Az '56-os lyukas zászlót választotta jelképének a Tisza Párt

2024. október 1. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló – jelentette be Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

Magyar azt írta, hogy „a mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az 56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék, és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt »megcselekedték, amit megkövetelt a haza«”. A politikus szerint Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az Orbán Balázsok és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, a Dobó Istvánok, a Tóth Ilonák és a Lúdas Matyik hazája.

A Tisza Párt elnöke hozzátette, hogy tisztában vannak azzal, hogy ez a zászló a szabad Magyarország jelképe is. „Nem fogjuk kisajátítani, ahogy azt a Fidesz tette anno a nemzeti jelképeinkkel. Viszont azt sem fogjuk hagyni, hogy holmi politikai igazgatók meggyalázzák” – írta Magyar.

A politikus Orbán Balázs 1956-tal kapcsolatos, nagy botrányt kavart kijelentéseire utalt posztjában. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója súlyos kijelentéseket tett a Mandinernek, arról beszélt, hogy ők nem csinálnák azt, amit Zelenszkij ukrán elnök csinált két és fél éve, hiszen látszik, hogy „belevitte az országát egy védekező háborúba”. Azóta a miniszterelnök is elismerte, hogy Orbán Balázs hibát követett el, kijelentései miatt Kövér László házelnök is kritizálta, az igazgató pedig arról posztolt, hogy félreérthetően fogalmazott. Hétfőn munkába menet, a háza előtt csíptük el a politikai igazgatót, hogy mondja el: mire gondolt pontosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!