A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
február 3. – 11:20
–
Ács Bori
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
január 25. – 18:54
–
Ács Bori
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt
január 24. – 18:07
–
Balogh Gergő
Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...
Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?
január 23. – 12:53
–
Ács Bori
A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.
Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel
január 18. – 14:01
–
Ács Bori
Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
január 17. – 12:01
–
Ács Bori
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...
Emma Stone-nak és Mark Ruffalónak nagyon bejött a magyarországi Meki
január 14. – 18:11
–
Mizsur András
A Marvel-filmek Hulkjaként ismert színész el volt ájulva attól, hogy milyen friss nálunk a Meki.
Teljes a lelki béke: feltornyozott malacdarabok mögött szürcsöl kávét Németh Szilárd
január 13. – 18:37
–
Bakró-Nagy Ferenc
Bárcsak minden nap így telne: hagymás vér, kávé, orjaleves!
Szombat este bezár az ikonikus, két Michelin-csillaggal büszkélkedő londoni Le Gavroche
január 13. – 17:20
–
Bakró-Nagy Ferenc
56 év nyitvatartás után a tulajdonos a tengerre viszi a konyhát.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
január 10. – 12:27
–
Ács Bori
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...