Orbán Balázs, azaz Nyalonc Balu emléktáblát kapott a Corvin közben

2024. október 23. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt küldött nekünk egy rakat képet arról, milyen cinikus vagy vicces alkotásokkal emlékeztek meg az 1956-os forradalomról. A revolúció egyik fő helyszínén, a VIII. kerületi Corvin közben a kormánypárt és holdudvara oroszbarát nyilatkozatokat tett politikusairól helyeztek ki álemléktáblákat. Az elsőn Orbán Balázs látható „Nyalonc Balu” becenévvel, aki ellentmondásos nyilatkozatokat tett a forradalommal kapcsolatban, amiért utóbb bocsánatot is kellett kérnie.

Akit politikai komisszárnak írnak le, és „aki 1956 októberében a Corvin-közben hősies és gyors fegyverletételével számos orosz szuverenitásharcos és békefenntartó életét mentette meg”. (Alá odaírták angolul, de cirill betűkkel, hogy „ugyanez oroszul”.) A tábla állítója a valószínűleg nem létező „Igazolt Magyar-Orosz Békeharcos Világszövetség”.

Egy másik, emellé kitett táblán Bayer Zsolt, Bencsik András, Békés Márton, Somkuti Bálint és Szijjártó Péter neve is szerepel hasonló indoklással.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Azt is megtudtuk a párt emailjéből, hogy nemcsak Budaörsön festettek az útra, kátyúk köré lyukas zászlót, hanem Székesfehérváron, Kecskeméten, Győrben és Budapest XV. kerületében, Érden pedig egy hajdani korlát lyukas betonpillérei köré mázoltak nemzeti színeket. Íme a kecskeméti alkotás a megadást jelképező fehér zászlóval, valamint az 1956-tal kapcsolatos mondatai miatt Orbán Balázs-stílusú álbankjeggyel.

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!