Cseke Balázs

RSS

Itt a nap híre: folytatják a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíciót

Sok olyan jelzés érkezett a Fidesz felé, hogy még nem jutottak el minden emberhez, aki csatlakozni szeretne a petícióhoz.

Agyonlőtték az egyik legismertebb svéd rappert

Einar 19 éves volt. Már többször is megfenyegették, tavaly elrabolták és megverték.

Tizenötmilliárdnyi állami támogatásból kezd elektromos autók sorozatgyártásába a Mercedes Kecskeméten

A beruházás Szijjártó szerint még szorosabbá teszi a kétoldalú gazdasági együttműködést Németországgal. A Mercedes tisztán elektromos EQB modelljét a világ valamennyi országába Magyarországról exportálják majd.

Biden: Az Egyesült Államok megvédené Tajvant egy esetleges kínai támadással szemben

Az amerikai kormánynak kötelessége lenne szerinte így cselekedni. Tajvan megvédi magát, ha támadás éri, és nem fognak meggondolatlanul előrenyomulni az amerikai támogatás tudatában sem – reagált a tajvani elnök szóvivője.

A Népszavától igazolt főszerkesztőt az Azonnali

Kósa András váltja az ideiglenesen kinevezett Pintér Bencét. Szeptemberben menesztették a lap alapító főszerkesztőjét, aki bíróságon támadja meg a döntést.

Rádöntötte a házfalat a vihar egy emberre Lengyelországban, meghalt

Több mint 121 ezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban, meghalt egy mozdonyvezető Németországban, miután rázuhant egy vastag faág.

Kövér László: Gyurcsány egy rendőr ravatalánál szeretett volna ott lenni 2006-ban

Összeesküvést szőtt a volt miniszterelnök a demokrácia megbuktatására – állítja Kövér, majd egészen a honfoglalásig és Munkácsy Mihály festményéig vezeti vissza annak a béketűrő mentalitásnak az eredetét, ami miatt még ma is porondon lehet Gyurcsány.

Több mint négyezer rákot akart behozni az országba két görög férfi

Az állatok értéke meghaladja a 210 millió forintot. A román–magyar határnál fogták el őket Nagylaknál.

Már pénteken elkezdik lezárni a fővárost az október 23-i rendezvények miatt

Reggeltől nem lehet közlekedni a Műegyetem rakparton, déltől pedig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és az Andrássy út között. Délután a Bem József tér környékét kerülje el.

Gratulált Putyin a Nobel-díjas orosz újságírónak, majd rögtön össze is vitatkoztak

Az idegen ügynökökről rendelkező törvényről nem értenek egyet. Putyin szükségesnek nevezte a jogszabályt, de megígérte, hogy tökéletesíteni fogják.

Semjén Zsolt Manfred Weberrel osztott meg közös fotót az Európai Néppárt üléséről

A Fidesz távozása után meghívták a KDNP elnökét, aki a megosztott fotók alapján továbbra is jól érzi magát a néppártban

Második világháborús tömegsírt találtak Belaruszban, 8 ezer ember földi maradványai lehetnek benne

A német megszállók azon a területen gyilkolták meg a Minszk környékéről elhurcolt civileket és katonákat 1941 és 1944 között.

Meghalt Herman István volt országgyűlési képviselő

2010-ben a füzesabonyi választókerületből szerzett egyéni mandátumot, egy cikluson keresztül volt a Fidesz-frakció tagja. Korábban Egerben volt önkormányzati képviselő.

Vádat emeltek a brit parlamenti képviselő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen

A rendőrség terrorcselekménynek nyilvánította a gyilkosságot.

Három napon belül el kell bontani a kerítést a Velencei Korzónál

Birtokháborítást követett el az üzemeltető a székesfehérvári jegyző szerint. Hónapok óta tart a strandháború Velencén, hetek óta nem lehet megközelíteni a partot.

A védelmi minisztert bízta meg kormányalakítással a román államfő

Ha kudarcba fullad a második kormányalakítási kísérlet is, előrehozott választásokat írhatnak ki Romániában.

Karácsony: Ha nincs iparűzési adó, nincs tiszta ivóvíz, nincs közlekedés

Egy másfél Groupama Aréna árát vesztette el a főváros az iparűzési adó elvonásával. Azt fontolgatja a kormány, hogy a helyi iparűzési adó idei mérséklését kiterjesztené 2022-re.

Átírná a hat párt megállapodását Márki-Zay Péter a hetedik frakcióval

Stratégiai kérdésnek tekinti az előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt, hogy egy új frakcióban a jobboldaliakat, civileket és a romákat is képviselni tudják. Az MMM-es jelölteket nem valószínű, hogy átengedik a pártok, de a közös listán szoríthatnak helyet Márki-Zay jelöltjeinek. Kiderül, mekkora beleszólása van a miniszterelnök-jelöltnek a közös lista összeállításába.

130 milliárd forintot kaphat a választási évre az MTVA

Csaknem 13 milliárddal emelik a közmédia büdzséjét jövőre. 2010 óta megduplázódott az MTVA költségvetése.

Bivalyerős Buda, két forduló közt lecserélődő százezrek – megnéztük, mik voltak Márki-Zay győzelmének fő elemei

Budapesten többen mentek el szavazni, és nagyot nyert Márki-Zay. Dobrev kimaxolta az első fordulót, főleg vidéken van egy fix bázisa, de alig tudott erősödni, az új szavazók miatt ez most kevés volt. Sok első fordulós szavazó otthon maradt, a második körös 220 ezer új szavazó túlnyomó többsége a hódmezővásárhelyi polgármestert támogatta.

Megháromszorozta szavazatai számát Márki-Zay, kétharmados győzelmet aratott Budapesten

Több megyében nyert Dobrev Klára, de összesítésben több vidéki szavazó támogatta a hódmezővásárhelyi polgármestert. Csak egy fővárosi választókerületben szavaztak többen a DK jelöltjére. Megvan a végeredmény.

Az előválasztás tíz legfontosabb mozzanata

Összeborult a DK és a Jobbik, élő adásban hátrált ki Karácsony Tóth Csaba mögül, Burány és Molnár is nagyot bukott. Politikai csaták, 106 győztes, a végén pedig egy miniszterelnök-jelölt marad talpon. Ezekről szólt az előválasztás az elmúlt bő egy évben.

Orosz Anna: Volt egy-két pont, amikor felszisszentünk

Csak az előválasztás után dönt arról az újbudai alpolgármester, hogy elindul-e a Momentum megüresedett pártelnöki székéért. Kedvezőbb tárgyalási pozícióba kerülne pártja, ha az általuk támogatott Márki-Zay Péter nyeri az előválasztás második fordulóját, de vele is vannak értékalapú vitáik. Interjú.

Orbán: A kérdés az, hogy megfékezhető-e a rezsiárak növekedése

Rezsiharc, migráció, negyedik hullám – ezek a főbb témái a péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúnak. Orbán Viktor arról is beszélt: minden reményünk megvan, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Márki-Zay Péter a DK zsarolásáról, Dobrev Klára Márki-Zay alkalmatlanságáról beszélt

Beszólásokkal és személyeskedéssel indult a harmadik miniszterelnök-jelölti vita. Később találtak közös pontot: az Alaptörvényt egyikük sem fogadja el. Márki-Zay Péter elsorolta, kiket tud elképzelni a kormányában, Dobrev Klára még az idén árnyékkormányt hirdetne. Olvassa vissza a vitát, és szavazzon, ki volt a meggyőzőbb!

A heves szóváltások után élőben is összecsap este Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Az RTL Klubon este fél héttől tartják a harmadik miniszterelnök-jelölti vitát. Hazaárulózás, trumpozás, gyűlöletkampányozás után találkozik a versenyben maradt két jelölt.

Dobrev vs. Márki-Zay: elindult a harc Karácsony Gergely és Jakab Péter szavazóiért

Hiába kérte a pártjait Karácsony, hogy támogassák Márki-Zay Pétert az előválasztás második fordulójában, Hiller István és Nemény András is Dobrev Klárára szavazott. A felmérések alapján Dobrevnek van nagyobb esélye, félmilliós részvétel felett azonban könnyen fordulhat az állás.

Indul Dobrev és Márki-Zay nagy versenye, mától lehet szavazni

Nagyjából egy hét múlva eldől, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban. Karácsony Gergely az utolsó pillanatban visszalépett, filctollal húzzák ki a nevét a szavazólapon.

Egyhétnyi egymásnak feszülés után adta meg magát Karácsony

Márki-Zay Péter napokig arról beszélt, ő hajlandó félrerántani a kormányt, Karácsony pedig arról, hogy csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Aztán napról napra változtak az álláspontok, a Momentum döntése után pedig pénteken visszalépett a főpolgármester. Végigvettük az elmúlt egy hét főbb történéseit, kanyarjait.

Megnéztük, miért fájhat Karácsony feje a Momentum döntésétől

Fekete-Győr szavazataival még nincs kisegítve Márki-Zay, ám a Momentum erőforrásai komoly támogatást adhatnak neki a második fordulóra. Sőt, még az is lehet, hogy a Momentum bejelentése vezet Karácsony visszalépéséhez.