A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt
Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...
Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?
A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.
Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel
Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...
Emma Stone-nak és Mark Ruffalónak nagyon bejött a magyarországi Meki
A Marvel-filmek Hulkjaként ismert színész el volt ájulva attól, hogy milyen friss nálunk a Meki.
Teljes a lelki béke: feltornyozott malacdarabok mögött szürcsöl kávét Németh Szilárd
Bárcsak minden nap így telne: hagymás vér, kávé, orjaleves!
Szombat este bezár az ikonikus, két Michelin-csillaggal büszkélkedő londoni Le Gavroche
56 év nyitvatartás után a tulajdonos a tengerre viszi a konyhát.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
Kövess minket Facebookon is!