Tompos Márton a Momentum megemlékezésén: Orbánék Kádártól tanulták a Moszkvának való behódolást

2024. október 23. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

A megemlékezés elején magasba emelt fáklyákkal és egy perc néma csenddel emlékeztek '56 hőseire a Momentum rendezvényén összegyűltek a Magyar Rádió régi épülete előtt.

Rózsa András zuglói polgármester beszédét azzal kezdte, hogy egy második Kádár-rendszerben élünk. „Ha valaki kiáll az igazságért, ha szembe száll a rendszerrel, azt perbe fogják és elítélik.” Itt a polgármester kimutatott a helyszínen jelen lévő Fekete-Győr Andrásra. Szerinte ez a második Kádár-rendszer, ami azonban már összeomlóban van, és arra kell felkészülnie a pártnak, hogy mi lesz ha véget ér.

Fotó: Ajpek Orsi / Telex Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Tompos Márton a Momentum elnöke arról beszélt, hogy Ukrajna éppen ugyanolyan helyzetben van most, mint amilyen helyzetben Magyarország volt 1956-ban. Az Orbán-kormányok szerinte nem az '56-os hősöktől tanulták el a szabadság szeretetét, hanem Kádár Jánostól és más kommunista vezetőktől a Moszkvának való behódolást. A párt elnöke beszédét azzal zárta, hogy a Momentum milyen vállalásokat tesz, ha vége lesz a Fidesz kormányzásának: fegyvereket küldenének Ukrajnába a védekezéshez, leállítanák az EU-s segélycsomagok blokkolását, és minimálisra csökkentenék a kapcsolatot Oroszországgal és Kínával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!