Kovács Gergely is megemlékezett, majd elmondta a véleményét a Turul-védő radikálisokról

2024. október 23. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

A XII. kerületi Gesztenyés-kertben tartotta 1956-os megemlékezését Kovács Gergely polgármester. Kovács viccelődéstől mentes beszédet tartott, amiben a kerületi ötvenhatos hősökről is megemlékezett, majd közölte: „Ki számít lokálpatriótának? Úgy gondolom, hogy mindenki, aki helyben akar változást.” A cserkészek jelenlétében lezajlott koszorúzáson Kovács korábbi fideszes választási ellenfele, Fonti Krisztina, valamint a momentumos Hajnal Miklós is ott volt.

A Hvg.hu-nak sikerült a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével is beszélnie. A vitatott, Lázár János építési-közlekedési miniszter által műemléki védettséggel ellátni tervezett Turul-szoborról ezt mondta: „Egy Facebook-posztot elég nehéz jogi útra terelni, meg kell várni, hogy ez most milyen fajta védelem: ha ideiglenes védelem, akkor ezt közigazgatási bíróságon lehet megtámadni, ha pedig rendeletet alkotott, akkor az Alkotmánybíróságon.” A műemléki védelemről és a szoborról érdemes elolvasnia tegnapi cikkünket.

A szoborral kapcsolatban ki fogják kérni a kerületi lakosok véleményét is, ezt az újonnan alakuló részvételi iroda fogja végrehajtani. A radikális szervezetek által a Turul-szoborhoz meghirdetett október 23-i seregszemléről azt mondta: „Nem tudom, mit tudnak abban élvezni, hogy embereknek szomorúságot és fájdalmat okoznak, mert sokaknak vannak olyan emlékeik ebből a korból, ami miatt ez nekik elég fájó. De ha ilyen sokan vannak, hátha elviszik a turult Ásotthalomra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!