaly hallgatott, amikor az oroszok fasiszta csőcseléknek nevezték az 1956-os forradalom résztvevőit.

Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője – Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex
Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője – Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex

Szabó Sándor beszéde után a Szegedi Nemzeti Színház művészei adtak elő ünnepi műsort. Végül a pártok és társadalmi szervezetek képviselői megkoszorúzták Nagy Imre szobrát. Mint az a szegedi nemzeti ünnepeken „hagyomány”, az önkormányzati megemlékezésen most sem jelentek meg a Fidesz szegedi politikusai, ők napok óta hívták a követőiket a Facebookon, hogy október 23-án a fővárosi ünnepségre menjenek: „legyünk minél többen” – idézték Orbán Viktor felhívását. A szegedi jobboldalnál évek óta az a szokás, hogy rendeznek korábban egy saját helyi ünnepséget, ami most október 16-án volt a felkelést elindító MEFESZ, az egyetemi forradalmárok emlékére, október 23-ra pedig többen is elutaznak a kormányzat, illetve a Fidesz megemlékezésére, erről Mihálffy Béla Szeged Fidesz–KDNP-s parlamenti képviselője most is kitett egy képet a Facebook-oldalára.

Az 1956-os magyarországi hősök öröksége emlékeztessen arra, hogy a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemnek öröknek kell maradnia, ahogy az Európai Parlament sem hagyja magára azokat, akik a demokráciáért lépnek fel – jelentette ki Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke az október 23-i EP-ülésen Strasbourgban az MTI beszámolója szerint.

„Emlékezzünk azokra a bátor nőkre és férfiakra, akik kiálltak a demokrácia mellett, akik feláldozták életüket a szabadságért”

– fogalmazott Roberta Metsola a napirend előtti felszólalásában, és tisztelettel adózott mindazok rendkívüli bátorsága előtt, akik a szovjet agresszió áldozatai lettek.

Roberta Metsola az október 23-i EP-ülésen Strasbourgban – Fotó: Fred Marvaux / EP / EU
Roberta Metsola az október 23-i EP-ülésen Strasbourgban – Fotó: Fred Marvaux / EP / EU

A magyar '56-osok öröksége emlékeztessen arra, hogy a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemnek öröknek kell maradnia – tette hozzá az EP elnöke, és arról beszélt: az Európai Parlament nem hagyja magukra azokat, akik a demokráciáért lépnek fel.

Brüsszel bábkormányt akar ültetni a magyarok nyakába, és már vezetőjük is megvan hozzá, Orbán Viktor perceken keresztül beszélt Magyar Péterről az október 23-i beszédében a Millenáris Parkban.

A miniszterelnök egyszer sem mondta ki a Tisza Párt elnökének nevét, de félreérthetetlenül utalt rá. „Igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére” – jellemezte Magyar Pétert, aki Orbán szerint felajánlotta szolgálatait a brüsszeli birodalomnak.

„Az ellenzék új vezére ott ül az asztaluknál Manfred Weber mellett. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban ország-világ előtt” – fogalmazott Orbán, majd hozzátette: „Egy új, 21. századi love story, a brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem.” További részletek a cikkünkben.

„Üres beszéd ‘56 ünnepén az ’56-os hősöket eláruló, oroszbáb kormányfőtől. A legjobb lett volna, ha Orbán Viktor jól otthon marad” – reagált a Párbeszéd-Zöldek Facebookon a miniszerelnök beszédére.

Megpróbálta megzavarni egy férfi az állami megemlékezést a Millenárison, a rendőrök egy tapétavágó kést találtak nála, közölte a rendőrség a honlapján. Azt írják, hogy a férfi 11 óra 45 perc körül, nagyjából Orbán Viktor beszédének végén próbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kivezették a Millenárisról. A férfit a II. kerületi rendőrségre vitték, és rendzavarás szabálysértés miatt indítanak vele szemben eljárást.

A Blikk azt írja, verekedés is volt a Millenárison, egy férfi egy táblával közelített Orbán Viktor felé, a BRFK közleményében az áll, hogy a rendőrség erről nem tud.

„A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit.” Ezzel a felirattal akart molinót kihelyezni a Momentum pár aktivistája a Millenáris Parkban Orbán Viktor beszéde előtt. Nem jártak sikerrel, a biztonságiak megakadályozták, hogy kitegyék a molinót, és kivezették őket a helyszínről.

A Millenárisról távozóban áthajtott előttünk a Magyar Péterhez köthető politikai eseményekről ismert Ford Transit kisteherautó is.

A Ricsi nevű kisteherautó a Millenárison – Fotó: Zách Dániel / Telex
A Ricsi nevű kisteherautó a Millenárison – Fotó: Zách Dániel / Telex

Magyart nem láttuk, és a furgon gazdáját, Nagy Ervin színészt sem.

Fásy Ádám érkezik a Millenárisra, még Orbán beszéde előtt – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fásy Ádám érkezik a Millenárisra, még Orbán beszéde előtt – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter katonák és testőrök gyűrűjében Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter katonák és testőrök gyűrűjében Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a feleségével érkezett a Millenárisra Fidesz Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a feleségével érkezett a Millenárisra Fidesz Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Mindent megtettek a szervezők, hogy megtöltsék a Millenáris Parkot Orbán Viktor beszédére. Még buszoztattak is résztvevőket vidéki településekről. Nem sokkal a miniszterelnök beszéde után véget ért a program, és indulnak vissza a buszok.

Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

Puzsér Róbert publicista, megmondóember a Szélsőközép nevű kulturális közösség nevében demonstrált Orbán Viktor beszéde alatt, a Telexnek azt mondta, hogy identitásdemonstrációt tartanak a Millenáris bejáratánál, miután a biztonságiak nem engedték be őt a rendezvényre. Puzsér, azt mondta, Magyar Péterék rendezvényére is mennek. Azt is mondta, a Nyugathoz való tartozásunkért demonstrálnak, de miközben ezt mondta, többen beszóltak neki. A publicista Orbán Balázs nyilatkozatának értelmezéséről vitatkozott egy nővel.

Fotó: Zách Dániel / Telex Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex


„Árulókkal nem ünnepelünk, hanem küzdünk ellenük. Aki mentegeti a gyilkost, aki közepén áll az áldozat és a gyilkos küzdelmében, az a lyukas nemzeti lobogóból csak az csak az ürességet markolja” – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Városligetben, az Ötvenhatosok terén, az ellenzéki párt '56-os emlékműnél tartott megemlékezésén.

A DK elnöke a párt képviselőivel együtt koszorúzta meg az emlékművet, előtte pedig arról beszélt, hogy szerinte a nemzeti függetlenség ünnepét árulók próbálják meg ünnepelni, de szerinte valójában megpróbálják ellopni azt. „Magyarország megszűnt egységes politikai közösségnek lenni” – mondta Gyurcsány a Facebookra is feltöltött videó szerint.

Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

Egy másik házaspár szerint Oroszország a kereszténység utolsó védelmezője, Ukrajna pedig a háttérhatalom támogatásával kiprovokálta a háborút. Szerintük tárgyalni kell Oroszországgal a háború befejezéséhez, de arra nem adtak egyértelmű választ, hogy Ukrajnának le kell-e mondania területeinek egy részéről a rendezés érdekében. A férfi 11 éves volt 1956-ban, később árvízi védekezéssel foglalkozott. Szép emlékként idézte fel, amikor személyesen találkozott Orbánnal a gáton a 90-es évek végi áradáson, amikor a miniszterelnök személyesen tekintette meg a gátat.

Egy idősebb házaspár a Telexnek azt mondta, hogy Orbán minden beszédét élőben hallgatják meg október 23-án, a mostani is tetszett nekik, a nő szerint nem meglepő, hogy a miniszterelnök nem tért ki a politikai igazgatója korábbi nyilatkozatára, mert ez egy ünnepi beszéd volt. Arra viszont, hogy az ellenzék és Brüsszel is fontos téma volt, helyeslően reagáltak. Szerintük az a baj az ellenzékkel, hogy nem ismeri el, ami jó a kormány politikájában.

„A városi megemlékezés után utunk a helyi Fidesz székház előtt vezetett el” – írta Facebook-bejegyzésében a szegedi Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A párt tagjai a kormánypárt szegedi irodájára egy lyukas fehér zászlót helyeztek ki ottjártukkor. „Segítettünk nekik kifejezni az érzéseiket Orbán Balázs »örökbecsű„ szavai mentén«” – mondta a Szegedernek Tóth-Benedek Csanád, az MKKP szegedi önkormányzati képviselője Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatójának pár hete nagy port kavart kijelentéseire utalva. „Részt vettünk az MKKP országos megemlékezési programjában is, a városban több helyen lyukas zászlókkal díszítettük a kátyúkat” – jegyezte meg a politikus.

Brüsszelről, bábkormányról és Magyar Péterről beszélt október 23-án. Igaz, a Tisza Párt elnökének nevét egyszer sem mondta ki.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!