Megtelt a hegyvidéki Turul-szobor előtti tér a Mi Hazánk megemlékezésén

2024. október 23. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Megtelt a hegyvidéki Turul-szobor előtti tér délután háromkor a Mi Hazánk ‘56-os megemlékezésére. A szobor előtt a Böszörményi utat egy irányba lezárták, a Mi Hazánk turul- és 56-tematikus zenéket játszott a beszédek előtt. „A turul és ‘56 is a szabadság jelképe. ‘56 a szovjetek elleni harcé, a turul a szabad Magyarországé” – mondta Joó Tibor, a Mi Hazánk politikusa. Joó azt mondta, „kellett a változatosság”, illetve a Turul-szobor miatti politikai harc aktualitása miatt döntött úgy a párt, hogy áthelyezi a megemlékezését a Corvin közből ide.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Joó arról beszélt, hogy a magyarok mindig szabad nép voltak, ezt jelenti számukra a turul. A politikai harc szerinte felháborító, „nem lehet egy szent jelképet lebontani és berakni egy szoborparkba”.

Joó szerint most valamivel többen vannak, mint a többi ‘56-os megemlékezésen. Ő úgy látja, kijönnek most fideszesek is, olyanok, akik bizonytalan szavazói a kormánypártnak. Mire befejezi a mondatot, Mi Hazánk-szimpatizánsok sétálnak végig az úton, azt kiabálva, hogy „Ria-ria-Hungária”. A szervezők közben elmondják azt is, hogy hamarosan a szobor előtti villamossíneket is le fogják zárni, hogy oda is tudjanak állni az emberek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!